WotB nerf

vavik
Wraith
BattleTag:vavik#2969
WotB nerf

Příspěvek od vavik » 20.05.2013, 07:27 hod.

rád bych se zeptal svalnatých kolegů, co si myslí o zamýšleném nerfu WotB:ToC? není jeho příčinou především WW/Sprint build? vzhledem k počtu barbů na bnetu je to nejhranější build hry a osobně jsem pro jeho nerf, jako možná cesta k zachraně WotB

důvody:

- za pár milionů umožní hráči bez problémů jet vysoké mp, o efektivitě zde není řeč, prostě tento build umožní bez výbavy, bez skillu přežít téměř cokoliv, to je špatně

- build staví hru do role "pokud chceš rychle hrát vysoké mp, musíš mít WW barbara", ostatní postavy jsou tímto buildem neúměrně znevýhodněné, neznám jediný build, který by pomalu zadarmo a bez námahy umožnil hrát vysoké mp

- důsledkem jsou "zkažené" veřejné hry na vyšších mp, jsou doslova zasrané (omlouvám se za upřímnost) barbary s nízkým dmg (na mp7+ barbové s 70k dmg nejsou žádnou výjimkou)

- rozhodně nejsem pro zrušení tohoto buildu, je pěkný, jen neúměrně zvýhodněný; měla by se hodně posunout hranice equipu, se kterým by byl použitelný

- stejně jako o nerfu WotB, Blizzard uvažuje o nerfu Archona, tohle je ale podle mě špatně, potřebný equip pro účinný build je nesrovnatelný

- blizzard stojí před další možností odlivu hráčů po zavedení nerfu WotB, ale jak to jinak řešit? rád bych viděl spíše buff nefunkčních skillů, v tomto případě bych se ale nerfu nebál

co vy na to?

NargarotH
Burning Soul
BattleTag:Bauer#2707

Re: WotB nerf

Příspěvek od NargarotH » 20.05.2013, 08:31 hod.

Jednou někdo z blizzu řekl (myslím že to byl Travis), že je to super když člověk dosáhne určitého bodu kdy se jeho postava stane ultimátní, teď obrátili o 180° a vadí jim když člověk tohoto bodu dosáhne (permawotb, archon), což moc nechápu proč takhle mění názory, většinou k tomu příspívá brek DHček na offiko forech.
A neřekl bych že ten equip je nesrovantelný, to že barb s 100-200k dokáže přežít na mp10 neznamená že to dokáže efektivně zabíjet.
Co se týče publicu tak s tím nic neuděláš, ten je teď plný noobů kvůli tomu exp bonusu za partu.
R.I.P. 27.3.2014

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 20.05.2013, 10:01 hod.

ten nerf ak niekedy pride, tak to bude imo za veeelmi dlhu dobu... navyse, ak to aj nerfnu kus, tak to nespravia nehratelnym, ale len horsie hratelnym soi slabsim gearom, co by bolo pohode... k tomu ze kupis gear za par m a hras s barbom vysoke mp tak len tolko, ze to ze tam prezijes ale zabijas to pol hodinu, neznamena ze to mas "hratelne" s gearom za par m... navyse, STR veci su snad najdrahsie v celej hre, takze aj tie narazky na cenu equipu su trosku mimo

Alfajk
Zhar the Mad
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Alfajk#2436

Příspěvek od Alfajk » 20.05.2013, 10:21 hod.

vavik píše:
- build staví hru do role "pokud chceš rychle hrát vysoké mp, musíš mít WW barbara", ostatní postavy jsou tímto buildem neúměrně znevýhodněné, neznám jediný build, který by pomalu zadarmo a bez námahy umožnil hrát vysoké mp

- důsledkem jsou "zkažené" veřejné hry na vyšších mp, jsou doslova zasrané (omlouvám se za upřímnost) barbary s nízkým dmg (na mp7+ barbové s 70k dmg nejsou žádnou výjimkou)
cococo co ? ukaz link kde blizz zvazuje nerf wotb,ja o nicem nevim,zatim jsem nic neslysel(ani se po tom nepidil),a ze je nutnost hrat WW? bullsh1t,ja hraju odjakziva hammer rend a je to na vyssi mp mnohem efektivnejsi nez nejaky WW,s bublinou od CM wizarda mam 500 000 dps ve wotb

dohny777
Wraith
BattleTag:dohny#2988

Příspěvek od dohny777 » 20.05.2013, 10:57 hod.

