Solo, GR, příklad, video, problém, vysvětlení, zamyšlení

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Dava_C
Ancient
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:avio#2489
Solo, GR, příklad, video, problém, vysvětlení, zamyšlení

Příspěvek od Dava_C » 27.09.2014, 09:15 hod.

Včera jsem viděl další z desítek videí s #top rank runů. Vezmu toto video jako příklad pro vysvětlení, v čem já vidím problém současného systému GR.

http://www.twitch.tv/aiddson/c/5186545

Problém číslo 1 - Trial

Týpek na videu ukazuje 31 GR 44 klíčů, nemožné mít takový počet 44 klíčů bez dělání Trialu s DH/v partě. Nikdo nedokáže projít GR 40 - 41 - 42 - 43 - 44 v řadě. Souhrn - GR 44 by nikdy nedal bez pomocí ostatních, není to tedy solo.

Problém číslo 2 - Conduit

RG na GR 44 trvá cca 5 minut, pokud nenarazíte na ty nejtěžší, to se pak může ještě protáhnout, on našel Conduit a pošetřil ho na RG. Minutu a půl před koncem dovedl RG ke Conduitu a voiala! Měl 2x štěstí, že našel Conduit a že byl na stejné mapě, bylo by těžší zmanagovat čas, kdyby byl v době spawnu RG na jiné mapě a nenechal si u Conduitu žádné moby. Souhrn - GR 44 by nikdy nedal.

Problém číslo 3 - Gemy

Všechny gemy na 50+, což evidentně nelze dosáhnout solo. Souhrn - díky 3 gemům o 10 levelů výš než je možné reálně dosáhnout solo je už znatelně silnější a proto to není úplně tak solo.

Problém číslo 4 - RNG

Neměl nejlehčí rift, ale ani nejtěžší, byl to průměrně obtížný rift s nadstadartní densitou. Tento hráč je opravdu hodně hodně hodně dobrý, viděl jsem jeho video na GR 40 s těmi nejhoršími moby, i když měl super densitu, tohle by jen tak někdo nezahrál. Pravděpodobně by byl stále top, ale o pár levelů níže. Souhrn - přesto stačilo málo a nestihl by to ani s Conduitem, zkouším zkouším, ono se to jednou povede.

Problém číslo 5 - Xephirian amulet

Na videu, hlavně na začátku, je vidět, že pokud by tento amulet neměl, ležel by každých 10s, ještě že nedostal místo toho Jailer že? Souhrn - štěstí přeje připraveným.

Problém číslo 6 - změna pravidel uprostřed sezony

R u kidding me?

Otázka tedy je, jak jsou GR a Leaderboard zamýšlené? Pokud jde o to, dostat se za každou cenu na přední příčky, bez ohledu na to, jak je daný char silný, tak by měli odstranit Trial a nechat tomu volný průběh. Po úspěšném dokončení lvl XX odemknout lvl XX+1. Pokud se má jednat skutečně o spravedlivou soutěž, porovnání síly charů a hráčů, tak musí zajistit, aby se Trial chodil skutečně solo s postavou s kterou ten GR půjdu, musí odstranit Conduit, musí oddělit party gemy od solo gemů, musí výrazně zapracovat na tom, aby byl level XX+1 těžší než level XX (Anarch, Corupted angels, Winged assasins vs Zombieland), musí zapracovat na density balancu a odstanit bloudící mapy, alespoň v základní míře. Podle mě by také měli zvýšit reward.

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

Tyckin
Zhar the Mad
BattleTag:Tyckin#2872

Re: Solo, GR, příklad, video, problém, vysvětlení, zamyšlení

Příspěvek od Tyckin » 27.09.2014, 11:54 hod.

Bože můj, taky si myslím že D3 zdaleka není dokonalý, ale už dej pokoj, bereš to moc vědecky :D A nebo to prostě nehraj :wave:

NargarotH
Burning Soul
BattleTag:Bauer#2707

Příspěvek od NargarotH » 27.09.2014, 12:00 hod.

Kdy se konečně lidi smíří s tím že blizzu je to u zadku, oni tyhle věci prostě nevidí.
R.I.P. 27.3.2014

HELLERcz
Diablo
BattleTag:HELLER#21462

Příspěvek od HELLERcz » 27.09.2014, 12:58 hod.

To už je téma hodno pro doktora Chocholouška ...

