Firebird set - obecna pravidla

Odpovědět
McT
Burning Soul
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:McT#2636
Re: Firebird set - obecna pravidla

Příspěvek od McT » 02.10.2014, 13:54 hod.

hanacius píše:Když něco defensivního tak snad jedině Unstable Anomaly. Na GR často zachrání život. Na T6 solo rifty zbytečnost - měním za Astral presence

Na kolikáty pokus jsi dostal ten hellfire co máš?:-)

EDIT: Jak ti funguje gem trapped v kombinace se zeis? Ten armor nemá takový dosah, aby ti fungoval trapped a při tom maximální dosah zeis ne? :-)

hanacius
Gorebelly
BattleTag:hanacius#1110

Příspěvek od hanacius » 02.10.2014, 14:27 hod.

Ten Hellfire amulet byl cca 10 pokus. Ale mohl být lepší. Plánuju se do wardenů znovu pustit až bude nálada.
Jo ten trapped jsem teprve včera nasadil a trochu ho zkoušel. Ale je na nízkém lvl takže druhej bonus zatím nemám. Ten armor je tam jen tak. Zkoušel jsem k tomu slow time. Nebylo to zlý ale hrál jsem to jen chvilku. To je spíš otázka na Mloka, ten s tím tuším běhá delší dobu....

Mlok
Ancient
BattleTag:Mlok#2413

Příspěvek od Mlok » 02.10.2014, 15:00 hod.

CC pro Trapped gem:
- BH
- Slow time
- Calamity
- Frozen storm (T6)
- Zeis stun (marginal, Apocal. low proc coef)

Templar:
- TF
- Freeze of Deflection
- The Ess of Johan
- Intimidate

Pokud má Templar vše uvedené (což by rozhodně měl mít), tak při správné hře zajistí proc Trapped gemu ve všech důležitých situacích (tředy především RG 95% času, povětšinou elitky) s tím, že jsi tak akorát někde na hranici maxima Zeisu (takže třeba máš ze Zeisu jen 40 yardů pro jistou funkci Trapped bez Slow timu).

Většina hráčů v prvních pozic žebříčku hraje Trapped gem i jen pro variantu cca pouze BH + Templar. A i tady to funguje poměrně velkou část GR.

Slow time hraju hlavně proto, že je to aktuálně nejlepší variantu pro gear co mám k dispozici. Pro variantu BH mi na vyšší lvl chybí zásadní kousky gearu (potřeboval bych buď aspoň SoJ nebo magefisty s life, nejlépe Furnace). Pro variantu slow time používám Aughilds (netřeba Strongarmů a využiju tu jednu volnou pozici do které nemám potřebné magefisty nebo kus FB setu v případě SoJ). Aspoň, že na T6 mám slušné magefisty. Tam nepotřebuju life na magefistech, takže 8% CDR je super (na vysoké GR mi life na rukavicích chybí).
Přešel jsem teď akorát na Time warp. Nezasekává tolik moby na místě a tedy umožňuje lépe mobům mě následovat (a když je potřeba, tak ne vždy tam ten slow time hodím) + 10% dmg navíc.

HF amulet je podlě mě ztráta času. Má smysl maximálně do chvíle než se sežene pořádný amulet. Už mi také konečně padnul EoE. Sice není nijak extra dobrý jako má Dava_C (povedl se jen 76% ChD, 19% fire, 700+ int, socket; rerollnutý socket z něčeho zcela nepotřebného, tedy lepší už nebude). Mám s ním mírně menší dmg než s Vaxo. I tak už na vyšší GR nic jiného nosit nebudu, je to opravdu velká pomoc. HF amulet by musel mít opravdu naprosto perfektní roll (vysoké hodnoty ChC, Chd, fire dmg a socket + dobrá pasivka), abych uvažoval si ho vzít místo toho. A pokud časem padne lepší EoE, tak pak už bych o HF amuletu ani nezauvažoval ani s naprosto perfekntím rollem.

Včera jsem s EoE dal po dlouhé době zase jeden pokus na vyšších GR. Dostal jsem dost těžký roll GR (plný cor. ang. a skákacích potvor, range tam také ale byly, takže EoE trochu pomohl, v jiném rollu GR pomůže ale více) a nestihnul jsem to o 5s. Můj nejlepší pokus na GR39. S EoE už vidím reálně, že to někdy dám i bez Furnace a SoJe (bude to trvat, protože to moc nezkouším).

McT: Conflagrantion dejme tomu, že na T6 je ještě ok. Tam hodně dělá přímá dmg jak to padá vše rychle, takže až tak nevadí, že pro infinite DoT je to k ničemu.

