Whirlwind Barbarian od Javurka

Javurek
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Whirlwind Barbarian od Javurka

Příspěvek od Javurek » 31.03.2012, 12:58 hod.

Vzhledem k tomu, že jsem si už tak nějak rozmýšlel co pojedu a konečně se rozhodl, že moje první postavou bude Barbarian, chci se s Vámi podělit o můj build, který doufám bude fungovat tak jak plánuji.

Tady odkaz http://us.battle.net/d3/en/calculator/b ... WSU!aYZcYc ,pro představu jak fungují níže popsané skilly, pokud někdo neví :D

Skilly:

Primary skill:
Cleave: Rupture - v betě mě Cleave s Rupture fakt oslovilo. Skupiny nepřátel se s tím likvidují krásně a navíc je to dobré i na bosse, kteří vyvolávají nějaká monstra. Např v případě skeleton kinga, když je kolem něj 5 koster a vy je jedním cleave zabijete, king dostane navíc poškození za 425% následnou explozí.

Secondary skill:

Whirlwind: Wind Shear - za každý zásah je regenerováno 1 Fury, což se mi bude hodit, protože WW je celkem náročné na spotřebu Fury a já ho chci používat většinu času. Při dostatku Fury budu používat spíše Dust Devils nebo Volcanic Eruption.

Defensive skill:
Ground Stomp: Wrenching Smash - dosah omráčění je zvětšen na dvojnásobek a navíc jsou monstra přitažena k Barbarianovi. Tady určtiě nění o čem diskutovat, na něčem omráčení musím mít, na vyšších obtížnostech to bude určitě nutnost a navíc si přitáhnu nepřátele a nemusím dělat delší WW a honit je po mapě.

Might skill:
Overpower: Revel - tento skill bude spíš záchranný než útočný. Cooldown je jen 15 sekund a za každého zasaženého nepřítele budu regenerovat 10% HP.

Tactic skill:
War Cry: Veteran´s Warning/Impunity - v taktických skillech mě nic neoslovilo, kromě War cry. Přibude navíc nějaké obrana, navíc je to i skill pro partu. S Impunity si zatím nejsem tak jistej. Pokud s resistama nebude takový problém, zvolím místo toho Veteran´s Warning, které navýší dodge o 15%. Tyto 2 runy asi budu přehazovat ale radši bych to hrál s tím dodge.

Rage skill:
Wrath of the Berserker: Thrive on Chaos - v režimu berserka bych byl rád co nejdéle, proto runa Thrive on chaos, kde každých 25 Fury přidá 1 sekundu navíc. Těžko říct zda to bude tak efektivní jak si myslím a bude dostatečné množství Fury na prodloužení berserka. To ukáže až čas .) Když s tím nebudu spokojen, půjdu do Earthquake s runou The Mountain´s Call, aby tonestálo Fury a byl nižší Cooldown.

Pasivní skilly

Relentless: Kdybych hrál na Hardcore, asi bych nezvolil tuto pasivní dovednost, díky které skilly nestojí fury a redukce poškození je redukováno 50%. Na Softcore si ale mohu dovolit riskovat. Kromě Overpower, kde budu mít jednorázové vyléčení v případě nouze, nikde ve skillech nemám nic na obnovu HP. To je z důvodu této pasivní dovednosti. Budu se snažit udržovat HP pod 20% aby byl můj build co nejefektivnější. Má to však jednu velkou nevýhodu a tou je hraní v partě. Hlavní probém je v tom že když někdo sebere Health globe a vyléčí sebe i mě, bonus z této dovednosti je v tahu. Je to spíš skill pro Single hraní bez party, nebo pro hraní s velmi zkušenou partou, která se bude snažit mi tento způsob hraní nenarušovat chaotickým sbíráním Healthglobů.

Boon of Bul-Kathos: Jak už jsem napsal výše, v režimu berserka chci být co nejdéle, takže tato dovednosti je jasná volba, protože je cooldown u Wrath of Berserker snížena o 30. V případě použití Earthquake místo Berserka bude jeho cooldown díky výběru skillů jen 75 sekund místo 120.

Animosity: Generace Fury je navýšena o 10% a celkové množství o 20 Fury.

Brawler: v případě problému s hraním lidmy v partě vs moje schopnost Relentless, budu místo toho používat pasivku Brawler, která navýší poškození o 30%, když budu dosahu 3 nepřátel.

