Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

O předmětech - Horadric Cube, runová slova, sety, unikáty.

Moderátor:Dark_Deamon

Uživatelský avatar
NOX
Quill Rat
Příspěvky:35
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od NOX » 05.03.2017, 17:04 hod.

K tým imunitám, sú len 4 skilly ktoré dokážu zlomiť imunitu(conviction max 150% voči elementom, lower resist max 70% voči elementom a jedu, amplify damage 100% voči fyzickému, decrepify 50% voči fyzickému),(...cold mastery nemá vplyv na imunitu), a aj tieto fungujú len na 20%. Čiže aj keď conviction + lower resist dáva spolu zníženie resistov voči elementom 220%, na imunné monštra má efekt len 44% (220*0,2=44). Teda nie je možné zlomiť imunitu monštru, kt. má odolnosť voči elementom 144% a viac. Rovnako to platí aj pre jed a fyzické , maximaĺny efekt na poison immune 14%, na immune to physical 20%. A ohľadne magic, tam neni o čom... :wave: snáď som pomohol, odporúčam ešte jedno video kde je pár veľmi zaujmavých vecí [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H3UOdIO3Yb0[/youtube]

A prajem veľa vytrvalosti Antabus, som zvedavý na výsledky.
"We have long lain dormant, and the time to play has come. After our long wait, we are filled with great hunger. Soon, now, we shall feed..."

Uživatelský avatar
Dark_Deamon
Archangel
Příspěvky:5418
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:DarkDeamon#2454
Bydliště:Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Dark_Deamon » 05.03.2017, 21:17 hod.

No, koukám, že ses pěkně vyřádil a nenechal na mě nit suchou, ale jo, beru to. Naběhl jsem si solidně na vidle a to s pořádným rozběhem.

Celé jsi to nejlíp vystihl slovy... :)
Antabus píše:A pak přijdě tohle? Tvá poprava tvýma rukama?
Dvě věci bych chtěl objasnit.
1) Vůbec nechápu, kde jsem přišel na tu imunitu ohledně 75%, když moc dobře vím, že například Diablo Clone má rezy 95%, jak jsi sám zmínil. Také vím, že rezist ohledně imunit začíná na 100%.
2) Toto bylo to, na čem jsem právě vyhořel. D2 hraju velmi dlouho, ale nevěděl jsem o té 80% penalizaci, pokud jsou monstra imuní. Vše mi bylo objasněno až zde: https://www.diabloii.net/forums/threads ... -d.658719/

3. When working against an elemental immunity, Conviction and LR always work at 20% effectiveness. Always. If you use both together, but only one of them would be necessary to remove an immunity, they both will still receive this penalty.

Můj problém byl, že jsem si myslel, že se od sebe čísla pouze odečítají. Jak vidno, tak velkej omyl. Sice jsem u toho vůl jak sviňa, ale z mého pohledu lepší na to přijít i za takových okolností, než na to nepřijít nikdy :)
Antabus píše:COLD enchanted Tresh socketa combo RW INFI a LR hulka samozřejmě neprolomí, je zjevný proč
No, zjevný to opravdu bylo jen z těch fotek, ale důvod proč ne, nikde. Čimž teda nechci nijak zlehčit ten maglajs, co jsem tu napsal.
Antabus píše:Nejde jen o to, že to co si napsal je celé špatně, ale ten úvod k tomu. Bez mého zájmu si vynutíš pozornost k svému příspěvku, mě přišel hned hloupý a taktně sem ho chtěl ignorovat, celé odpoledne na skype mě ukecávaš, abych se tě zeptal, ale na foru,. Odmítaš se o tom pobavit, normálně, na skype.
Nechtěl jsem se o tom bavit na Skype, protože tam tento topic není. Nic víc. Asi jsem ale měl :)
Antabus píše:Tvoje osobní utoky na mě jsou čím dál méně napadité a dělaš čímdal větší chyby.
Opravdu moc by mě zajímalo, co pro tebe znamená osobní útok z mé strany. Co jsme se většinou bavili (teda já jsem jen komunikoval, nevím, jak si to bereš ty), tak šlo o MF. Když jsi mi napsal, že není žádnej rozdíl mezi MF 300% a 500% a víc, tak to pro mě byl impuls k debatě a myslím, že se toho nakecalo dost a ne jen z mé strany. Jen jsem se ti to snažil vysvětlit, toť vše.
A i když jsi to nahlas neřekl, tak mám pocit, že tento topic vlastně vznikl jen skrz to, aby jsi mi dokázal, že rozdíly mezi narůstajícím MF nejsou.
Antabus píše:Místo hatu a napádání zde, bych očekával pomoc v podobě vašich MF postav s těma hodnotama 700,800 a že to třeba zkusíte odběhat, abych všichni navzájem byli v klidu a hlavně chytřejší, ale to asi není váš zájem že...aby bylo jasno, o vaši,vás dvou, pomoc už ani nestojím.
Toto mi opravdu hlava nebere. Hned jak jsi zde tento topic založil, tak jsem ti na Skype říkal, že do tohoto rozhodně nepůjdu, protože pro mě Tresh co se týče dropů není vůbec zajímavej MF cíl. Psal jsem to i hned ve své první reakci zde. Takže odmítáš již dávno odmítnuté?
Antabus píše:A protože já nemám problém přiznat chybu, děkuji, žes upozornil na tu telekinezi u sorc, na to jsem zapomněl, přesto bych si netroufl, zvlášt na tvém místě, trvdit, že sorc nejrychleji běhá po městě...i tento soud citím, je že střelený od pasu a není jednoznačný,samozřejmě si nic nezkoušel.
Promiň, ale celou dobu se tu jedná o Treshe, ne? Takže všechny ostatní postavy musejí fyzicky doběhnout na WP a odtam se přesunout do Arreat Plateau. Jediná Sorc až na WP díky Telekinesis nemusí. Pochybuju totiž o tom, že si někdo nejprve 3x oběhne město, než vstoupí na WP. To by pak na tom nejspíš Sorc opravdu nebyla moc dobře :)