Prostě je to hra, i přes její cenu nabízí kopec hratelnosti, mnoho hodin hraní a furt fňukat, co tam je, co tam není, co tam mělo být ... stejně se tím nic nevyřeší.
To je jako fńukat, že chci, abychom měli na Zemi furt světlo (nebo tmu) :D
Obrázek

Ksinbad
Gorebelly
BattleTag:Ksinbad#1240

Příspěvek od Ksinbad » 27.09.2014, 16:16 hod.

K trialu se mi už moc vyjdřovat nechce, jak už jsem psal jinde, tak trial byla a je největší hloupost, kterou Blizzard vymyslel, zvláště teď, kdy výsledky trialu v publicu ještě méně odrážejí schopnost skupiny farmit určitý level na GR. Tohle byla jasná chyba. Před patchem jsem trochu doufal, že když už trial nezruší, tak aspoň ho nějak změní, aby neznevýhodňoval postavy, které nejsou na dálku a nemají takový plošný damage. Na tohle by se měl Blizzard zaměřit a ne znesnadňovat hru v publicu.

Solo hra a žebříčky.

No mě tohle trochu vadí. D3 beru jako oddechovou zábavu, kterou hraju nejradši a nejčastěji v publicu. Hrát solo hru a snažit se umístit v žebříčcích co nejvýše mi nepřipadá moc zábavné, spíše bych to označil jako tvrdou práci, protože je nutné nejdříve v trialu nafarmit velké množství co nejvyšších portálových kamenů, a potom doufat ve šťastný GR s co největším počtem monster a conduitem. Můj Monk a Crus mají totožné vybavení jako ti nejlepší hráči v žebříčcích, přesto mě vůbec neláká se do téhle hloupé soutěže zapojovat. Soutěžení v žebříčcích jde podle mě trochu proti zábavě ze hraní D3. Možná kdyby zrušili ten trial, tak by tomu tak být nemuselo.

Dava_C
Ancient
BattleTag:avio#2489

Příspěvek od Dava_C » 27.09.2014, 17:18 hod.

Tyčkin: Taky to nehraju :)

Ksinbadn: Co už, když už tam ty žebříčky jsou (neměly by být), tak by to měli doladit.

Vyjádření autora toho videa

EDIT: Has just hit 45. 96% and 1 min remaining, I have given up and decided to go to 2nd floor to tp. Then I can't believe that I find a Conduit, so hit it! It's really really lucky. And now I think BLZ should remove Pylons from Grift and wipe the leaderboard asap!

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

limubai
Quill Rat

Příspěvek od limubai » 28.09.2014, 20:00 hod.

najdi už si holku, nějak ti to už moc tlačí na palici

Gold Eagle
Zhar the Mad
BattleTag:goldeagle#2259

Příspěvek od Gold Eagle » 28.09.2014, 22:35 hod.

limubai píše:najdi už si holku, nějak ti to už moc tlačí na palici
Na ja, ale zase začátku mu pak bude tlačit na palici něco jinýho a bude jak uslintanej pes lítající s ní ze začátku po bytě jen v tričku a volným spodkem. To známe. Co si pak tady sami počnem!

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 29.09.2014, 06:09 hod.

Podminky maji vsichni stejne.
Kazdy si muze vzit do party DH na trial, kazdy muze mit stesti na dobre nagenerovane patro mobu, nebo elit/rare s lehcima affixama a stejne tak muze mit i smulu na spatne vygenerovanou mapu mobu a elit/rare s tezsima affixama.

kaindra
Wraith
BattleTag:Kaindra#2514

Příspěvek od kaindra » 29.09.2014, 06:18 hod.

Pro me je absolutne nepochopitelny jak nekdo muze davat GR35+, uz na GR34 se rezu a zas tak tolik veci mi nechybi, nechapu.
GR SOLO ALL CHARS 80+ DONE
GR SOLO ALL CHARS 85+ IN PROGRESSION
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Kaindra-2514/career

Hamman
Burning Soul

Příspěvek od Hamman » 29.09.2014, 17:36 hod.

A co hrajes?

Vizharan
Wraith
BattleTag:Vizharan#2979

Příspěvek od Vizharan » 03.10.2014, 12:47 hod.

Pro mě je taky celkem nepochopitelné jak někdo může dávat i GR 30+ :D Já jsem rád jak si dám solo GR 21 s crusaderem dále už mě zabijí jak na běžícím pásu :) a nebo nestíhám časově

sansaj
Wraith
BattleTag:Sansaj#2804

Příspěvek od sansaj » 03.10.2014, 12:57 hod.