McT
Burning Soul

Příspěvek od McT » 02.10.2014, 15:27 hod.

No mě pak napadá že když skoro nikdy sám, tak hraji třeba s Cold DH, tak ten trapet bych mohl v pohodě využívat ne:-) měl bych pak Zeis, traped a bane (bez poison?)

Tak přece kdyby ti padnul Hellfire s ChD 80%, CdC 7%, fire skills nebo inteligence, socket a k tomu dobrá pasivka tak je přeci stejný jako EoE, akorát k němu máš pasivku ne? Nebo v čem je lepší EoE jinak?

Já ten Conflagrantion vyhodil úplně, těch % na je dost málo a člověk ani neví jak moc to funguje během hry.

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 02.10.2014, 15:36 hod.

Secondary stat EoE je mnohem lepsi nez jakakoliv 5. pasivka.

Dava_C
Ancient
BattleTag:avio#2489

Příspěvek od Dava_C » 12.10.2014, 00:13 hod.

BoTT platí oboustranně, že jo? Tedy, když v partě někdo dává impairing efekt, tak já dávám větší damage, nemusí ten impairing efekt být ode mne. Sem tam si v partě zahraju (asi tak 20%), takže mě to začlo z tohoto pohledu zajímat.

Jinak thread o rychlosti farmení na T6 mě trošku donutil upravit build a prozatím jsem skončil u Wave of Force - Impactful wave.

1) mě WoF dycky bavila, jak se říká, že wizard bez Teleportu není wizard, tak u mě to platí i pro WoF, bohužel je to skill k ničemu sám o sobě
2) Padl mi parádní Maximus, kterému jsem dodělal Cold damage a začal používat EE a proto se mi Arcane hodí pro 15% debuff (dobré i do party)
3) WoF mi procuje BoTT (který jsem na zkoušku vyměnil za BoTP) a Strongarmy (opět dobré i do party), když není k dispozici BH a je příjemné občas si ty moby odhodit, samotný 3s slow, kdy je BoTT aktivní bohatě stačí na zabití elity Apocalypsou, když od ní už běžím pryč

Dovůd je ten, že jsem se dycky přistihl, že Hydru vůbec nevyužívám, protože se to probíhá moc rychle a Hydra nestačí udělat žádnou damage. Dobrá je jen na RG. Zkoušel jsem i čistě pure dps se Sparkflintem, ale WoF dá větší damage Apocalypse díky BoTT a Strongarmům (27% + 28% multiplikativně + 5% EE debuff additive, pokud se nepletu), když je to třeba, tedy u elit.

A možná je to jen placebo, protože reálně to nejde nijak změřit v těch zanedbatelných T6 časech potřebných na zabití čehokoliv a zdá se mi to dobrý jen proto, že mě to takto zatím baví :D. I když jistou synergii v tom vidím.

Nechám si to zkrytizovat třeba od Mloka, od RoS je to snad poprvé, co jsem měl čas a chuť něco změnit oproti standardu, ono když krom T6 riftů není v D3 co dělat a člověk dost hraje, tak už ho začnou napadat různé blbosti :).

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 12.10.2014, 15:12 hod.

Rozhodně je to zajímavá varianta. Ten Maximus máš pěknej. Já mám s mírně nižší dmg (to moc rozdíl není), ale mám s fire. 15% EE je určitě dobrá volba. Hydra nijak výrazně chybět nebude, i když u RG trošku ano.
Jsem podobné varianty zkoušel taky a bylo to dobré. Aktuálně nechávám Hydru, ta je mírně lepší pro situaci, že neběžím hned pryč a čekám až vše chcípne, protože potřebuju sbírat materiál.

Ono na T6 jde hrát hodně variant, které jsou dobré. Zkoušel jsem ještě Meteor, ten se mi ale zase tak nelíbil, i když to hraje hodně lidí na T6.

Dava_C
Ancient
BattleTag:avio#2489

Příspěvek od Dava_C » 12.10.2014, 16:20 hod.

Mě se líbila ta myšlenka, co psal det0x (staré dobré časy) v tom vlákně o T6 riftech, že se společným předáváním svých zkušeností dostali s časem z 50 na 40 minut. Na wiz foru se o to lidi nepokusili akorát Apocc tam postoval časy pod 40 minut, což už nechápu, šlo by to s dobrý RNG za 35 minut, ale to se v reálu nestane.

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

cabes
Wraith
BattleTag:cabes#1625

Příspěvek od cabes » 12.10.2014, 16:41 hod.

neviete ci ta stafka co dava +%dmg na meteor zvysuje aj dmg tal rasha proc meteorom?