I když jsem to tu solidně zamáslil, tak mě celkem mrzí, jak jsi to celý ukončil. Odešel jsi z konverzace na Skypu a odebral sis mě z kontaktů. Jako jestli máš pocit, že jsem se po tobě nějakým způsobem vozil, tak to určitě není pravda. Nemám potřebu si hrát jak ty říkáš na pana všechnovím. Chápu, že každej určitý věci vnímáme trochu jinak a jestli ty jsi to bral jako nějakej útok na tvou osobu, tak se omlouvám. Toto cílem rozhodně nebylo. Pokaždé jsem se snažil jen komunikovat. Mnohem radši bych byl, kdyby jsi mi třeba na Skypu napsal: Jsi kkt, napsal jsi to totálně blbě, protože tak a tak a tak.

I když to jsou kraviny, tak to tu nechám jako památku na mou unáhlenost a chybu v úsudku. Jen to trochu upravím.


Slw: Omlouvám se ti za mystifikaci.

Uživatelský avatar
dawemorraless
Na-Krul
Příspěvky:3027
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:DaweMorrales #2722
Bydliště:Brno

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od dawemorraless » 05.03.2017, 23:29 hod.

Tož já to roztřelím máte pravdu oba, takže Tresh má na Hell cold imunitu 125% kterou s infinity (pokud teda mé zdroje byli správné a není to jinak) lvl 12 conva -85% hůlka s low resist (mám na lvlu 3) -41% srazím imunitu o 25,2 tudíž imunitu Treshovi prolomit lze i pokud je magic resistant
Pokud je ovšem cold enchanted tak mu prolomit nelze.
LVL 99 galerie
HC grál
Unikáty / - Tyraels Might, Asteron iron ward
Sety /100%
Runy /100%
RW / -7 jah
D3 Poetarum

Uživatelský avatar
Abuzus
Minion of Destruction
Příspěvky:983
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:Abuzus#2665
Bydliště:Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Abuzus » 06.03.2017, 08:52 hod.

Antabus: máš recht, tady 1.4.1 Efektivita jsi to psal :-))

...super "debata" :-)
Greenhorn s duší Throwera

Uživatelský avatar
Antabus
Burning Soul
Příspěvky:693
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Antabus#2689
Bydliště:Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Antabus » 06.03.2017, 09:04 hod.

příspěvěk sem pozměnil 20:00, 6.3.2017
Antabus píše:

1.5 Imunity
Na hell obtížnosti je TS vždy imunní na cold poškožení (CI) -jako stojí tam celou dobu než přijdete na ledu žejo, tak musí bejt odolnej :D . V číslech je jeho resistence 120%. Dále má 75% resistenci na fire, 50% na fyzické škody, 33% na lighting a 0% na magic poškození. Na vzorku 300 TS jsem vypozoroval, že bývá v 35% případů imunní na fire (FI), v 15,5% imunní na fyzické poškození (PI) a ve 14% na lighting poškození (LI). Lower resist hůlkou tyto imunity (CI, FI, LI) neprolomíte. Když jste bohatí a váš merc je vybavený RW INFINITY, conviction aura LI sundá vždy, FI sundá jen když je získaná na podkladě schopnosti "magic resistance", fire enchanted abilitu neprolomíte, ani kombem conviction + LR hůlka. Stejně tak cold enchanted abilitu. Naproti tomu jeho přirozená CI (ta co má tu hodnotu 120%) prolomit lze. Pokud máte merce vybaveného Reaper's Toll polearmou, tak decrepify PI prolomí, vřele doporučuji toto řešení pro postavy zaměřené na fyzickou škodu. Stejně tak kletba amplify damage dokáže PI vyřešit.
Takže nechci, aby to znělo namyšleně, ale skutečně, pro mě to bylo zcela zjevný, protože jsem všechny možné varianty při psaní tohoto odstavce zkoušel a výpočty na propočty prolomení imunit znám z hlavy (protože jsem se tomu teď díky tomuto tématu věnoval, když jsem ho založil, ne že bych si takto pamatoval a v běžném životě si užíval vědění o imunitách v D2)


