Acces Violation (c0000005)

Nejčastěji pokládané dotazy.

Moderátor: Dark_Deamon

Uživatelský avatar
Emperor
Gorebelly
Příspěvky: 208

Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Emperor » 11.08.2014, 18:23 hod.

Zdravím ...

Nainstaloval jsem si origoš hru, opatchoval na verzi 1.13. Spustil jsem hru, vybral postavu a když jsem ji chtěl rozjet, hra spadla spolu s touto hláškou. Reinstal nepomohl. Mám Windows 7 64 bit (na počítači s Windows XP mi hra šla bez problému). Na internetu jsem se pídil, zkoušel jsem např. při video testu dát 2D místo doporučených 3D podle rady, leč nepomohlo. Pokud by mi někdo uměl poradit, byl bych moc rád.

Uživatelský avatar
Maarshjaz
Gorebelly
Příspěvky: 300

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Maarshjaz » 11.08.2014, 20:44 hod.

Pic, první otázka je, jestli máš origo nebo ne.
Jestli se dostaneš až na výběr postav, je zvláštní, že do hry tě to nepustí, zkus změnit kompatibilitu a spustit jako správce.

Uživatelský avatar
Emperor
Gorebelly
Příspěvky: 208

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Emperor » 11.08.2014, 21:26 hod.

Jo, mám orig, psal jsem to v úvodu :)

Zkoušel jsem všechno možné, mám to jako správce, zkoušel jsem to spustit v režimu kompatibility pro XP i v režimu 256 barev (rady z netu), napřed se zdálo, že úspěšně - občas se mi povede hru spustit, ale když ji zavřu a chci si postavu načíst tak to samé. Na jedno úspěšné rozjetí hry musím třikrát až pětkrát hru zapnout ...

Zvláštní je, že před tím mi cracknutá verze šla bez problémů, ale nešlo na to hodit poslední patch, ve kterým je reskill bodů ... když jsem si kvůli tomu nainstaloval originální hru, tak mi to dělá tyhle psí kusy ...

Nevím, zda to s tím souvisí, ale v procesech mi během toho běží rundll.32.exe soubor - dělá mi to problém při spouštění Gothicu, se kterým se sedmičky taky moc nemusejí, ale dokážu to trikem rozjet a neháže mi to tu AcViol hlášku ... spíš, alespoň co jsem pochopil z info na netu to bude souviset s grafikou, mám rok starý herní noťas s integrovanou i velkokapacitní grafikou, hra se primárně spouští přes tu integrovanou a nejde mi to přenastavit na tu druhou, výkonnější ... tak nevím ...

Uživatelský avatar
Emperor
Gorebelly
Příspěvky: 208

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Emperor » 11.08.2014, 22:52 hod.

Po dlouhém hraní si s nastaveními jsem zjistil, že to má asi co dělat s nastavením plochy. Podle rady z netu jsem zaškrtnul zákaz kompozice plochy - objevilo se mi hlášení, něco jako že W7 Aero nepodporuje barevné schéma či co, tak jsem tam dal nastavení Basic a hra se mi spustí ... načítací obrazovka má totálně rozhašený barvy, ale po kliknutí se to srovná a hra se rozjede bez pádu. Po vypnutí hry mi ale pořád běží v procesech, musím to ručně povypínat. Občas musím na ikonu kliknout dvakrát, než se vůbec načte. Dává to někomu nějaký smysl?

Uživatelský avatar
Fraxinus
Adviser
Příspěvky: 3184
Currenly, I'm playing: Diablo 2
BattleTag: Fraxinus#2208
Bydliště: Mladá Boleslav
Kontaktovat uživatele:

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Fraxinus » 12.08.2014, 09:10 hod.

prosimtě jak to máš nastavené windowsy? Tohle by se stávat nemělo.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí průběh (95,8 % completed)

Uživatelský avatar
Emperor
Gorebelly
Příspěvky: 208

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Emperor » 12.08.2014, 09:23 hod.