tak je pravda ze barbar má za par kaček hodně muziky,,ja si udělal barba jen tak na odreagovani od mé hlavní postavy, a gear me vyšel asi na 150-200m+sutry (nepocitam ring a lacuni z wizze te je miliarda navic)...Chodím si fields mp10 jatka jenom :) bez elitek...nonstop bersekr a přes 500k dps dělá to že mapa je ko za 5 minut a 15-20mega expu na učte + 1-2 lege prumer což je super rychly farmeni expu i legendarek a to s žadnou jinou postavou nemate sanci udelat s gearem za tuhle cenu !!! takže tak :)

ale nevim proc byto melo byt špatně a neco rušit...ma zase nevyhodu ze je to dobré jen na tohle ale normalni run celeho aktu je to nepouzitelne....
Naposledy upravil(a) dohny777 dne 20.05.2013, 11:12 hod., celkem upraveno 1 x.

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 20.05.2013, 11:06 hod.

no lenze to je presne ako pises, pripad jedneho buildu a par lokacii, kde je ten build efektivny... nepotrebujes vela defense, staci prudka offense, ms k tomu, nejaky ls a ides... lenze keby si chcel hrat napr mp10 s inym buildom a kosit aj elity, tak zas ten gear musis celkom preskladat a ist napr na dw meisto skorna... to su dalsie prachy... a proste ekd pozres cenu, tak echa, mempa, proste tieto "ultimatne" legy ktore nosia vsetky classy, kupis napr s intel za snad polku ceny co so str... aj dex vychadza lepsie

na druhu stranu netvrdim ze by bol barb na tom nejak spatne, je to proste masina, ale taky ma barbar byt :) secko je to len o tom ze nariekaju ludia na offic forach... ked vysla hra a DHcka to vsecko kosili vdaka vysokej dmg a "uber mega skill strafingu" bez nejakej nutnosti extra defense, zatial co mna ako barba mr**** white mobky niekde v acte 3... nepamatam sa ze by som niekedy rozmyslal ako nerfnut dh... ale skor ako boostnut barba... takze aj o tom to je o postoji

Slusne - Kuki

blowik
Quill Rat
BattleTag:Blowik#2871

Příspěvek od blowik » 20.05.2013, 11:44 hod.

to Vavik: "pokud chceš rychle hrát vysoké mp, musíš mít WW barbara" Tohle je samozřejmě naprostej nesmysl, WW má smysl maximálně tak na nižších mp...

Y0G1
Burning Soul

Příspěvek od Y0G1 » 20.05.2013, 12:03 hod.

WW barbar neni potreba hrat , ja sam ho nehram bola doba ked som ho hral na low mp , ale nebavilo ma to teraz hram hotu mp8 nezabijam to tak rychlo ako punky , ale to predsa natom nezalezi. Paragon ti neujde + zeby bol nejaky mega dolezity sa povedat neda pada to s nim a aj bez neho.

Co sa tyka wotb a nerfu , mozno by nebolo zle keby sa nerfne tak ze ako nahle ho zapnes nerefresuje sa ti cd na neho , takze ked ti spadne smola , popripade zvysit fury 50 fury a potom sa ti refreshne 1 sekunda. No urcite ho nespravia nehratelnym .

Mne osobne pride ze barbar sa da hrat so vsetkym [teraz nemyslim efektivitu] , ale taka wizna ? ja vidim len tu co mrazi , alebo archon ci je to pub alebo aj znamy inu wiznu som nevidel :D

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 20.05.2013, 12:09 hod.

Y0G1 píše: teraz hram hotu mp8 nezabijam to tak rychlo ako punky
:) ja tgo praveze vobec nezabijam rychlo, mam uplne priemer gear a len asi dva dni dozadu som si kupil prvy item za viac ako 100m... mne kedykolvek nieco lepsie padlo, tak to slo rovno na rmah, ja som to nikdy nejak nehrotil :)

inak k tomu nerfu, tak celkom sa mi pozdaval napad ktory som cital niekde na office alebo neviem kde... ze miesto toho aby sa vam za 20fury pridavala 1 sekunda duration, by mohli spravi aby sa za napr X fury skracovalo Y sekund z recharge skillu... a znizit mozno zakladny recharge na napr 90 sekund

sgtmajfoley
Doom Knight
BattleTag:sgtmajfoley#2877

Příspěvek od sgtmajfoley » 20.05.2013, 14:47 hod.

podla mna by mali nerfnut vsetko od skillov az po gear... lebo ked pozeram top gearnutych hracov co pri tom trochu rozmyslaju tak vsetko je to na insta kill alebo mozu ist AFK.
>Panchita< - EQ fire Barb (1,2,3 elitky, chrumkavo prepečené)
>Curseblade< - Doge WD (ten pesa, uši jako kóň, červené má oči)
>Yolinka< - Fire Crus (dropping FPS since RoS)

