Měl jsem rozepsaný příspěvek dlouhý jako kráva v rychlé odpovědi, mezitím mě to odhlásilo a smazalo
Jsem 76 level shadow dual claw. Hrál jsem HC ale umřel jsem na 65 levelu díky lagu. Ty mě štvou na PoE nejvíc. Používám whirling blades a stačí aby byl server trochu vytížený a už mě to dokáže vracet o 2 - 3 sekundy. Takže když je kolem mě klubko potvor a já zdrhnu, tak mě to za 2 - 3 sekundy hodí zpátky mezi ně, všichni hitnou a je dost těžký to ustát. Nejsem sice tolik fat, ale přeživší schopnosti mám docela slušný. Stalo se mi to snad 50x ale teprve na 65 levelu to bylo smrtelný. Předtím jsem kolikrát vyyváznul jen s 30 hp, takže skoro mrtev. Bylo to spíš štěstí. Tomu se dá těžko ubránit. Proto mě napadá otázka jestli má na HC vůbec smysl hrát nějaký kontrol char, se kterým se snažíte od potvor držet dál a máte horší obranné schopnosti. Tam pak stačí takovýto lag a jste hned dead a postava v řiti. Takže vlastně nejtěžší na celým PoE je předvídat lagy a snažit se nedostat do situací, kde vás lag zabije. Což docela zvyšuje obtížnost jinak i tak dost těžké hry.
Po smrti pokračuji v postavě a hraju tedy na standart a čekám na novou HC ligu, která snad začne za 5 dní až současná skončí. The Awakening podle novinek co čtu vypadá nejmín na 2 měsíce. Navíc co novinka, tím jsou vývojáři pesimističtější ohledně vydání data. Je to taková klasika kdo někdy vyvíjel software tak ví že se to vždycky natáhne. Standart liga mě docela dala hodně, seznámil jsem se s late game, vím jak běhat mapy a co od toho očekávat. Vím nové vendor recepty o kterých jsem neměl na začátku ani páru. Vím už trochu líp jak hrát HC, čeho se vyvarovat (corrupted areas s roogue exile) a spíš se snažit hrát pomaleji, protože stejně nemá smysl nikam pospíchat. Na vyšších obtížnostech se vracíte a běháte znova docks/marvel/piety, takže nejde o to co nejdřív dohrát na merciless ale hlavně dohrát merciless a potom se pustit do lehkých nových mapek. Hlavně brzy nabrat 70 level itemy s max socketama a snažit se něco kraftit. Jinak poe trade jsme zatím nepoužíval asi to dokáže pomoct musím se s tím více seznámit. Taky přemýšlím o zakoupení rozšířené truhly, protože po chvilce hraní ty 4 sloty skoro nestačí pokud se snažíte nějaké itemy skladovat.
Pozdní mapky už automaticky dávám na magic a snažím se najít rogue exiles, což sice tolik nezvyšuje item quantity, ale zase z nich padají dobré věci. Celkově z map bossů nic moc nepadá. Maximálně dávám mapy co mají bossa s obtížností 3. Tohle je momentálně můj největší pomocník
http://pathofexile.gamepedia.com/Maps . U poe je lepší nejdříve studovat a potom hrát. Na HC se vám totiž může stát že si dáte dungeon mapu říkáte si level 66 pohoda já mám 70. A najednou vás one hitne boss protože je prostě overpowered, což byste snadno vyčetli.
Se hrou jsem se hodně dobře seznámil a na HC je to opravdu výzva, takže začnu hned novou HC ligu, která snad poběží za 5 dní až tato skončí. Pokud má někdo zájem můžem dát občas spolu. Už tomu docela hovím, ale podle mě to neumím ještě ani na 50%, protože to je tak obsáhlé třeba už jen vendor systém a co lze jak udělat. Každý den vždycky přijdu na nějakou novou vychytávku která by mi předtím usnadnila práci. Ale o tom to asi je.
P.S.: Bacha na rogue exile tu ženskou která oživuje obří zombíky, který po zabití vybuchujou. Jako jedna z mála dělá mýmu charu problémy i teď, protože je obklopená zombíkama a když hituju a umíraj, tak mi dává každej tak -20 až -30% hp dolu. Na standard už nemám vítr tak k ní vlítnu a někdy ji zabiju dřív než stihne toho hodně oživit, ale na HC když jste opatrný a nejdete do ní pohlavě, tak si toho vykouzlí tolik že je v podstatě nemožný se k ní nějak dostat. A než prolomíte energy shield a něco málo uberete, je kolem vás 10 zombíků, který dávaj slušnej dmg a hlavně vybuchujou, a to dává mnohonásobně větší.