Popravdě nevím, co s tím mám, dneska to nejde spustit ať dělám co dělám. Zkouším teď další reinstal ...

Zvláštní, že cracknutá verze mi tyhle problémy nedělala a dala se normálně hrát :{ jestli to ani teď nebude fungovat, tak si ji tam asi hodím ...

no už po nainstalování základní hry (bez LOD) mi to napsalo, že program nebyl zřejmě nainstalován správně a něco o kompatibilitě s W7 ...

Uživatelský avatar
Slw
Burning Soul
Příspěvky: 770
Currenly, I'm playing: Diablo 2
Bydliště: Deepest underwater Abyss in the world

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Slw » 12.08.2014, 12:46 hod.

no a tys "převalil" craknutou verzí origo v tom samém adresáři? plugy, módy nebyly? pokud jedeš v tom samém adresáři, tak bych v tom viděl problém (něco podobného se mi před mnoha lety stalo a to sem běžel ještě na w95 :green: ) zkus se taky podívat na nastavení grafiky (rozlišení, bitová hloubka, vsync atp.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.

Uživatelský avatar
Emperor
Gorebelly
Příspěvky: 208

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Emperor » 12.08.2014, 16:31 hod.

měl jsem nejprve cracknutou verzi (zašantročil jsem orig. install CD, později jsem ho ale našel), tu jsem odinstaloval a ručně smazal zbylou složku. Pak jsem tam teprve instaloval tu originálku, patch 1.13 a češtinu, přesně podle návodu ...

Zkoušel jsem si nainstalovat hru přímo z batllenetu, jen tu základní, bez LOD, ovšem po třetím zapnutí stejná hláška ... už fakt nevím, co bych vyzkoušel, netuším, jestli je chyba v OS, grafice ... :{

Proč mi u všech všudy funguje jen ta kreknutá verze? Tam bych spíš čekal problém ...

Uživatelský avatar
Fraxinus
Adviser
Příspěvky: 3184
Currenly, I'm playing: Diablo 2
BattleTag: Fraxinus#2208
Bydliště: Mladá Boleslav
Kontaktovat uživatele:

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Fraxinus » 12.08.2014, 17:30 hod.

promazal jsi po odinstalování kreklé verze i registry?
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí průběh (95,8 % completed)

Uživatelský avatar
Emperor
Gorebelly
Příspěvky: 208

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Emperor » 12.08.2014, 18:38 hod.

ne ... jak se to dělá? Ať si nesmažu něco důležitého ... (jsem počítačovej troglodyt)

Uživatelský avatar
Fraxinus
Adviser
Příspěvky: 3184
Currenly, I'm playing: Diablo 2
BattleTag: Fraxinus#2208
Bydliště: Mladá Boleslav
Kontaktovat uživatele:

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Fraxinus » 12.08.2014, 20:22 hod.

nabídka start -> spustíš program regedit

V něm vyhledáš HKEY_CURRENT_USER\Software\Blizzard Entertainment\Diablo II a to smažeš.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí průběh (95,8 % completed)

Uživatelský avatar
Emperor
Gorebelly
Příspěvky: 208

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Emperor » 12.08.2014, 20:41 hod.

dík, zvládnul jsem to :D ... ještě jsem si všechno projel ccleanerem ... zítra mi dorazí objednaný D2 Gold (prý kompatibilní s W7), tak to zkusím znovu, snad budu mít kliku ...

Uživatelský avatar
Emperor
Gorebelly
Příspěvky: 208

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Emperor » 13.08.2014, 11:53 hod.

Tak ani tato možnost nepomohla, instalace proběhla v pohodě, první postavu jsem rozjel, při druhém zapnutí pád a stejná hláška ...

Uživatelský avatar
Emperor
Gorebelly
Příspěvky: 208

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Emperor » 13.08.2014, 13:39 hod.

Tak jsem v zástupci zaškrtnul zákaz kompozice plochy a jde to :shock:

Tedy nejásám předčasně, musím na ikonku kliknout nadvakrát, přičemž poprvé se mi dole objeví upozornění, že některé vizuální prvky nejsou kompatibilní, ale napodruhé se to spustí a můžu normálně hrát ...