Vím že ten můj příspěvek je hrozně dlouhý a ne každý má čas si to celý přečíst, ale hodně věcí, se tu pak objevilo v diskuzi bylo v něm už napsaný. Rád to budu samozřejmě doplňovat/opravovat na základě vašich podmětů.
Děkuji všem, co si dali práci a koukli se na různé zdroje a hodili je do diskuze, stejně tak díky daweovi za vlastní ozkoušení. Tohle si myslím, je ten správný způsob, jak tuhle diskuze vést. Jak se tu člověk muže dozvědět něco nového. EDIT

DD: Že jsem řekl, že mezi 300 a 500 MF není rozdíl? Jelikož si to nemyslím, tak jsem toho názoru že sem to i nikdy neřekl. Tohle se mi fakt nelíbí a beru to osobně, když říkaš o mě nepravdivé věci. Jelikož spolu komunikujeme pouze elektronicky, tak myslím, že nebude pro tebe problém najít to, o čem píšeš, že jsem někdy řekl...pokud sem to fakt řekl je to volovina a omluvím se ti tu:) Myslím, že by bylo fajn, že to sem buď přidáš, nebo takové nepravdy s omluvou smažeš. Tím bychom to mohli celé jakž takž uzavřít a dál se k tomu prostě už nevracet. Osobně bych byl mnohem radši, aby takové věci v tomhle vlákně nebyly a vím, že i já jsem posledním příspěvkem "přispěl" tou nesprávnou formou, ale opravdu si mě hodně vytočil, ač jsem si říkal, jestli si ty blbosti nenapsal schválně, abys mě naštval.

O MF a co si o něm myslím jsem psal v turnajovém vlákně MF turnaj vol. 7, strana 36, koho to zajímá tam najde, nemyslím, že to zrovna zde musí viset. Co si já myslím, není totiž tak podstatné, pro mě je nejdůležitější, jak to prostě je, nic víc nic míň. Věřím tomu, že tohle farmení na TS do toho může vnést více světla a snad i ubude haštěření:)


Ano, můj event vzniká na základě debaty o MF, ale ne proto, abych někomu dokázal, že mám pravdu, ale proto, že mi mnoho zkušených hráčů řeklo, že reálně to s tím MF vypadá v praxi prostě trošku jinak, což mi přijde hodně důležité a hlasy vícery zkušených hráčů beru v potaz a je dost možné že mají pravdu oni, a to chci já prostě ZJISTIT, abych sám mohl o sobě na konci tohoto eventu říct, O.K mělo to smysl a už vím, jak to je, jsem opět o kousek lepším hračem.
Naposledy upravil(a) Antabus dne 06.03.2017, 20:10 hod., celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Abuzus
Minion of Destruction
Příspěvky:983
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:Abuzus#2665
Bydliště:Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Abuzus » 06.03.2017, 09:55 hod.

No a vovovo tom to je:
Čím více MF, tím více adidas, ale:
Antabus píše: ...reálně to s tím MF vypadá v praxi prostě trošku jinak...
, takže:
To, že jednou budeš mít na 8K Treshů s MF 450% lepší score než s MF 400%
NEZNAMENÁ VŮBEC NIC :-))
Kvůli této informaci, kterou jsi sám napsal, není potřeba se hádat, ani běhat tisíce runů.
Přesto, stále platí adidas, protože štěstí musíš jít naproti.
Ale hodně štěstí.
Greenhorn s duší Throwera

Uživatelský avatar
SilkyBachus270
Wraith
Příspěvky:109
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od SilkyBachus270 » 06.03.2017, 10:49 hod.

Rád by som tu upozornil na jeden fakt ktorý vás obišiel -

http://diablo.gamepedia.com/Magic_Resistant_(Diablo_II)

Magic Resistant sa aplikuje len ak je resist 99 a nižšie

Uživatelský avatar
Antabus
Burning Soul
Příspěvky:693
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Antabus#2689
Bydliště:Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Antabus » 06.03.2017, 11:00 hod.

