Kadala

Vše o fungování herních mechanismů a vlastností předmětů
Mlok
Ancient
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413
Re: Kadala

Příspěvek od Mlok » 15.10.2014, 16:00 hod.

Píšu, že RNG je RNG a nebude to tak u každého.

M6 má ze setovek jednu z největších šancí na drop (oproti jiným postavám, kde jsou šance na end game set o něco nižší). Pro představu:
- za 500 shardů je průměrně 2 kusy leg. (to je přesné číslo dle nastaveného dropu, samozřejmě pro konkrétní případ v malém statistickém vzorku může být jak vyšší, tak nižší), tzn. 250 sharů na jednu leg.

- M6 ramena mají 20% šanci (v rámci ramen), tzn. v průměru bude potřeba 1250 shardů na jedny M6 ramena (jako vždy u RNG to bude u někoho méně, u někoho více)
- M6 kalhoty mají 18,87% šanci, tedy bude potřeba průměrně 1325 shardů na jedny M6 kalhoty
- M6 helma má 14,29% šanci, tedy bude potřeba průměrně 1749 shardů na jednu M6 helmu
- M6 boty mají 14,08% šanci, tedy bude potřeba průměrně 1776 shardů na jedny M6 kalhoty
- M6 armor má 10,53% šanci, tedy bude potřeba průměrně 2374 na jedno M6 brnění

Celkem je průměrně potřeba 8474 shardů na složení M6 setu. Jsou to pravděpobonsti a tohle průměrný výsledek. Tzn. někdo to složí dříve, někdo později, není to žádné pevné číslo, že to tak vyjde každému.

Za 4 hodiny jsem dal 40 riftů, tzn. 4000 shardů. Měl jsem tedy při prvotním složení slušné štěstí, že to bylo nadprůměrně rychle. Mimo extrémní smolaře to bude pořád snadné i pro mírnou smůlu typu 12000 shardů. To bych pak skládal 12 hodin hraní. Samozřejmě se může najít extrémní smolař, který ani po 12 hodinách nebude mít M6 složeno. A také to bude záležet na rychlosti T6 riftů. Já to hrál už s hotovou Wiz. se kterou to odsejpá.

Založil jsem DH minulý týden v úterý. Úterý a středu jsem strávail expením na lvl 70 (hrál jsem to sólo, takže to trvalo dost dlouho, skoro 5 hodin). Od čtvrtka jsem začal s Wiz. sbírat shardy na DH. O víkednu jsem nehrál téměř vůbec (asi 2 hodiny dohromady za so a ne).
A včera už jsem některé části M6 měl protočené po několikáté (ramena už 4., bohužel pořád bídná), brnění druhé (to se povedlo parádní a už zůstane trvale), kalhoty také druhé (ale pořád jen s armor, tedy bude nutné zkoušet dále).
A do toho jsem ještě nějaké shardy dal za bracery a nějaké za rucksack. Cílový stav M6 setu bude ale ještě na hodně dlouho, u některých kousků to bude chtít hodně pokusů než získám požadovaný roll.

A pro zajímavost, pro srovnání Hexing pants:
- šance na drop 1,89%, tedy potřeba průměrně 13227 shardů
Tedy měl jsi zase velké štěstí na Hexing pants. Průměrně je potřeba o dost více shardů na drop jedněch Hexing pants než na drop celého M6 dohromady.

Efektivita získání M6 při hraní nehotového DH bez M6 na T3 je strašně nízká. Tam to bude trvat hodně dlouho. Pokud máš jinou hotovou postavu, která je schopná efektivně farmit T6 rifty, tak to bude mnohem (a opravdu o hodně) rychlejší získat M6.

vyrostek
Wraith
BattleTag:vyrostek#2592

Příspěvek od vyrostek » 15.10.2014, 16:48 hod.