Dává to nějaký smysl?

Uživatelský avatar
Emperor
Gorebelly
Příspěvky: 208

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Emperor » 13.08.2014, 14:00 hod.

sorry za doublepost ... toto jsem našel na googlu:

Stává se vám, že využíváte náročnější aplikaci či hru a počítač výkonově nestačí? Jako první vás zřejmě napadne vypnout grafické rozhraní Aero, aby běžela plynuleji. V dnešním tipu poradíme, jak nastavit deaktivaci tohoto rozhraní vždy automaticky při spuštění konkrétní aplikace.

Ve Windows 7 je u každé aplikace možné nastavit, aby se při jejím spuštění vždy deaktivovalo grafické rozhraní Aero. Může nejen ulevit vašemu počítači v případě, že jde o velmi náročnou aplikaci, ale lze takto řešit také problémy s kompatibilitou. Některé starší programy si totiž s Aerem moc nerozumí.
Zdá se, že to byl ten můj problém ...

Jinak ještě dotaz ohledně hry - neubývá mi stamina - je to dáno tím posledním patchem?

Uživatelský avatar
wert
Wraith
Příspěvky: 176
BattleTag: Scavenger#2939

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od wert » 16.02.2016, 17:20 hod.

Tak jste mě turnajem navnadili, že jsem si chtěl D2LoD po 7 letech zahrát a prd :{ . Nainstalováno (origo), patch 1.13c, plugy 1.10 a dostanu se akorát k této hlášce. Zkoušel jsem výše popsané postupy a nic. Zákaz kompozice plochy v nabídce vůbec nemám, tak nemám jak vyzkoušet, vypnutí Aero taky ne. Poradíte? Win 8 .

Uživatelský avatar
Fraxinus
Adviser
Příspěvky: 3184
Currenly, I'm playing: Diablo 2
BattleTag: Fraxinus#2208
Bydliště: Mladá Boleslav
Kontaktovat uživatele:

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Fraxinus » 12.03.2016, 20:33 hod.

Trochu jsem se zamyslel nad tímhletím: Ty nainstaluješ patch 1.13, ale Plugy máš 1.10? To se pak nediv, že ti to nefunguje. Na 1.13 potřebuješ Plugy 1.13!
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí průběh (95,8 % completed)

Uživatelský avatar
SilkyBachus270
Wraith
Příspěvky: 109
Currenly, I'm playing: Diablo 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od SilkyBachus270 » 13.03.2016, 08:32 hod.

Pokiaľ viem tak PlugY majú verziu 10 nie 1.10 a mne fungujú aj na 1.13c. Tuším že PlugY 10 sú robené pre 1.10 - 1.13 takže tým to nebude, mne fachá D2 ešte aj na Win 10 keď som kúpil ten notebook/tablet in 1 takže nechápem ako to niekomu môže nefungovať

Uživatelský avatar
Fraxinus
Adviser
Příspěvky: 3184
Currenly, I'm playing: Diablo 2
BattleTag: Fraxinus#2208
Bydliště: Mladá Boleslav
Kontaktovat uživatele:

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od Fraxinus » 13.03.2016, 12:06 hod.

:oops: :oops: :oops:
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí průběh (95,8 % completed)

casperdeluxe
Gorebelly
Příspěvky: 377
BattleTag: casperdeluxe#2494

Re: Acces Violation (c0000005)

Příspěvek od casperdeluxe » 20.03.2016, 09:47 hod.

Zdravím. Taky jsem se rozhofl, že si zahraju D2. Ale nejde mi to nainstalovat. Resp. nainstaluju hru - originál, pak repatchnu na 1.13c a stahnu loader a vyhodi to hlasku file data is corrupt. ma nekdo stejnej problem? Placky nemam. mam jen digitalni verzi

Odpovědět

Zpět na „Často pokládané dotazy (F.A.Q.)“