>Twitch.tv< - streamujem väčšinou okolo obeda

Alfajk
Zhar the Mad
BattleTag:Alfajk#2436

Příspěvek od Alfajk » 20.05.2013, 15:00 hod.

sgtmajfoley píše:podla mna by mali nerfnut vsetko od skillov az po gear... lebo ked pozeram top gearnutych hracov co pri tom trochu rozmyslaju tak vsetko je to na insta kill alebo mozu ist AFK.
a co je na tom spatne? to je snad normalni,ze nekdo s para 100 a top equip dava v "endgame" alias mp10 ik,o tom to snad je ne? furt zabavnejsi nez pred 1.0.3 kde s top equipem byl problem prezit elitu,nemluve o tom,kdyz mela rolnuty nejaky zabijacky afix jako vortex+arcane+molten...

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 20.05.2013, 17:02 hod.

Tehdy to byla alespoň výzva. Bohužel tu nyní chybí nějaký smysluplný "endgame" obsah.

Nordir
Quill Rat
BattleTag:Nordir #2938

Příspěvek od Nordir » 20.05.2013, 17:33 hod.

ja hraji WW na vyssim MP i na MP10 a pridje mi to daleko rychlejsi oproti hammer+rend ... mozna je to jen muj pocit. Kazdopadne i na WW musite mit solidni equip jinak vas to nebude bavit.

NargarotH
Burning Soul
BattleTag:Bauer#2707

Příspěvek od NargarotH » 20.05.2013, 20:34 hod.

Tak ono to bude nejspíš tím že ww je silnější než hota, navíc má větší splash efekt, takže tím spíš se hodí do nových lokací :)
R.I.P. 27.3.2014

azaxsyndrom
Gorebelly
BattleTag:Kargath #2439

Příspěvek od azaxsyndrom » 20.05.2013, 20:49 hod.

Všichni tu brečte nad WW tvl ....DH zas ze začátku házeli ramena jak si běhaj s 200k DPS ...ted zas že je něco nefer , do prde*e tak proč to v tý hře je když tady každej druhej bulí nad tím že to někdo používá , táhněte ven na čerstvej vzduch , vaše minus že vše se*ete do maximum DPS a na survivalitu je*ete.Fakt mám z Vás normálně ve žluči skálu .... ono je strašně těžký si koupit zbraň s LS nebo Life on hit se socketem a hodit tam emerald ,hlavně že každá postava má Life stealing spelly.Se proberte , ono je lehký si na něčem vyloupnout tunu ho*en pač mi něco nejde a něco expí rychlejš jak já ,co bojovníci ? :wave: 8-)

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 20.05.2013, 21:28 hod.

U nerfu WotB nebude určitě tolik breku jako až nerfnou CMka, to se wizardi pominou. ToC nebo ww sem nikdy nepoužíval tak mi to ani nevadí, radši chodim normálně a když je třeba zapnu insanitu.

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 20.05.2013, 23:51 hod.

NargarotH píše:Tak ono to bude nejspíš tím že ww je silnější než hota, navíc má větší splash efekt, takže tím spíš se hodí do nových lokací :)
tak pokial by sme sa bavili o white mobkach, tak MOZNO, pokial o elitach, tak na vysokych MP sa ww barb nechyta na hota/rend

Tyckin
Zhar the Mad
BattleTag:Tyckin#2872

Příspěvek od Tyckin » 21.05.2013, 06:02 hod.

WW jsem běhal Alkaziera na MP3, Hammer/rend po patchi akt1 na MP10 a úmrtí vzácná :) - barbar 316k dmg cca za miliardu.
Upřímně mi WW/sprint fakt přijde ideální na nějakou lítačku na nižší MP, na těch vyšších (MP8+) už je to takové chaotické a s Hammer/rend se to lépe hlídá ;) A i Berserk bych řek že při tom drží líp páč hammer je fakt děsně rychlej skill.
Nerf WotB nevím, fakt je, že především imunita na freeze je fakt cool když je člověk oblíčen a nemůže utéct :D

vavik
Wraith
BattleTag:vavik#2969

Příspěvek od vavik » 21.05.2013, 07:56 hod.

@ NargarotH: pokud tohle Travis Day řekl, pak vývojáři fakt neví, kam hru směřovat; jednou je super, když má člověk pocit ultimátnosti, pak je to zase špatně a v posledním patchi zase naopak zvýhodnili fungování Archona v partě, trochu chaos :(

jj o efektivitu zabíjení mi nešlo viz. dále...