Abuzus píše: To, že jednou budeš mít na 8K Treshů s MF 450% lepší score než s MF 400% NEZNAMENÁ VŮBEC NIC :-))
Naprosto s tebou souhlasím a proto:
Antabus píše:

............. S jeho rostoucí hodnotou se však tato efektivita snižuje. Rozhodl jsem se to prostě vyzkoušet. Diablo 2 je hra s nejhorším dropem, to se často říká a řekl bych, že je to pravda:) Hráčů, co v této hře naběhali tisíce hodin a přesto mnoho věcí nikdy nenašli je velké, proto takový srovnávání vyžaduje velké množství dat, aby výsledky byly opravdu hodnověrné. Zároveň je třeba tenhle pokus provádět za určitých podmínek. Co nejvíce eliminovat faktor štestí, dále je nesmírně důležité celý sběr itemů nějak standardizovat.............. Tento pokus se stejnou hladinou MF vícekrát zopakovat a zprůměrovat sledované parametry. Tímto se stanoví parametry pro tu danou hladinu MF , zprůměrování a opakování zahladí "haluze" a učiní výsledný čísla více vypovídající( ideální počet opakování aspoň 5 krát -..........
Opět musím odkázat na první příspěvek. Ještě doplním, že v světě, kdybych měl na starosti jen si hrát diablo 2 bych chtěl těch opakování 10, právě proto, že není zdaleka tak zřejmé, 5 je kompromis, na který si troufám, že zvládnu.

EDIT ještě jedna myšlenka mě včera večer napadla, že možná to dělení po 8K může na první pohled zmást. To je hlavně pro to, aby se velký úkol rozdělil mezi menší dílčí, aby to šlo např dělat více lidmi, více postavami..ve výsledku je to však jedno, vše se sečte a zprůměruje, čili výsledek 40 000 nájezdů, je to 300 hodin hraní s jedním mf. To mě přijde opravdu dostatek, aby se MF projevilo a jestli se neprojeví rozdíl při hraní dalších 300 hodin s vyšším MF, při takovém množství času, tak se samozřejmě nabízí otázka, jaký je jeho význam.

Ty údaje z jednotlivých "osmitisícovek" budou spíš tak pro porovnání a představu, jak moc se můžou jednotlivé tisíce runů mezi sebou lišit.
Naposledy upravil(a) Antabus dne 10.03.2017, 08:21 hod., celkem upraveno 5 x.

Uživatelský avatar
Abuzus
Minion of Destruction
Příspěvky:983
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:Abuzus#2665
Bydliště:Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Abuzus » 06.03.2017, 12:35 hod.

Takže nezbývá než začít. Těším se na první info.
Greenhorn s duší Throwera

Uživatelský avatar
Antabus
Burning Soul
Příspěvky:693
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Antabus#2689
Bydliště:Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Antabus » 06.03.2017, 16:42 hod.

SilkyBachus270 píše:Rád by som tu upozornil na jeden fakt ktorý vás obišiel -

http://diablo.gamepedia.com/Magic_Resistant_(Diablo_II)

Magic Resistant sa aplikuje len ak je resist 99 a nižšie
ano toto je pravda. díky za věcný odkaz. Potvrzuje to, co jsem zkoušel já nebo Dawe s obrázky zde, kdyby to totiž tak nebylo, nešlo by CI imunitu TS, který je "magic resistance" , prolomit.

Uživatelský avatar
Dark_Deamon
Archangel
Příspěvky:5418
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:DarkDeamon#2454
Bydliště:Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Dark_Deamon » 07.03.2017, 20:50 hod.

Debata mezi tebou a mnou z 24.ledna 2017 ze Skype.
Ty: nejde o to že sem např nic nezapsal do tabulky, ale že mi to fakt VUBEC Nepada, dopr*ele dyt me za 2,5hodiny padly tri unikaty, samozrejme ze totalni normal sr*cky
Já: Kolik máš vlastně MF?
Ty: mam přes 300mf
Já: přes 300 mf znamená kolik? 590?
Ty: nevi mpřesně, neco lehce přes, ale to je uplne jedno
Já: Ale rozdíl mezi 300 MF a 500 MF je už znatelnej, to mi věř. Ty pravý MF buildy začínaj od 500+, co je pod, tak to je spíš taková parodie :)
Ty: ses uplne mimo ale dobry, veř si tomu dal
Já: Tak třeba u Death's Fathomu to už na dropu dělá rozdíl 10k, což je si myslím dost. Udělat teoreticky 10k runů a neudělat...
Antabus píše:DD: Že jsem řekl, že mezi 300 a 500 MF není rozdíl? Jelikož si to nemyslím, tak jsem toho názoru že sem to i nikdy neřekl. Tohle se mi fakt nelíbí a beru to osobně, když říkaš o mě nepravdivé věci.
Máš pravdu. Nikde jsi to přesně těmy slovy nenapsal, za což se teda omlouvám. Nicméně z debaty ze Skype je vidět, že na fungování MF máme každej jinej pohled :) Nebo spíš na jeho vyšší hodnoty.

Jestli se o tom chceš dál bavit, tak by to možná bylo vhodnější přes PM nebo někde jinde. Zas bych nerad, aby se ti topic zbytečně lockl...kdyby to zašlo někam, kam ani jeden nechcem.