Weapon Master: další možnost v případě problémů s Relentless, musel bych ale používat Mighty weapon abych vyvážil nedostatek Fury.

Berserker Rage: pokud bude generace a množství Fury díky Relentless tak dobrá, že se budu pohybovat hodně na maximu, Animosity vyměním za tuto schopnost, která navýší poškození o 25%.

Jak už jsem uvedl u popisku skillů, tento build se spíš hodně na single hraní, nebo do party hodně zkušeních lidí, kteří budou hrát tak aby byl můj potenciál maximálně využit. Pokud budu hrát v partě, nejspíše budu primárně vyhledávat mnicha, díky obraným skillům(můžete se hlásit :D ). Nejlepší by byl nějaký s Mantra of Evasion, protože pak se moje hodnota dodge může díky Mantře, Berserker stavu a War Cry dostat až na 50% jen ze skillů.

Budu používat 2 zbraně nebo jednu obouruční zbraň, štít neplánuji. Typ zbraní si vyberu až podle toho jaké budou mít bonusy ve hře.

To je asi tak prozatím vše, nějaké strategie boje zatím nemají smysl, až po vydání tento build modifikuji a případně doplním.

Co si o tomto buildu myslíte vy? nějaké nárhy na vylepšení nebo přípomínky?

Vozi

Re: Whirlwind Barbarian od Javurka

Příspěvek od Vozi » 31.03.2012, 13:31 hod.

Tezko si predstavit, jak to bude fungovat. Ten build je logicky postaveny na generaci fury, coz prodlouzi trvani berserkera. Vymenil bych urcite ale runu u cleavu na vetsi generaci fury. Nejvice mobu stejne sejmes WWckem, u ktereho bych zase dal runu na vetsi dmg (1 fury per enemy hit mne prijde docela smesne). Relentless podle mne jeste upravi, to je naprosto zbytecna abilita (prakticky misto dmg odpovidajici 20% max hp budes muset dostat dmg odpovidajici 30% max hp aby jsi chcipnul a nevidim v tom velky rozdil). Navic je to spise abilita pouzitelna do nejakeho hodne defensivniho buildu.

Osobne nejsem ale moc velky fanousek techto 2 min CD. Je taky otazkou, jestli WW jako hlavni fury spender bude dobre fungovat v ramci pouzivani berserkera. Spise bych se WW v kombinaci s berserkerem asi vyhnul a kladl duraz na neustale pouzivani jinych abilit a generovani fury. Druhou moznosti je pak vzit runu na dmg u berserkera a pouzivat ho ciste na boje s elitama, rare a bossy (coz by umoznilo vzit vice utocnych pasivnich skillu).

EDIT: Barbar ma hodne peknych abilit a vzdy mam pocit, ze musim delat tezke rozhodnuti pri staveni buildu. U jinych classu tento pocit az tak silny neni. :)

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 31.03.2012, 13:42 hod.

No já si myslím že tím ww toho Fury nageneruju zdaleka nejvíc. Z videí to vypadá že bude mít hodně velkou četnost zásahů. Samozřejmě pokud to nebude moc generovat vyměním to za to volcanic eruption třeba.

Nemyslím že by Relentless byla použitelná do defensivního buildu, protože defensivní build máš právě na to aby jsi HP udržel co nejdéle na co nejvyšší hodnotě. V rukou zkušeného hráče je Relentless velmi dobrá abilita.

Proč by měl být problém s berserkem vs WW, naopak berserker zvýší účinnost WW.

Samozřejmě, pokud si vystačím s WW a cleave nebude tak nutné používat, radši vemu Bash s runou na Fury abych se držel furt na tom maximu a dělal s pasivkou co jsem taky vypsal o 25% větší dmd A taky aby berserker vydržel déle samozřejmě.

dejavu
Gorebelly

Příspěvek od dejavu » 31.03.2012, 13:51 hod.

Ja zase nejsem fanousek delani buildu v beta testovani. Taky mam v hlave par buildu, ale neverim, ze ve hre budou nejak extra dominantni. Az hra ukaze.