@ Punky: taky nechci, aby ho udělali nehratelným, ale aby přestal být ultimátním buildem se skoro jakýmkoliv gearem, chceš hrát vyšší mp? trochu se snaž sehnat si výbavu, která ti možní přežít

cena top str věcí je pochopitelná, když je ve hře nejvíce aktivních barbarů, holt větší poptávka

@ Alfajk:
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/8568988912#16
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/ ... ?page=2#25

o nutnosti hrát WW build jsem nemluvil, pokud ale chceš rychle a s minimálními náklady hrát vysoké mp, udělej si barbara a jeď WW build; snažím se přijít na to, proč tento charakter hraje většina lidí, že by to byla náhoda, že ve veřejných hrách potkávám šílené množství barbarů? čím to je? zábavný charakter? nebo jen účinný charakter s minimem námahy právě díky třeba WW buildu?

barbar s výbavou za pár miliónů je poloviční superman, který přežívá na jakémkoliv mp (znovu, o efektivitě nemluvím), k supermanovi mu chybí jen nahonit DPS

@ dohny777: na tohle jsem se snažil zeptat, jestli barbar není svým návrhem příliš zvýhodněný oproti ostatním charakterům, nejde mi o to, že některá postava/build je o něco silnější, barbar mi připadá jako odtržený od ostatních postav, zkusili ostatní hráči hrát vyšší mp za wizarda? bez cm buildu? jak to šlo? mě hooodně špatně, co dh? monk? tam se člověk pěkně zapotí než získá výbavu se kterou si nepřipadá na vyšší mp jako zbytečný člen party

@ blowik: na to jsem se snažil zeptat, z osobní zkušenosti většina barbarů, které jsem potkal (CZ nevyjímaje) jede i na vysokém mp WW build, tak se ptám, zda je to náhoda? myslel jsem, že WW build je účinný právě na vyšší mp, ne když se hráči diví na nízkých mp, že nejsou schopni udržet WotB, že to není op build atd., to se jim nedivím, když stačí všechno rychle zabít a trvá jim, než se dostanou k další skupině nepřátel

@ Y0G1: na to jsem se ptal, jestli by si WotB, WW, případně další skilly nezasloužily úpravu, třeba typu které navrhuješ; s wizzem souhlas, pokud nemáš vysoký dmg a nemůžeš si dovolit jet Archona, musíš jet na vyšší mp frosta, rychle jinak dostaneš na pr*el

@ sgtmajfoley, Rakiii: souhlas, nikoho asi nebaví umírat, ale zase jezdit Inferno s prstem v nose je opačný extrém

@ Nordir: taky na vysokých mp potkávám hlavně WW build

@ azaxsyndrom: na to se snažím příjít, proč ve hrách potkávám většinou barbary a to v množštví větším než malém :) a proč většina z nich se jen točí a točí, jde z toho hlava kolem :)

@ Quetak: nerf CM si nedokážu dost dobře představit :) co wizardovi zůstane?

@ Tyckin: za barba jsem toho odehrál málo, ale přišel mi hooodně zábavný, jsem zvědav, až buildy porovnám na vyšších mp; WotB bez immunity na freeze by byl hodně velký zásah, spíše by měli ovlivňovat dobu, po kterou ho člověk může používat, upravit fury požadavky apod.

WulFgaR77
Minion of Destruction

Příspěvek od WulFgaR77 » 21.05.2013, 11:55 hod.

jako WW je prostě svým způsobem OP build... je to vidět krásně na mně. Nemám z aukce zhola nic, takže investice je "0 goldů" a prostě s tim svym absolutním šrotem nastavim skilly a v kildu se točim na weeping hollow mp10 a je mi všecko jedno. Když se připojí do chumlu elitky, tak je nezabiju, ale zároveň ani neumřu (ty obraný věci na berku jsou hodně mocný), jen se stačí maličko vyhejbat arkánám. Když by vás elitky nebavily, tak jim prostě utečete. Tím bych si mohl nadropovat nějaký goldy nebo itemy a postavit si "jednoduše" něco jinýho. Naštěstí pro mě, mě "točení" vůbec neba - je to relativně stupidní build, ale jinejm ho neberu, když je to baví. Kdybych měl ale postavit z voleje jinej cookie cutter jako třeba CM wizz, tak se budu potit hledáním itemů krutě dlouho a v tom je dle mě ten nepoměr.
http://www.diabloprogress.com/hero/wulf ... ce/6129227

Odpovědět

Zpět na „Barbarian“