Demogorgon
Doom Knight
BattleTag:Démogorgon#1565

Příspěvek od Demogorgon » 14.10.2014, 07:00 hod.

Poradí mi někdo? Včera jsem vykraftil Hellfire amulet a nevím teď co mám nosit. Když mám Hellfire + Jordan, tak mi kledně o 2,5 mil. toughness a DMG pro infinite FB je podle tabulek (včetně pasivky) o něco horší než kdybych použil setový amulet a prsten. Trochu se mi to nezdá.

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 14.10.2014, 07:24 hod.

- HF amulet je pro Wiz nic moc i když má perfektní pasivku. Conflagration je navíc blbá pasivka, na vysoké GR je téměř k ničemu, protože nedává bonus do infinite DoT
- Pokud je EoE nebo pěkný imunity amulet, tak HF u Wiz. nemá smysl vůbec (bude to horší volba i s perfektní pasivkou), to ale není tvůj případ
- SoJ musí být s fire dmg (tedy udělej reroll pokud ho budeš používat). 50% ChD vyjde s Furnace znatelně hůře než 20% fire
- Ohledně původní otázky takhle na první pohled nevím. Kdyby byl SoJ s fire dmg, tak si nejsem na první pohled jistý, jestli bude ten set na dmg lepší (bude určitě do obyč mobů, do elitek bude pravděpodobně mírně lepší HF + SoJ, ale asi ne o moc a celková volba je potřeba dle přesnějších údajů). To už bych musel vidět čísla pro infinite DoT jak to vyjde přesně. A to jak čísla pro elitky, tak pro obyč moby. Dvojité násobení pro dočasnou DoT není třeba řešit při srovnání když se SoJ rerollne na fire. Fire dmg bude pak v obou případech skoro stejná, takže není třeba řešit.
- Bez rerollu SoJ na fire dmg bych i na první pohled řekl, že HF + SoJ bude horší

Demogorgon
Doom Knight

Příspěvek od Demogorgon » 14.10.2014, 07:57 hod.

Zkusil jsem papírově přerolovat Jordan na 20% fire a vychází mi to i tak hůř :( . Jestli tam teda nemám nějakou chybku, pár jsem jich našel a opravil.

Jestli se chceš mrknout, tak tu je odkaz:
http://svicky.kx.cz/data/fb.xlsx

Demogorgon
Doom Knight

Příspěvek od Demogorgon » 14.10.2014, 08:07 hod.

Mě už z toho hrabe, zase jsem tam měl chybu :D :D .. Jordan s 20% fire mi vychází zase líp, blbé tabulky :) . Snad to mám už dobře (stejný odkaz). Njn, jsem v práci a lidi na mě mluví a pak to pletu :) .

McT
Burning Soul

Příspěvek od McT » 14.10.2014, 08:21 hod.

Velké rifty bych jel teď určitě s Jordanem a fire 20% dmg, tím na elity dostaneš pěkně číslo na dmg. Ale na T6 obyč rift, trialy bych dávál ten ring kde dostaneš více DPS do obyč mobů :-)

Demogorgon
Doom Knight

Příspěvek od Demogorgon » 14.10.2014, 09:24 hod.

Uter píše: co se dívím, tak ti právě jordan s hellfirem vychází 107 M a ten set na 98 M... takže vychází líp :) asi ses blbě díval
Jo já jsem párkrát opravoval a editoval ale nakonec jsem přidal přímo nový příspěvek, kde jsem to uvedl na pravou míru, máš samozřejmě pravdu :) .

Demogorgon
Doom Knight

Příspěvek od Demogorgon » 14.10.2014, 09:28 hod.

McT píše:Velké rifty bych jel teď určitě s Jordanem a fire 20% dmg, tím na elity dostaneš pěkně číslo na dmg. Ale na T6 obyč rift, trialy bych dávál ten ring kde dostaneš více DPS do obyč mobů :-)
To mě taky napadlo, dík za názor. Ale je pravda, že na T6 mi elitky padnou za pár sekund a na moby je Toxin + Apocalipsa devastující sama o sobě :) . Pro trialy už by byl rozdíl větší (lepší ten set). A místo gemu Powerfull dát Trapped.

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 14.10.2014, 09:41 hod.

Teď to vypadá, že to máš ok. A pro 20% SoJ to vyjde o něco lépe, ale ne o moc (tedy trefil jsem se akorát, že to na první pohled nejde určit, protože rozdíl bude malý):
- SoJ + HF dává 11% více dmg do elitek
- Set amulet + ring dává zase o 6% více dmg do obyč mobů.