Mloku teda palec nahoru, tve odpovedi jsou vzdy vycerpavajici. Dik, aspon mam predstavu o tech pravdepodobnostech a znovu silu na to nabehnout, protoze to by melo byt fakt easy. Farmim to taky s wizardem a davam tak 6-8 riftu za hodku.
Ale IMO mas chybu ve vypoctu te pravdepodobnosti.
Vezmu treba ta ramena, tam se to bude dobre pocitat, pokud teda chapem oba stejne "potreba prumerne" jako alespon 50% sanci na drop.
1 leg 250bs, jedny ramena stoji 25bs tedy 10% sance na legendarku a 20%, ze to budou M6 ramena, tedy sance ze kdyz koupim za 25bs u Kadaly jedny ramena a budou to M6 je 0.1 x 0.2 = 0.02 tedy 2%
pokud bych ale bral tech tvoji 1250, pak by to znamenalo. ze jsme je nakupoval 50x, pravdepodobnost, ze 50x nakoupim ramena a alespon jedna budou M6 je stejna jako 1 - pravdepodobnost jevu opacneho, tedy 1 - pravdepodobnost, ze 50x ramena nakoupim a ani jednou to M6 ramena nebudou a ta je (1-0.02)^50 = 0.6358 takze asi 63,58%
na to aby jsi mel aspon 50% sanci ti staci podle me u Kadaly nakoupit 35x (1-0.02)^35 > 0.5, takze je to vlastne jeste jednodussi staci jen 875bs, pokud to teda mam dobre :-)

Demogorgon
Doom Knight
BattleTag:Démogorgon#1565

Příspěvek od Demogorgon » 15.10.2014, 17:07 hod.

Odkud máty ty procentuální šance na drop u Kadaly?

EDIT:
je to tato stránka? https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 2135755535

Mlok
Ancient
BattleTag:Mlok#2413

Příspěvek od Mlok » 15.10.2014, 18:30 hod.

vyrostek:
Spočítal jsi to vše správně. To ale neznamená, že tam mám chybu. Ty jsi jen spočítal něco jiného než já uváděl. Průměrný drop (nebo tedy prodej od Kadaly) je statistika z velkého množství dat. Tady nejde o pravděpodobnost co jsi počítal. Pro velké množství hráčů bude počet shardů potřebných pro složení M6 představovat Gausovo rozdělení se střední hodnotou 8474 shardů. Střední hodnota je současně průměrem pro všechny vzorky (správněji je to tedy median a ne průměr).

Příklad na házení kostkou a šance na padnutí šestky:
- pravděpodobnost, že hodím šestku je 1/6
- pravděpodobnost, že ze 6 hodů hodím aspoň jednu šestku je 1 - 5/6^6, tedy 66,5%; to je pravděpodobnost jako jsi počítal
- ve velkém vzorku bude 1/6 jedniček, 1/6 dvojek, ..., 1/6 šestek; to je statistika a průměr ze vzorků
- ze 6 hodů pak bude průměrně (tzn. při velkém vzorku 6 hodů) 1 jednička, 1 dvojka, ..., 1 šestka;
- šestka bude padat průměrně každý 6. hod (v malém vzorku dat ale může padnout jak vícekrát po sobě, tak delší dobu nepadnout vůbec)

Ty jsi spočítal pravděpodobnost, že ti bude stačit průměrný počet shardů nebo méně. 50% šance také zase neodpovídá průměrnému počtu.

Já to beru odsud
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... g&sle=true
Na průměrný počet shardů jsem to přepočítával ručně. V té tabulce v předchozím odkazu je to rovnou uvedeno (stejný zdroj dat, jen jinak přepočítaná tabulka). Tedy to co jsem spočetl by mělo odpovídat té tabulce co dával odkaz Demogorgon. Pokud to pro některý item neodpovídá, tak je to proto, že je to pro jiný typ. Já počítal pro non-season torment (co hraju). Pro season to vychází jinak, protože je pro některé typy gearu v drop tables jiný počet konkrétních kousků (to co v seasons přibylo navíc). Tedy pro season je to někdy o něco horší pro získání M6.

edit: a teď ještě koukám, že to co dával Demogorgon je staré pro 2.0.6. Můj odkaz jsou aktualizovaná data, která platí od 2.1. A není vylouče, že od 2.1.1 mohou být nějaké drobné změny.

Demogorgon
Doom Knight
BattleTag:Démogorgon#1565

Příspěvek od Demogorgon » 15.10.2014, 18:46 hod.

Mlok píše:edit: a teď ještě koukám, že to co dával Demogorgon je staré pro 2.0.6. Můj odkaz jsou aktualizovaná data, která platí od 2.1. A není vylouče, že od 2.1.1 mohou být nějaké drobné změny.
Pravda, je to tam psané na prvním řádku ale to bude asi starý jen ten řádek. Název souboru je Kadala item shard cost 2.1.1 . Tam právě myslím byly ty změny zdražování a zvýšení šance na drop o 10% .

Odtud je ten dokument:
http://www.reddit.com/r/Diablo/comments ... patch_211/

Odpovědět

Zpět na „Herní mechanismy“