Ale tak článek splnil asi jeden z mnoha účelu, co měl a to rozproudit nějakou tu diskuzi...a to se povedlo
To, že se moc netrefila fakticky, je asi tím, že nemá moc nahráno...
Ať přispěju trochou do diskuze, pár mých postřehů k jednotlivým postavám (vemu to podle toho, jak s nima mám nahráno):
Wizzard:
Tuten charakter byl první, co jsem si v diablu 3 založil a mám odehráno nejvíce hodin. Původně jsem ho zvolil kvůli tomu, abych všechno odrovnal z dálky, ale když jsem narazil na CM build, nebylo potřeba nikam utíkat. Postava mi příde hodně efektivní, hlavně díky teleportu, do party dobrá právě díky mrazení, navíc umí nahodit nějaký ten buff případně. Hlavní nevýhodou mi příde, že opravdu je omezená max na 3 buildy, aby tato postava fungovala dobře. Postavu jsem zvolil i na HC hraní (jsem teprv začátečník v HC) jelikož díky Archonu se s resisty kolem 1100 na nízké mp můžu naučit co si na HC dovolit a co ne.
Barbarian:
Na farmení vysokého mp v solo modu nejefektivnější. Tady možná někoho naštvu,ale rend build se skornem prostě nic nepřekoná na počet zabitých bílých mobu za krátký časový úsek. Díky tomu se nažene taky rychle spousta xp a není potřeba nějaké tupé běhaní krypty. Další výhoda je, že přežije velmi hodně, strenght přídává do armoru a jedna z pasivek dává 3% ls. Osobně mi příde na nějaký skill tato postava nejjednodušší. A v tom občas vidím i hlavní nevýhodu této postavy, hlavně v "multiplayerech" potkáte tyhle vrtule, co si myslí, jak maj super postavu a přitom umíraj každou chvíli, vymlouvaj se na lagy a je jim divné, proč jim furt vypadává Berserk...
Demon Hunter:
Když jsem začínal s Diablem 3, tak jsem se rozhodoval mezi wizzem a DH. Demon Hunter je podlě mého názoru nejvíce "skill intensive" charakter. Ačkoliv jsem mu dával dlouho šanci, nenaučil jsem se s ním hrát a tím pádem ho nemám rád. Do party mi příde slabý, nenarazil jsem ještě na DH, co by se v nějakém "crypt runu" či na uberech vyplatil a jen se nevezl s ostatními.
Witch Doctor:
Považoval jsem tento charakter za největší sh.t a v Diablu a hodně jsem se spletl. Když jsem ho nedávno začal hrát, nevěřil jsem jak snadno si dává nejvyšší MP a jak rychle zabíjí elitky, hlavně díky "netopejrům". Příde mi, že na něj se nejlépe shánějí věci v poměru cena/výkon. Do party mi příde jako nejlepší podpora, hlavně na buffy dmg. Nebál bych se ho vzít na HC, jelikož mi příde, že je to "hard to kill" charaketr.
Monk:
Za něj mám nahráno nejméně času. Osobně mě moc nebaví, ale myslim si, že patří k nejpestřejším charakteru, co se možností buildu týče. Je neskutečný do party, jelikož dává téměř nejlepší dmg buffy, přitahování nepřátel je v partě výborné.