EDIT: Trošku jsem ten text upravil. A jsem rád, že (slovy Diabla) War Axe byla zakopána :)

Když se na to podíváme z vyššího pohledu, tak zjistíme, jak jsou tyhle debaty vlastně malicherný :) https://www.facebook.com/UzayBilimTurk/ ... 752549033/

Uživatelský avatar
Antabus
Burning Soul
Příspěvky:693
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Antabus#2689
Bydliště:Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Antabus » 09.03.2017, 19:30 hod.

Zdarec,

udělal jsem v prvním příspvěvku několik změn. Většina vyšla z podmětů, které se tu poslední dny řešily. Doplnil jsem tam více informací o MF, doplnil jsem odkazy.

Úpravy se týkají hlavně druhé časti , tam jsem toho změnil celkem dost, v první časti o TS jsem dělal spíše jen kosmetické změny.

Pokud bych vypsal v bodech to nejpodstatnější:

Objevilo se tu dost zpochybňujích komentářů, co nevěří ve smyslupnost eventu nebo v to, proč to vlastně dělám. Některé věci jsem možná nevysvětlil dobře. Některé zmátlo čtení o 8000 runech, to číslo sem umělě takto určil, protože jsem 8000 runů měl hotových s jednou postavou, ale některým pak mohlo ujít, že planuji tyto "osmičky" opakovat, dokud součet nebude 40 000, až z tohoto čísla se budou dělat nějaké závěry tz výsledek je cca 300 hodin hry s jedním MF, které pak porovnáte s dalšíma 300 hodinama hry s jiným MF.


Přidal jsem odkazy na zdroje, které mluví o MF a efektu diminishing returns

Hladiny zkoušených MF budou po 100 a ne po 50, jak jsme původně zamýšlel (konkretně 400,500,600)

s DD jsme skutečně zakopali war axe Jak to bývá, pravda je dycky tak nějak uprostřed a oba jsme to místy přeháněli.

RIP poskytl své výsledky se zerkem na 500MF hladině, jsou to jenom TC87, ale i tak je započtu. Vřelé díky za podporu

Zaktualizoval jsem současný stav eventu. Nečekejte prosím, žadné závratné tempo, je to event na měsíce až roky. A ještě děkuju všem co to dočtou až do konce :D
Naposledy upravil(a) Antabus dne 13.02.2019, 15:43 hod., celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Antabus
Burning Soul
Příspěvky:693
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Antabus#2689
Bydliště:Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Antabus » 11.08.2018, 09:22 hod.

Ahoj,

po 16 měsíční pauze je tu opět návrat k LEGENDĚ a další progress v běhání Treshsocketa.

BONER - hladina MF 400% - dokončeno 8 000 runů, přibližně 60hodin herního času

kompletní údaje:

1. parametr
unikátu celkem: 374 z toho normal/exceptional/elite kvalita : 212 / 109 / 53

setů celkem: 385 z toho normal/exceptional/elite kvalita : 270 / 71 / 44

2. parametr


počet TC81 + TC84 + TC 87 : 47 ( 1 předmět / 170 runů průměrně)

výpis:
Ondal'sAlmighty 6x ; mavina brnko 4x ; aldurs brnko 3x ; mavina diadem 3x ; naty drápy 3x ; IK armor 3x ; Stormspire 2x ; Death Cleaver 2x; BK sword 2x; Wraithflight 2x ; Fleshripper 2x ; Cranebeak 2x ;
1x padlo toto: TO helma ; Medusa gaze ; widowmaker ; BK blade ; TR brnko ; sazabi meč ; Nightwing veil ; TO pásek ; Griswold helma ; Shadow dancers ; frostwind ; Steelrend ; Gut Siphon


3. parametr


TC87 unikáty: 6 (1 předmět / 1333 runů průměrně)
TC87 sety: 13 ( 1 předmět / 615 runů průměrně)

výpis:
mavina diadem 3x ; naty drápy 3x ; IK armor 3x ; BK sword 2x; Stormspire 2x ; Death Cleaver 2x; BK blade 1x; Griswold helma 1x;Shadow dancers 1x; Steelrend 1x;


Celkově jsem udělal během runování 907 screenů, které zabalím a hodím na ulož to. Odkaz dávám ZDE
Zpočátku jsem fotil i runy, ale od toho jsem ustoupil, i tak je to děsná práce. Jen sepsat z těch obrázků, co mi za tu dobu padlo, trvalo 2 hodiny.

High runy: OHM, MAL, LO



Současný plán
je dotlačit svoji soso a barbara k treshsocketovi a osadit je vybavením na 500MF - a udělat 16 K runů - nejlépe do zimy.

Dále udržet si chuť dál hrát a zapojit se do MF turnaje č. 9. kde se pokusím zase běhat hladinu MF 400 a udělat co nejvíc :)

Nové informace a průběžné výsledky doplněny do prvního příspěvku.

