Příspěvek
od Ksinbad » 07.04.2012, 18:07 hod.
Vozi: Tohle víš jistě? V D2 jsem si také myslel, že kompletní imunita na určitý element je nesmysl. Na Hell v D2 jsem se pak nestačil divit, když některé potvory byly imunní na dva elementy, na třetí pak silně rezistentní, no autoři měli rozhodně pravdu za kouzelnici to v D2 bylo opravdu peklo.
Garn: Opravdu hodně mě překvapuje, že se neshodneme, zvláště když u obou našich DH plánujeme Entangling Shot a Rapid Fire. Preparation s Punishmentem je něco úžasného hlavně pro pozdější fázi hry (hell, inferno). Je to totiž okamžité doplnění hatred (munice) pro DH. Hatred se bude doplňovat rychle, ne však pro Rapid Fire. Náročnost na discipline s pasivním skillem Perfectionist klesá s 20 na 16 a s tím se již dá pracovat, zvláště když díky skillu Perfectionist klesá o 20% i další skilly na disciplinu jako tebou navrhovaná Vault.
Aby Preparation s runou Punishment aspoň trochu fungoval je nutné mít alespoň 60 hatred a 30 discipline. Pro dobré fungování 80 hatred 40 discipline. Pro vynikající 100 hatred a 50 discipline. Vycházím z toho, že i když Night Stalker bude doplňovat discipline, neměl by skill Preparation s runou Punishment stát více než polovinu celkového množství discipline, nezbylo by totiž nic na únik (Vault, Smoke screen).
Naprosto s Garnem souhlasím, že Frost Arrow i Rapid Fire jsou super "cone" ability (proto jsem si je také vybral), a také s tím, že i ostatní postavy mají zpomalení, ovšem většinou jde o zpomalení od 30 do 60 %. Myslím, že 80 % zpomalení je největší možné ve hře. Zpomalení mi prostě přijde důležitější než průstřel, zvláště proti silným protivníkům z úrovně Hell a bossům všeobecně, pro střelce je nutné je zpomalit a ničit je rychle a efektivně tím nejsilnějším co má - Rapid Fire. Zpomalení zvyšuje čas, kdy můžete střelcem likvidovat nepřátele bez většího rizika. Až se dostanou blízko, tak je nutné ustoupit (vault, smoke screen). Do této strategie pak dobře zapadá Preparation s runou Punishment, která nabíjí hatred a prodlužuje možnost střílet s Rapid Fire.
Garn má ovšem asi pravdu v tom, že asi to zpomalení nebude výraznou pomocí pro hraní v mulťáku, protože ostatní postavy také umí zpomalovat, o to důležitější si myslím, že to bude při hraní sólo. Toto byla také má základní úvaha, zda lze brát rapidní zpomalování nepřátel jako velký přínos do mulťáku. Garn mě docela přesvědčil, že zpomalování v mulťáku nebude tak důležité jako v singlu nebo má někdo jiný názor? Svou roli zde však asi bude hrát to, s jakými postavami budete v mulťáku v kooperaci hrát a jaké skilly budou použivat. Asi by bylo hodně smutné, kdyby skilly a runy na zpomalení nepoužívala žádná herní postava.