Build je promysleny. Ale kdyz uz tam mas Wrath of the Berserker s runou Thrive on Chaos, tak bych toho maximalne vyuzil at to mas perma. Kdyby si hral s Mighty Weapon a skombinoval by si to dohromady s pasivkou Weapon Master [(3 Fury per hit) + WW (1 Fury on every enemy struck)] = OP a jeste to navysil pasivkou Barserker Rage (+ 25% DMG, verim ze Fury bude dosatek, navic mas jeste WC) tak by si mohl podle me zrusit i passivku na Wrath of the Berserker a dat tam treba zas neco na DMG (Brawler je moc pekny). Jinak ta runa u Cleavu se mi libi. Ten regen by byl dostatecne vysoky i bez runy Reaping Swing jak namital Vozi.
Kdyz SC, tak nebud zadny prizdisr*c: :D

Sam chci zkusit hrat Wizarda v perma Archon forme.

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 31.03.2012, 13:57 hod.

Tak sepiš build, zajímalo by mě to s tím archonem .)

S tou pasivkou máš asi pravdu, taky se mi moc nelíbí zaplácnout místo něčím jen na cooldown, když můžu mít třeba weapon Master nebo Brawler.

Vozi

Příspěvek od Vozi » 31.03.2012, 13:58 hod.

Spise bych tam pouzil nejaky leap, charge co generuje fury a zvysuje mobilitu k vyuziti plneho potencialu berserkera. WW ti snizi movement speed a budes zcela odkazany na generaci fury z WW a hitovani nejblizsich nepratel. Berserker je spise abilita na boj s elite, rare a bossy v kombinaci treba s frenzy.

EDIT: @dejavu .. problem barbara je, ze nema pasivni skilly jako je treba critical mass u WIZ nebo grave injustice u WD. Na prodlouzeni trvani berserkera musi barbar obetovat strasne moc v mych ocich a jeste si hrac vzdy nekolikrat promysli, kdy berserkera pouzije. Takze to je samo o sobe vec, co te drzi pri zdi.

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 31.03.2012, 14:09 hod.

Leap a Charge mi přijdou daleko horší než ground stomp, ten mi ty nepřátele navíc přítáhne, nemusím k nim běhat nebo skákat. Navíc je přitáhne z okoli do centra. WW bylo a bude vždy o hitování nejbližších nepřátel, to není skil aby jsi dělal ww přes půl mapy, to je jasný .) taky můžu dát runu do ww na vyšší rychlost. A rychlost je taky navýšena ze zerka.

dejavu
Gorebelly

Příspěvek od dejavu » 31.03.2012, 14:19 hod.

Je to tak. Javurek si s tim dal praci, je to dooparvdy promyslene. GS je zakladem uspechu tohohle buildu. Skoda ze movement speed cap je jen 25%.

@Vozi tak to ted tezko rict, jak to bude na Inferno vypadat. V jednom z tech videii z Inferna Monk mlati do tech pakoňů nebo ctj neskutecne dlouho (ani mi neprislo, ze by to byl nejaky rare pack) a na nich si dokaze tento build Barbara nastackovat WOB treba na +-15 sec.

@Javurek urcite neco casem sepisu. Hlavne ten build bude hodne zalezet na tom jak nektere spelly crituji (treba takovy Disentegrate nebo Ray of Frost jsem nevidel jeste ani critnout, je to postavene na Critical Mass...).

Vozi

Příspěvek od Vozi » 31.03.2012, 14:33 hod.

@javurek .. osobne by mne zajimalo, jestli se sprint zrusi zapnutim WW (ale to je spise zalezitost PVP). 24 yardu u ground stomp je sice docela dost, ale taky to nesebere vsechno. Myslim si, ze ti HPcka budou padat hodne rychle dolu, nez se ti to podari nejak seskupit na WWcko.

EDIT: mne spise vyhovuje pouziti berserkera v ramci frenzy buildu a jeho pouziti jenom na elite, rare a bossy. Neco na tento zpusob.

http://us.battle.net/d3/en/calculator/b ... ZYg!cYcaaZ

dejavu
Gorebelly

Příspěvek od dejavu » 31.03.2012, 14:41 hod.

@Vozi tohle bych fakt ted neresil. Ja myslim, ze do zkusene party jako DMG dealer hodne pouzitelny. Bude mit opravdu vysokou sanci na dodge. Ma v zaloze stun, OP a taky inteligetni lidi v parte (slow, stun, freeze, fear, mantry...). Urcite taky nejake affixy na itemech, ktere mu vyrazne navysi zivotaschopnost.

