parkovani hlav u WD10EZRX
Zdravim,
Poradi me nekdo jak nastavit parkovani hlav u tohoto disku? A nakolik to nastavit.Na 300s ?
Poradi me nekdo jak nastavit parkovani hlav u tohoto disku? A nakolik to nastavit.Na 300s ?
Re: parkovani hlav u WD10EZRX
celou tuhle peetchovinu vypni,parkovat jen pri shutdownu,jindy ne
no nevim jak..a neresil si to nahodou na pctunningu ? 

mozna...kazdopadne se to vyplati vypnout,zkus to pres HD tune,pripadne crystal disk info,nekde v options
nejdrive si zjisti, zda skutecne disk ma problem s parkovanim hlavicek, protoze se to tykalo predevsim starsich rad disku (EADS, EARS) a jen nekterych revizi tvoji rady
nastaveni se jinak provadi pres utilitku wdidle3
nastaveni se jinak provadi pres utilitku wdidle3
no ono tady nejde asi o problem, ale spis o prodlouzeni zivotnosti....
tak sem koukal na kolik to mam nastaveny a nevedel sem jestli se drzet cisla 198 a nebo 6372...jinak pocitat to mam ze 100h nebo ze 595?Hadam, ze 6372 a 595..to by me vychazelo parkovani za 5,6min..a tim si nejsem moc jistej...nevite nekdo?
http://i.imgur.com/QwhlkCE.png
http://i.imgur.com/QwhlkCE.png
smart obcas ukazuje blbosti,to ho mas zaplej teprve 595 hodin? podivej se pres jinej program kolik vypise hodin...kazdopadne je to sileny cislo a disku to rozhodne na zivotnosti nepridava,muj novej disk ma treba najeto 5169 hodin a za tu dobu ma jen 463 "Load Cycle Count" a v druhym pc mam disk kterej ma nabehano 32 802 hodin a za celou tu dobu (1400 dnu
) jen 2889 load cycle count

ma tak malo hodin je skoro novej....
coz znamena ze za 595 hodin stihnuls udelat skoro 3x tolik load cyclu,nez muj disk,kterej je 55x starsi 

jo no..proto se potom pidim a chci zjistit na kolik to mam ted nastaveny..nejak me ty pocty nesedi