Ilvl63 v 1 actu a ve 4 aktu

Vše o fungování herních mechanismů a vlastností předmětů
Odpovědět
Gorash
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected

Příspěvek od Gorash » 09.08.2012, 22:34 hod.

Ahoj, chci se zeptat, je mozne dropnout kvalitni ilvl63 v 1actu, nebo ty lepsi ilvl63 jsou jen ve 3 a 4 ?
Vim ze je vetsi sance na drop ilvl 63 v dalsich aktech, jde mi o to jestli co se tyce kvality té 63ilvl, jestli je mozne rollnout Top item i t 1 actu, diky

iPhone 4s, Black - Tmobile - Používám TapaTalk

Peckoslav
Minion of Destruction
BattleTag:Peckoslav#2167

Re: Ilvl63 v 1 actu a ve 4 aktu

Příspěvek od Peckoslav » 09.08.2012, 22:56 hod.

dle mě je to o náhodě, tj. klidně může v A1 padnout věc se super staty za 100+mega

btw. nebyl jsi na starém diablovodoupe foru? Tvůj nick je mi povědomý (pokud to není jen má chabá paměť, která mě mate :D).
Obrázek
Od konce září 2015 jsem zpět a teprve se tu rozkoukám :D

umiyaki
Fallen Shaman

Příspěvek od umiyaki » 09.08.2012, 23:02 hod.

Konecne sem se dopracoval k rozumne farme 3. aktu a padaji lepsi veci nez v 1. a 2. aktu. zatim zkusenost takova, ze nezalezi at tak na tom, ze je to ilv6x, ale kde padne.

Gorash
Quill Rat

Příspěvek od Gorash » 10.08.2012, 07:49 hod.

Jj autor zaniklého diablovadoupete, stary známy Gorash, to sem já :)

Slw
Minion of Destruction
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Slw » 10.08.2012, 08:24 hod.

OT: a nebyls náhodou pasovaný? :wave: kupř. Sir :green:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain.

Halen
Gorebelly
BattleTag:Halen#1852

Příspěvek od Halen » 10.08.2012, 13:04 hod.

Jasně že může dropnout super item v A1 Inferno, dám příklad.
Obrázek
Ale je to jeden předmět z tisíce předmětů s iLvl63, takže asi chápeš, jaká je šance.
Obrázek

Gorash
Quill Rat

Příspěvek od Gorash » 10.08.2012, 15:46 hod.

Slw píše:OT: a nebyls náhodou pasovaný? :wave: kupř. Sir :green:
jo sir.gorash :)
Mimoto se o mne dokonce zmiňují v nejakem journalu v 1 actu catacomb :))

umiyaki
Fallen Shaman

Příspěvek od umiyaki » 10.08.2012, 17:50 hod.

Milacek píše:Jasně že může dropnout super item v A1 Inferno, dám příklad.
Obrázek
Ale je to jeden předmět z tisíce předmětů s iLvl63, takže asi chápeš, jaká je šance.
ta sance je hodne mala. Moc se to nevyplaci. Kazdopadne dalsi zjednoduseni inferna bude v patchi, tak uz to bude davat asi kazdy :)

Mr_Perfect
Gorebelly
BattleTag:LordDeZhul #2115

Příspěvek od Mr_Perfect » 13.08.2012, 15:24 hod.

umiyaki píše:Konecne sem se dopracoval k rozumne farme 3. aktu a padaji lepsi veci nez v 1. a 2. aktu. zatim zkusenost takova, ze nezalezi at tak na tom, ze je to ilv6x, ale kde padne.
Mám naprosto stejné "podezření" :wave:
Obrázek

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 13.08.2012, 18:49 hod.

Ta šance na dobrej roll je stejná kdekoliv (alespoň blizzard to nikdy nevyvrátil)

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 14.08.2012, 07:55 hod.

Rakiii píše:Ta šance na dobrej roll je stejná kdekoliv (alespoň blizzard to nikdy nevyvrátil)
Mozna neni, teda alespon statisticky ne, protoze Blizzardi tam placali jeste neco, ze jsou ruzne sance na drop rare s 4 properties oproti rare s 6 properties, kde mas logicky vetsi sanci na lepsi roll statu u tech 6 properties, protoze se tam generuje vic affixu, tak je sance, ze krom tech nepouzitelnych jako gg pickup radius se vygeneruji i nejake normalni, ale co je na tom skutecne pravdy ... tot otazka.

Kdyby tu itemizaci radeji fixli a udelali to jak to bylo v D1 a D2 coz jou prefixy a suffixy a jeste omezeni generovani techto podle ilvl. Pak by se mozna nestavalo, ze na nightmare ve 3. actu padnou shouldery +3 vitality, ilvl63 zbran se 100 dps apod. O to vic to v pripade zminene zbrane zamrzi, kdyz ma treba 200+ staty a socket.
Eventuelne to mohli lepe vybalancovat celkove DPS co se tyce zvedani pomoci statu a DPS na zbrani, ze treba postava se zbrani 1000 DPS bez statu by mela vysledne dps stejne jako treba postava co ma zbran s 250 dps, ale vysokyma statama. Nicmene to uz bychom se blizili k naznaku buildu podle equipu a na to se v D3 nehraje, tak tam proste neni vic moznosti.

Rakiii
Burning Soul

Příspěvek od Rakiii » 14.08.2012, 17:48 hod.

Celé to dělení itemů dle ilvl je hloupost. D2 mechaniku generování statů měly ponechat a soustředit se raději na hratelnost a balancování hry.
Ve dvojce nebyl problém dropnout luk se super staty na nightmare a upgradem ho povýšit na elite verzi a používat na další obtížnosti. Generování affixů je příliš random a minimálně u setů a uniqů bych si představoval větší "jistotu dropu".

Tyckin
Zhar the Mad
BattleTag:Tyckin#2872

Příspěvek od Tyckin » 17.08.2012, 11:40 hod.

Tak já podle toho co jsem četl a jak to pochopil, mám pocit, že jestli item vypadne na 1. či 4. aktu nemá vliv na výši či kvalitu těch statů, alespoň mi to v souvislosti s tématem MF tak připadlo. MF ovlivní množství rare itemů a rovněž tak zvyšuje šanci na vyšší množství vlastností u vyplivnutého itemu (tzn. např. místo 4 statů jich bude 6), tudíž je pak vyšší šance, že se některý povede. Prostě mi to přijde tak, že je lepší běhat akt 1 s MF 200% než se týrat na aktu 3 s MF 20%. Sice mi padá méně 63lvl itemů, ale jde o rychleji, levněji a ten vysoký MF mi zvyšuje šanci, že itemy budou kvalitnější. I zkušenost mám takovou, na aktu 1 mi vypadlo pár opravdu pěkných věcí, na aktu 3 minimum. Např. amulet na aktu 3 bude mít třebas jen 4 vlastnosti, na 1. aktu 5-6 vlastností (díky vysokému MF gearu) a pak je vyšší šance, že se v té kombinaci najde něco smysluplného.
Takhle jsem to téma pochopil, ale netvrdím, že to tak musí být.
Ale samozřejmě že na aktu 3 a 4 se dočkáte více 63lvl itemů, to dá rozum :wave: Ale až budou i zbraně 61 a 62lvl mít šanci na použitelnost, pak bude akt 1 ještě výhodnější ;) Těch tam padají mraky :D

Odpovědět

Zpět na „Herní mechanismy“