Btw jak to bude s Mantrama? Muzou byt naraz aktivni alespon dve ruzne Mantry od dvou ruznych Monku v parte (napr. heal+dmg)?

Vozi

Příspěvek od Vozi » 31.03.2012, 14:46 hod.

@dejavu .. muzou byt aktivni i 4 v parte 4 monku, kdyz kazdy bude mit jinou

A nerikam, ze ten build nema hlavu a patu. Psal jsem, ze je logicky postaveny, jen osobne moc neverim v nejake caste pouzivani berserkera u barbara v tomhle provedeni.
Naposledy upravil(a) Vozi dne 02.04.2012, 19:44 hod., celkem upraveno 1 x.

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 31.03.2012, 15:12 hod.

Já v to naopak věřím, protože určitě bude generace Fury navíc i na předmětech.

ScreaM
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:ScreaM#2352

Příspěvek od ScreaM » 31.03.2012, 16:08 hod.

Ta generace fury je myslim jen v mighty weapons mozna bude i v mighty belts to ale nvm :-) tkze jen class specific equipu ale to myslim neni zadnej problem :-)
Obrázek

DeathHero
The Butcher
BattleTag:DeathHero#2204

Příspěvek od DeathHero » 03.04.2012, 08:14 hod.

@Javurek ahoj skousis svuj build v bete a jak ses daleko a nemate nekdo odkaz na nejoblibenejsi pvm buildy v bete?
Achievements: 7400 (92%)

HELLERcz
Diablo
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:HELLER#21462

Příspěvek od HELLERcz » 03.04.2012, 08:19 hod.

V bete? Ktera je omezena levelem 13? Tos me celkem pobavil :-)

Odeslano z SGS2.
Obrázek

DeathHero
The Butcher

Příspěvek od DeathHero » 03.04.2012, 08:32 hod.

ahoj tos me dostal takhle to omezily :shock: tak to je moje otazka zbytecna! To pak nechapu jak se muzete bavit o buildech kdyz nemate sanci si je oskouset :roll:

Vozi

Příspěvek od Vozi » 03.04.2012, 08:44 hod.

@deathhero .. V podpisu mas plno D2 high level postav a tady v D3beta topicu jsi jeste tuto nedeli rikal, ze jsi nevedel o stanovenem release date pro D3. Ted se tady divis zase lvlu 13 v bete. Davno te povazuji za trolla.

Skill calculator je presne urceny k tomu, aby se lidi bavili vymyslenim buildu. Zvlast, kdyz hrajes betu a udelas si predstavu o dynamice boje a vzdalenostech (yardech), tak neni problem s trochou predstavivosti vymyslet pouzitelny build. Kazdy build bude vyzadovat nejake to doladeni po odzkouseni, ale jsou to kombinace klicovych skillu, ktere delaji build buildem a ne uplne kazdy detail.

EDIT: odkaz na definici trolla ti v ramci D3beta topicu hodil myslim Dejavu, tak se neptej znovu, co je to ten troll..

Ondra
Quill Rat
BattleTag:Pepebeing

Příspěvek od Ondra » 03.04.2012, 08:51 hod.

Mno high level začíná od 96 takže v podpisu nemá ani jednu :)
WokurKa píše:Barbar je na pytel za tu hrajou ti co nevyjou co to sou kouzla a taktika!:D
Vorvy píše:Napadani ostatnich clenu fora, nevhodne vyjadrovani, vulgarismy, flame...
Kupodivu ho to stále baví
Si nějaký varování mažu na chleba!!! :D S těma adminama neni vůbec sranda

DeathHero
The Butcher

Příspěvek od DeathHero » 03.04.2012, 09:09 hod.

@Ondra tos mu to nandal :D ja ten jeden lvl kvuli tobe vyexpim.
EDIT: stejne nam to Javurek vsechno smaze :D
@Vozi mam velkou radost ze mas velky prehled :D

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 03.04.2012, 17:21 hod.

Tak přesně, calkulátor je přesně proto abychom si zkoušeli buildy, plánovali atd. To je ejdno, že to pak přesně tak nebude fungovat, alespoň je co dělat do vydání, mě to baví vymýšlet.

Odpovědět

Zpět na „Barbarian“