Z toho bych volil variantu SoJ + HF. Dmg do obyč mobů ale rozhodně není zanedbatelná pro vysoké GR. Když to vychází srovnatelně nebo už mírně lépe do obyč mobů, tak raději volím variantu lepší do obyč mobů. Do elitek přeci jen naženeš něco na BH + Strongarmech.
Teď ale koukám, že už jsi vyplnil bonus ze Strongarmů. Tak ještě jednou to zkusím za chvilku bez něj. Je lepší srovnávat bez něj, protože funguje jen někdy (jen některé elitky, vůbec RG, do obyč mobů zase nemáš k dispozici dost často BH).

Edit:
Chyběl ti tam ještě powerfull, což je rozhodně podstatné, protože ovlivňuje vliv elite dmg pro dané srovnání (20% buff z Powerfull relativní srovnání obou variant neovlivní). Doplnil jsem powerfull a odebral bonus ze strongarmů, aby to bylo bez něj (vždy srovnávám bez něj):
- SoJ + HF dává 7,9% více dmg do elitek
- Set amulet + ring dává zase o 6,2% více dmg do obyč mobů

A hned je to zase trochu jinak. Tady bych už pomalu váhal. Asi bych pořád ještě dal SoJ + HF, i když připočteme-li i rozdíl v tougness. Zase pro HF amulet něco málo můžeme přičíst jako bonus za Conflagration (do infine DoT nepomůže vůbec, ale aspoň zvedne přímou dmg, takže lehce zrychlí získání infinite DoT + lehce zvýší přidanou přímou dmg k infinite DoT navíc).

Demogorgon
Doom Knight

Příspěvek od Demogorgon » 14.10.2014, 10:09 hod.

Díky za srovnání, dost mi to pomohlo. I když škoda, že není rozdíl větší, bylo by to snažší :) . GR mám zatím nejvyšší 35. Úroveň 36 jsem zkoušel jen jednou ale jestli se nepletu, tak právě při neúspěchu mi teprve padla Frunace. Tak snad tu 36ku teď dám.

Asi bych měl od Kadaly žádat EoE. Nedávno jsem měl i radost z Magefistů ale právě kvůli Furnaci jsem to zase musel předělat. A RoRG by mi zase vytlačil nějaký prsten. Je to tvrdé, jednu věc přehodíš a musíš překopat vše :) .

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 14.10.2014, 10:42 hod.

Gear máš dostatečný na o dost vyšší lvl GR.

I když některé úpravy by to chtělo.
Hlavně by to chtělo Gift na Furnace (ten předpokládám teď nemáš, jinak bys ho použil), abys přidal 10% dmg. EoE je super, ale není podmínkou vyšších lvl (až tak na GR39 ho opravdu oceňuju hodně).
A pak bych hned vyhodil ten pásek, ten je hrozný. SoE ani WH nejspíš nemáš, to bys je nosil. I když nemáš ani jeden z nich, tak jakýkoliv pásek s int + vit + armor/AS + 15% life. Takový si můžeš i craftnout a bude o dost lepší než ten co nosíš s attack speed.
A pak FB rukavice s life místo attack speed (tam to ale může být na dlouho získat potřebný roll).

A teď nevím jaké jsi měl předtím přesně rolly. Furnace ale určitě není dogma. Bez Giftu, bez perfektních FB rukavic pokud jsi měl perfekt magefisty, tak mohl klidně Sunkeeper vycházet mírně lépe. S Giftem bych Furnace už pak nechal i bez perfektních FB rukavic.

Demogorgon
Doom Knight

Příspěvek od Demogorgon » 14.10.2014, 11:00 hod.

Jo gift na Furnaci sháním, to je fakt :) .
Pásek nemám na attack speed, to je 5% do elitek. Říkal jsem si, že by mohl být dobrý. Nebo lepší místo elitek mít těch 15% life?
Rukavice souhlasím, FB rukavic jsem měl hromadu ale nikdy nešly udělat lepší, než co mám teď (tedy s attack speed :( ). Na ty Magefisty se můžu mrknout, samozřejmě jsem si je nechal. Ale mám pocit, že jsou stejné ve statech (+- hodnoty) jen mají navíc stat na fire.
Sunkeepra mám v truhle, ale Gifta jsem dával na Devastatora. Teď nevím jak by mi vycházel Sunkeeper s Giftem. Gift je ale právě to, na co moc nemám štěstí :( . Ale kombinaci Devastator, sourska a Magefisty jsem myslím počítal a bylo to horší, než teď. Musím to asi znova projet.

Odpovědět

Zpět na „Wizard“