Příspěvek
od Mlok » 05.11.2014, 07:55 hod.
1) Bez relicu na nesmrtelnost unity určitě nenosit. To by bylo pouze o dost horší. Relic padá poměrně hodně, už mi jich padlo tak 20 kousků. Do zásoby jsem neschovával, takže jsem nedávno při založení DH potřeboval druhý, abych nemusel přehazovat od Wiz. a padnul dost brzy a následně už další 2.
Než padnul, tak se mi povedlo na chvíli hrát bez něj. Přehazoval jsem věci od Templáře od Wiz. a na relic zapomněl. Pak si hraju v poklidu T6 a najednou chcípnu a vůbec nechápu proč. Pak mi to došlo, že jsem na relic zapomněl. Bez něj dostaneš 50% dmg co obdrží Templář a ten pořád dostává dmg.
Proč chceš měnit pasivku? K tomu není žádný důvod. Ambush je dobrý jako 4. pasivka na T6 místo Awareness, kterou na T6 nepotřebuješ. Steady Aim je ale každopádně na vysokých GR o hodně lepší než Ambush. Na vysokých GR Ambush=10% dmg navíc jak mají monstra hodně life (na T6 je to někdy i o dost více dmg, jak jedním hitem můžeš ubrat třeba z 80% dmg na 40% a tenhle hit je s bonusem Ambush; na vysokých GR jeden hit není moc, takže to jde z těsně nad 75% na těsně pod 75% a ve výsledku Ambush funguje jen těch 25% části boje).
Jediné co se dá uvažovat je Steady Aim x CE. Tedy v případě, že není HF amulet a nelze použít oboje. Já si nejdříve myslel, že někde kolem GR40 jak budou mít monstra už hodně life přejdu na CE (místo Steady Aim). Nakonec hraju raději Steady Aim i na GR43.
CE je lepší až v soubojích delších než cca 1 minuta (5. sentry musí být položená dost dlouho, aby jsi stáhnul ztrátu chybějící Steady aim, kde nejdřív do položení 5. sentry ztrácíš a až pak začneš získávat zpět).
Tak dlouhé boje nejsou ale téměř nikdy ani na GR43. Vždy akorát RG, ten mi trvá kolem 2 minut průměrný, ke 3 minutám nejhorší a nejlepší (Stonesinger) je jen těsně přes 1 minutu (i na GR43). Tady by CE byla lepší, ale i tak by ušetřila jen kolem 10-15s maximálně.
A během riftu se s CE ztratí více. Nejde jen o to, že u CE musí být boj hodně dlouhý, ale navíc i na jednom místě. U elitek se často stane, že tě nutí ustupovat a tím musíš měnit polohu sentry, takže se dost často ani po celý delší boj nedostaneš na 5 sentry na jednom místě.
A to nemluvě o tom, že když umřeš, že to je další výhoda Steady aim jak musíš nahozovat sentry znovu.
A Steady Aim na vyšších GR je aktivní pořád už jen proto, že bys byl mrtvej, kdybys neudržoval dostatečný odstup od moster.
Možná v partě to bude jinak. Tam bude výhoda, že monstra jsou pod cc na místě, to je důvod pro CE. Ale otázkou je jestli budou dostatečně dlouhé boje, takže ani tady to nemusí vyjít lépe. I když tady bude jeden významý faktor. V partě je mnohem více dmg bonusů, které se sčítají se Steady Aim, takže přínos Steady Aim bude výrazně nižší, což je další důvod použít raději CE.
Jak ale v partě nehraju, tak jsem tohle podrobněji neřešil a jednoznačnou odpověď na Steady Aim x CE v partě nemám.
Archery pak nikdy. Pro luk vždy platí, že Ambush >> Archery (i při nejhorší situaci, kdy Ambush dá 10% je to více než 8% z Archery).
Jinak ten Compass je pěkný, takový bych přesně potřeboval na trial. Na trial je unity k ničemu (na vlně 42+ když dostaneš hit, tak chcípneš i s unity). Zatím hraju s ringem s dex + 48% ChD + 6% ChC + socket. Compass by mi přidal ještě base dmg + 50% ChD (nosím zrovna amulet do setu) a to by dohromady dalo hezkých 12% dmg navíc, což by mi určitě už stačilo minimálně na GR44 klíče (teď dávám maximálně klíče na GR43 i když párkrát už jsem byl hodně blízko klíči na GR44).