Díky všem, co to dočetli :)
Naposledy upravil(a) Antabus dne 13.02.2019, 15:43 hod., celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Antabus
Burning Soul
Příspěvky:693
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Antabus#2689
Bydliště:Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Antabus » 13.10.2018, 19:54 hod.

Zdravím všechny věrné světu Sanctuary,

přidávám další report z odběhané "osmičky"

Za období 14.8 až 21.9 jsem dokončil:
BERSEKR - hladina MF 500% - dokončeno 8 000 runů, přibližně 55 hodin herního času

kompletní údaje:

1. parametr
unikátu celkem: 374 z toho normal/exceptional/elite kvalita : 208 / 107 / 59

setů celkem: 342 z toho normal/exceptional/elite kvalita : 262 / 48 / 32

2. parametr


počet TC81 + TC84 + TC 87 : 25 ( 1 předmět / 320 runů průměrně)

výpis:
BK sword 2x ; BK blade 2x ; Wraithflight 2x
1x padlo toto: Ondal'sAlmighty ; mavina brnko ; mavina diadem ; Griswold helma ; Sazabi meč ; Taebaeks Glory ; TO helma ; Stormspire ; Death Cleaver ; Dragonscale ; Death Fanthom ; Stone crusher ; Lacerator ; Griffons eye ; Veil of steel ; Gargoyls bite ; Spirit Ward ; Nightwing veil ; Widowmaker


3. parametr


TC87 unikáty: 5 (1 předmět / 1600 runů průměrně)
TC87 sety: 6 ( 1 předmět / 1333 runů průměrně)

výpis:
mavina diadem 1x ; BK sword 2x ; BK blade 2x ; Griswold helma 1x ; Stormspire 1x ; Death Cleaver 1x ; Death Fanthom ; Gargoyls bite ; Griffons eye


Celkově jsem udělal během runování 1067 screenů, které zabalím a hodím na ulož to. Odkaz dávám ZDE

s Barbarem používám spell FIND ITEM, který se stal vedlejším zájmem mého běhání (jak moc FI pomáhá či ne až s příští "osmičkou" ), každopádně drop z FI a drop přímo z TS na screenu rozlišíte úplně snadno, drop z TS jsem hned odfotil (2 předměty= TS drop), až pak jsem používal FI, (4 předměty = FI drop).

High runy: PUL, LO, GUL

Nejlepší nález - CHAM - otevřel jsem všech 8000 evil urn a CHAM padla z ní
Naposledy upravil(a) Antabus dne 31.10.2018, 21:06 hod., celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Antabus
Burning Soul
Příspěvky:693
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Antabus#2689
Bydliště:Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Antabus » 31.10.2018, 20:31 hod.

Zdarec,

přidávám další report z odběhané "osmičky". Protože jsem chtěl více prozkoumat spell FIND ITEM, pokračoval jsem v runování opět se ZERKEM na 500mf hladině, mám už gear na MF 600+, ale místo skulldera jsem složil runové slovo FORTI a ztrátu MF kompenzoval kompletní sadou MF charmů v inventáři. Díky vyšší dmg jsem ještě více zrychlil runování.

Za období 15.10 až 31.10 jsem dokončil:
BERSEKR - hladina MF 500% - dokončeno 8 000 runů, přibližně 52 hodin herního času

kompletní údaje:

1. parametr
unikátu celkem: 340 z toho normal/exceptional/elite kvalita : 210 / 87 / 43

setů celkem: 339 z toho normal/exceptional/elite kvalita : 255 / 42 / 42

2. parametr


počet TC81 + TC84 + TC 87 : 24 ( 1 předmět / 333 runů průměrně)

výpis:
TR brnění 4x ; sazabi meč 2x ; Taebaeks Glory 1x ; Ondal'sAlmighty 1x ; BK sword 1x ; BK blade 1x ;
Death Cleaver 2x; Steel Pillar 2x ; Windforce 1x ; Earth Schifter 1x ; Templars Might 1x ; Schaefers Hammer 1x ; Stone crusher 1x ; Fleshripper 1x ; Medusa´s Gaze 1x ; Lacerator 1x ; Messerschimdt´s Reaver 1x ; Widowmaker 1x



3. parametr


TC87 unikáty: 7 (1 předmět / 1143 runů průměrně)
TC87 sety: 2 ( 1 předmět / 4000 runů průměrně)

výpis:
BK sword 1x ; BK blade 1x
Steel pillar 2x ; Death Cleaver 2x ; Windforce 1x ; Earth Schifter 1x; Templars MIght 1x


Celkově jsem udělal během runování 1037 screenů, které zabalím a hodím na ulož to. Odkaz dávám ZDE

s Barbarem používám spell FIND ITEM, který se stal vedlejším zájmem mého běhání, časem mu věnuju samostatný příspěvěk, se ZERKEM jsem určitě nebyl u TS naposledy, minimálně několik tisíc udělám s 600 MF.

Drop z FI a drop přímo z TS na screenu rozlišíte úplně snadno, drop z TS jsem hned odfotil (2 předměty= TS drop), až pak jsem používal FI, (4 předměty = FI drop).