Souhlasím s Vizharanem i když už jsem si dal solo GR 23, ale narazit na Corupted Angels, Maiden a takovéhle potvory natož Elite pack tak ani tu jednadvacítku nedam solo... samozřejmě. že jde o equip a jakmile bude equip tak se to určitě dá zmáknout... teď mám v báglu amulet, že jakýkoliv Arcane DMG mne healuje, což je hodně velká pomoc a vlastně pokud se mi naspawnuje vice těch točících Arcane tak jsem nesmrtelnej :)

Seton
Na-Krul
BattleTag:Seton#2895

Příspěvek od Seton » 03.10.2014, 13:06 hod.

Později jsou to strašný skoky mezi GR :/. 32 sólo dám skoro vždy(musí být hooodně špatně rollnutej rift abych to nedal), ale 33 už je sakra problém :/. 35 netuším kdy půjdu :D. V partě 38 víc už ne :/
David vs. Goliáš.....historicky první zaznamenaný critical hit !
Obrázek

coyd
Doom Knight
BattleTag:coyd#1890

Příspěvek od coyd » 03.10.2014, 13:16 hod.

Mne zajima pouze jedno.. Jakto ze ma na gearu ty hvezdicky :D
>>Monk<<
>>Witch Doc<<

sansaj
Wraith
BattleTag:Sansaj#2804

Příspěvek od sansaj » 03.10.2014, 13:22 hod.

pro mne je zatím výzva se dostat na GR 25 :D a pak se uvidí co dál :D ale nejsou pro mne GR prioritou, je to jen občasné zpestření a zkouška štěstí na drop,pokud nebudu počítat levelování lege kamenů, což je řádnej opruz...

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 09.10.2014, 07:13 hod.

Tokugawa
Doom Knight
BattleTag:Unterwasser#2154

Příspěvek od Tokugawa » 09.10.2014, 08:05 hod.

Tak předně jsem začátečník, GR jsem ještě ani neviděl a teprve zjišťuji jak funguje. Očividně je možné jít do trialu ve více lidech. Je možné jít ve více lidech i do GR? Je loot společný? Nebo každému padá to jeho? Pokud je GR pro víc lidí, tak nerozumím tomu, co se tu řeší. Tabulky jsou na prd, i když chápu, že někdo může být soutěživý a snažit se umístit. Tabulky vypovídat nikdy nebudou, pokud ukazují umístění sólo hráčů, když GR mohou (?) hrát ve skupině. Nebo aspoň získat ve skupině klíč do vyššího GR.
Chtít, aby lidé nepodváděli, je utopie. I když – je to podvod? Každý chce co nejlepší gear a ten padá lepší a lepší ve vyšších levelech GR, ne? Třeba ti lidé kašlou na tabulky, ale chtějí jen lepší věci.
Necromancer Pestilia
Klan Mrtvolky

Tyckin
Zhar the Mad
BattleTag:Tyckin#2872

Příspěvek od Tyckin » 09.10.2014, 08:47 hod.

Ano, do trialu i GR samotného je možno jít ve více lidech a je to i často výhodnější, ač to nedávno nerfnuli (snížili výhodu která z toho dříve plynula velmi značně) - já např. s pet WD dělám v trialu GR29-30 klíče, zatímco projít GR34 už z 80% zvládnu. Tabulky mne taky netrápí, nicméně GR je pro pokročilejší hráče (s výjimkou hardcore módu) momentálně jediné místo, kde najít nějakou výzvu - tzn. člověk musí ukázat nějaké herní schopnosti a honí ho čas - a pak ten pocit že jsem pokořil další level je taky fajn :) Loot je rozdělený jako všude jinde.

Mlok
Ancient
BattleTag:Mlok#2413

Příspěvek od Mlok » 09.10.2014, 12:25 hod.

Tokugawa píše:Tabulky vypovídat nikdy nebudou, pokud ukazují umístění sólo hráčů, když GR mohou (?) hrát ve skupině. Nebo aspoň získat ve skupině klíč do vyššího GR.
Žebříčky jsou samozřejmě rozdělené pro sólo, 2, 3, 4 týmy. Problém je pouze to získávání klíčů v partě.

Odpovědět

Zpět na „Obecně“