Jednoruční vs oboruční

Odpovědět
izuel
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Jednoruční vs oboruční

Příspěvek od izuel » 15.08.2012, 14:27 hod.

Ahoj lidi,
Dělá mi potíž zvolit si ve hře za barbara zda hrát za :
2x jednoruční zbraň
1x jednoruční zbraň + štít (+ do síly)
1x obouruční.
Mám vyzkoušené a kvuli tomu jsem hlavně píšu, že pokud mám nasazenou jednoruční sekeru např: dmg 3600 a přidám do druhé ruky kde je štít ještě jednoruční meč, klesne mi dmg na 3100 což je uplně nelogické, toto bych hlavně chtěl pochopit, zda je nějaký výpočet a koeficient str + dmg a proč to klesá??? :roll:

ps:omluva, zda toto tu již je, nepochopil jsem system hledaní ve foru
kdyz napišu "jednorucni barbar" nebo jednoruční vs obouruční...nachazi mi to same nesmysly
nevím jak volit klíčová slova, abych tu zbytečně nespamoval
díky za pochopení

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Re: Jednoruční vs oboruční

Příspěvek od Kuki10 » 18.08.2012, 09:03 hod.

izuel píše:Ahoj lidi,
Dělá mi potíž zvolit si ve hře za barbara zda hrát za :
2x jednoruční zbraň
1x jednoruční zbraň + štít (+ do síly)
1x obouruční.
Mám vyzkoušené a kvuli tomu jsem hlavně píšu, že pokud mám nasazenou jednoruční sekeru např: dmg 3600 a přidám do druhé ruky kde je štít ještě jednoruční meč, klesne mi dmg na 3100 což je uplně nelogické, toto bych hlavně chtěl pochopit, zda je nějaký výpočet a koeficient str + dmg a proč to klesá??? :roll:

ps:omluva, zda toto tu již je, nepochopil jsem system hledaní ve foru
kdyz napišu "jednorucni barbar" nebo jednoruční vs obouruční...nachazi mi to same nesmysly
nevím jak volit klíčová slova, abych tu zbytečně nespamoval
díky za pochopení
Ty barba hraju chvilu,ale celken v poho projdu cely inferno....
Pokud reknu neco blbe,tak me hned nekamenujte prosim dik.:)
Pouzivam dve jednorucky zamereny na LoH,ale mam porad stit v inv. pokud je nejaka blba kombinace elitek.
S vypoctama ti moc bohuzel neporadim...
Ale kazdopadne zkus obe kombinace,pokud nemas zbrane nebo stit a nechces zbytecne kupovat,tak dej vedet muzes zkusit,stejne hraji furt wizza...
Obouruc jsem nejak nepouzival uz kvuli AS....

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 18.08.2012, 10:27 hod.

klesá to kvůli tomu, že se to průměruje. jednou dáš totiž hit zjevně silnější a jednou slabší zbraní (řešení- používat dvě zbraně s co možná nejbližším dmgem). pokud bude mít jedna 100 dmg + 100 str, a druhá 200 dmg, tak by nedaly obě stejný hit, za předpokladu, že by jeden bod síly dával 1 do dmg zbraně. protože ten stat bude přičtenej pro hit oběma zbraněma.

naopak bonus jako crit chance nebo dmg se aplikuje pro obě zbraně, bez ohledu na to, která přidává kolik.

momentálně je dle mého názoru výhodnější mít dvě jednoruční zbraně - dosáhneš vysokého dmge, máš vyšší útočnou rychlost a dosáhneš na více bonusů, ALE nadcházející patch /snad příští týden/ přinese novinky, které by měly výrazně narušit tuto tezi. plánuje se nějakým způsobem zvýhodnit dvouruční zbraně, které momentálně nemůžou poskytnout tolik statů jako dvě jednoruční, či meč a štít.

jinak meč a štít taky není špatná volba, budeš mít sice o něco menší dmg, ale ani tak nemusí být úplně malý, když se zaměříš na crit chance+dmg. navíc block ze štítu je nezanedbatelný a jen těžko nahraditelný atribut.

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 20.08.2012, 09:04 hod.

v0kurka píše:klesá to kvůli tomu, že se to průměruje. jednou dáš totiž hit zjevně silnější a jednou slabší zbraní (řešení- používat dvě zbraně s co možná nejbližším dmgem). pokud bude mít jedna 100 dmg + 100 str, a druhá 200 dmg, tak by nedaly obě stejný hit, za předpokladu, že by jeden bod síly dával 1 do dmg zbraně. protože ten stat bude přičtenej pro hit oběma zbraněma.

naopak bonus jako crit chance nebo dmg se aplikuje pro obě zbraně, bez ohledu na to, která přidává kolik.

momentálně je dle mého názoru výhodnější mít dvě jednoruční zbraně - dosáhneš vysokého dmge, máš vyšší útočnou rychlost a dosáhneš na více bonusů, ALE nadcházející patch /snad příští týden/ přinese novinky, které by měly výrazně narušit tuto tezi. plánuje se nějakým způsobem zvýhodnit dvouruční zbraně, které momentálně nemůžou poskytnout tolik statů jako dvě jednoruční, či meč a štít.

jinak meč a štít taky není špatná volba, budeš mít sice o něco menší dmg, ale ani tak nemusí být úplně malý, když se zaměříš na crit chance+dmg. navíc block ze štítu je nezanedbatelný a jen těžko nahraditelný atribut.
Diky za objasneni.:)

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2

izuel
Quill Rat

Příspěvek od izuel » 23.08.2012, 07:09 hod.

též děkuju za vysvětlení, takto si to představuju, konečně člověk, co napsal něco co má hlavu a patu.
nenapadlo mě to ,že se může dělat průměr, ale zní to logicky, že když ty zbraně mají rozdílné dmg, průměr bude nižší než 1meč se štítem se str.
izuel

Yaka
Burning Soul
BattleTag:Yaka#2885

Příspěvek od Yaka » 24.08.2012, 08:23 hod.

Dávej bacha ještě na jednu věc - když si prohlídneš pár videí od kripa tak zjistíš, že defakto všechny skily, které používáš počítají svůj dmg nikoliv z průměrného, ale z DPS ze zbraně, kterou máš v main handu. To je možná daleko důležitější informace než fakt, že se to průměruje..... Po patchi nevím, ale nikde jsem si nevšiml, že by se toto mělo měnit.

Odpovědět

Zpět na „Barbarian“