High runy: OHM, PUL, OHM, GUL, UM

Nejlepší nález - BER - otevřel jsem všech 8000 evil urn a BER padla z ní
Celkově pro mě dost podařená "osmička", padly mě itemy, co jsem doted z TS nedropl a padlo i dostatek run. Z itemů si nejvíce považuju dropu Shaefers Hammeru.

Momentálně dávám od treshování a možná i od diabla do MF turnaje č.9 ruky pryč, je potřeba si mentálně odpočnout :)

Uživatelský avatar
Kisuvka
Burning Soul
Příspěvky:644
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Kisuvka » 02.11.2018, 22:29 hod.

Pěkné, pěkné, držím palce na sílu k dokončení projektu. Já jsem si své pozorování o MF udělal z informací na celém tomhle foru, kde jsem si zapsal, kdo co jezdil a na kolik, k tomu přidal svá měření a pak to porovnal. Trendy vycházely přesně dle očekávání, tak jak ukazují vzorce. Sice měřím dál, ale jen pro zábavu a radost z potvrzování mých úvah a předpokladů. Takže už běhám jen to, co má dle matematiky smysl pro můj grál a pro mou schopnost jej dokončit.

GL!
Lvl 99 challenge No vitality melee challenge
Diablo II od 30.11.2003 8:55, 7500+ h
Unikáty: 100% 8-)
Setovky: 100% 8-)
Runy: 100% 8-)
Slova: 95,2% (-4) 1x Sur, 6x Jah
Celkem: 99,4% (-4)

Uživatelský avatar
Antabus
Burning Soul
Příspěvky:693
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Antabus#2689
Bydliště:Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Antabus » 05.11.2018, 10:21 hod.

Děkuji za podporu. Na fórku je tu sice mnoho zajímavých výsledků a určitě si z nich lze hodně odnést pro své vlastní hraní, přesto, to co jsem si předsevzal, jsem tu jisto jistě u nikoho neviděl. Nikdo, pokud já vím, se tu u nás na CZ nechtěl například počítat a zaobírat dropem obyčejných setů a unikátů, ale přitom já je považuju v tomto topicu za nejdůležitější parametr, který nejspolehlivěji rozliší, jak moc MF (ne)pomáhá.

Průběžné výsledky jsou vidět v mém prvním příspěvku - průběžně to tam aktualizuji a průměruji - abych trochu podnítil diskuzi a oživil zájem o téma, vypíchnu, že po více jak sto hodinách hry s MF 400 a po více jak sto hodinách hry s MF 500 má lepší výsledky MF400...;-) žádné závěry z toho nehodlám dělat, na to je samozřejmě brzy, nicméně je to určitě pro mnohé překvapení a bude zajímavé dál sledovat vývoj s přibývajícími běhy.

Uživatelský avatar
Kisuvka
Burning Soul
Příspěvky:644
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Kisuvka » 05.11.2018, 15:38 hod.

Jo, to chápu, že měříš obyčejné unikáty. Měření tak bude přesnější i v kratším čase ;)
Lvl 99 challenge No vitality melee challenge
Diablo II od 30.11.2003 8:55, 7500+ h
Unikáty: 100% 8-)
Setovky: 100% 8-)
Runy: 100% 8-)
Slova: 95,2% (-4) 1x Sur, 6x Jah
Celkem: 99,4% (-4)

Uživatelský avatar
Antabus
Burning Soul
Příspěvky:693
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Antabus#2689
Bydliště:Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Antabus » 22.02.2019, 15:40 hod.

Čus bus (antabus :) ),

mám tu opět po delší pauze nějaké výsledky, které jsou z MF turnaje č.9. Jak jsme avizoval, bylo v plánu tam naběhat 15 000 runů na hladině MF 400, to se zcela nepodařilo, hlavně proto, že jsem RIPl, druhak i proto, že v druhé polovině turnaje chyběla motivace vůbec hrát. Přesto jsem odkroutil 8600 TS. Jelikož těch 600 nad obvyklých 8000 je prd a v dohledné době bych 7400 runů s MF 400 neudělal, dám to dokupy. "Vyladil" jsem runování TS tím, že jej běhám bez plugy, což urychluje nahrávání a celkový čas se mi tím daří celkem pěkně tlačit dolů.

HAMMERADIN - hladina MF 400% - dokončeno 8 600 runů, přibližně 55 hodin herního času

kompletní údaje:

1. parametr
unikátu celkem: 376 z toho normal/exceptional/elite kvalita : 221 / 105 / 50

setů celkem: 350 z toho normal/exceptional/elite kvalita : 241 /53 / 56

2. parametr


počet TC81 + TC84 + TC 87 : 41 ( 1 předmět / 208 runů průměrně)

výpis:
TO pásek 6x; TO helma 4x; Mavina brnko 3x; BK sword 3x; BK blade 2x; IK armor 2x; Taebaek's Glory 2x; Ondal's Almighty 1x; Sazabi meč 1x; Griss zbraň 1x;
Frostwind 3x; Steelrend 2x; Dragonscale 1x; Lacerator 1x; Spirit Ward 1x; Steel Carapace 1x; Widowmaker 1x; Cranebeak 1x; Gut Siphon 1x; Stone Crusher 1x; Messer reaver 1x; Astreon Iron Ward 1x; Stormspire 1x


3. parametr


TC87 unikáty: 4 (1 předmět / 2150 runů průměrně)
TC87 sety: 8 ( 1 předmět / 1075 runů průměrně)

výpis:
BK sword 3x ; IK armor 2x ; BK blade 2x; Griss caduceus 1x
Steelrend 2x ; Stormspire 1x ; Astreon´s Iron Ward 1x; ;


Průběh tohoto runování mám zaznamenaný na 780 screenech, které zabalím a hodím na ulož to. Odkaz dávám ZDE

High runy: OHM, MAL, PUl, IST, MAL


Současný plán
je běhání MF hladiny 600 s mojí light soso(akutálně cca 1200 runů), se kterou to jde pravda nádherně a je to nejrychlejší postava, jakou jsem na to zatím měl. Reálně je schopná dávat 200runů/hodina, ale momentálně bojuji s nedostatkem zápalu i času, tak uvidíme, kdy se mi podaří zveřejnit další postup.

Nové informace a průběžné výsledky doplněny do prvního příspěvku.

Díky všem, co to dočetli :)

Uživatelský avatar
Antabus
Burning Soul
Příspěvky:693
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Antabus#2689
Bydliště:Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmení Tresh Socketa a účinnost Magic findu

Příspěvek od Antabus » 16.11.2020, 21:02 hod.

Čus bus (Antabus :) ),

Mám tu opět po delší pauze nějaké výsledky, které už mám vlastně hotové několik měsíců, ale narovinu, byl jsem liný se tomu věnovat. Rozumějte, udělat takovýto příspěvěk, projít screeny, spočítat všechny sety, unikaty, udělat propočty, nahrát na web, zeditovat...je to cca 3 hodiny práce...než jsem se pustil do další "osmitisícovky" získal jsem díky daweovi informace, které nádherně ukazují fungování MF ve hře, a proto jsem se rozhodl tento event ukončit a věnovat se 99tce, kterou tehdy akorát RIP jako první zde na fóru dokončil (a doložil)...ale vše hezky postupně:


Lighting SORC - hladina MF 600% - dokončeno 8 000 runů, přibližně 45 hodin herního času - nejrychlejší postava, se kterou jsem ty runy dělal

Kompletní údaje:

1. parametr
unikátu celkem: 340 z toho normal/exceptional/elite kvalita : 195 / 105 / 40

setů celkem: 351 z toho normal/exceptional/elite kvalita : 246 /61 / 44

2. parametr


počet TC81 + TC84 + TC 87 : 31 ( 1 předmět / 259 runů průměrně)

výpis:
Mavina brnko 3x; Mavina diadem 3x; TO pásek 2x; Griss helma 3x; BK blade 2x; Ondal's Almighty 2x; TR brnění 2x; BK sword 1x; IK armor 1x; Taebaek's Glory 1x; Griss zbraň 1x; Naty drápy 1x;
Lacerator 2x; Stone Crusher 1x; Death Cleaver 1x; Ghostflame 1x; Widowmaker 1x; Spirit Ward 1x; Nightwing Veil 1x; Steel Carapace 1x;


3. parametr


TC87 unikáty: 2 (1 předmět / 4 000 runů průměrně)
TC87 sety: 12 ( 1 předmět / 666 runů průměrně)

výpis:
Mavina diadem 3x; Griss helma 3x; BK blade 2x; BK sword 1x; IK armor 1x; Naty drápy 1x; Griss zbran 1x;
Death Cleaver 1x; Ghostflame 1x;


Průběh tohoto runování mám zaznamenaný na více jak 700 screenech, které zabalím a hodím na ulož to. Odkaz dávám ZDE

High runy: VEX, GUL,OHM


Současný plán
Tento event nedokončím v původním rozsahu. Důvody jsou dva.
První: získal jsem informace od jiných hráčů, které jsem chci přidat, podle mého názoru ukazují ještě lépe, co jsem chtěl udělat já sám.
Druhý: i tyto nedokončené moje výsledky již ukazují určitý trend, jsou v souladu s výsledky od jiných lidí, takže trávit další stovky hodin ověřováním toho samého považuji za zbytečné, já jsem své odpovědi již získal.


Nové informace a průběžné výsledky doplněny do prvního příspěvku.

Další závěry, informace a uzavření tématu v nejbližších dnech

Díky všem, co to dočetli :)

Odpovědět

Zpět na „Předměty“