The Expendables

Diskuze týkající se Hardcore způsobu hry.
Odpovědět
Dark_Deamon
Archangel
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:DarkDeamon#2454
Kontaktovat uživatele:
Re: The Expendables

Příspěvek od Dark_Deamon » 22.12.2014, 10:04 hod.

Tak víš co...moje představa je taková, že získám lepší Rucksack, lepší TaT a lepší RoRG a pak už nemusím nikde nic měnit :) Lacuni mi v S1 padly snad 5x, ale buď jsem je rozložil nebo daroval, páč radši preferuju Slave Bonds kvůli Thougness. To už bych se pak na BP6 dostal :) Zas víš jak...nechci to za každou cenu lámat přes koleno, pak někde vykempit a mlátit se do hlavy.

S RoRG je to ale na dlouhý lokty. Co mám teď nový toto DH, tak mi s natural socketem ještě nepadl. Je zas pravda, že Bounty moc neběhám. Spíš se soustředím na BS => Kadala => Quiver/TaT.

Největší porod zas budou Taskery. A až padnou, tak nikde není psáno, že musejí být lepší :{

Nicméně i s tím, co teď na sobě mám, jsem včera ustřílel GR 36 :) Sice o prsa asijské kladinářky, ale jo :)

Doufám, že to do konce S1 stihnu :) Jelikož na to mám dneškem počínaje minimálně měsíc, tak snad jo :)

Mlok
Ancient
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Mlok#2413

Příspěvek od Mlok » 22.12.2014, 10:37 hod.

Ono když se pokoušíš o vyšší GR, tak to není tak jasné, že z hlediska bezpečnosti (vzhledem k HC) je to se Slave bonds lepší. Když hodně navýšíš dmg (což tak bude s BP6), tak hned můžeš hrát více defensivně a i tak budeš stíhat limit v GR lépe. Když chybí dmg, tak to nutí hrát mnohem agresivněji abys to stihnul.
Moc dobře to vím z mojich pokusů na GR41-44 (GR43/44 už bylo tedy spíš jen o expení gemů už bez šance to stihnout i při dobrém rollu; na GR41/42 jsem byl několikrát opravdu hodně blízko typu 10s chybělo).

Tak jakmile dropneš pěkné TaT, tak je vyřešeno. Když by se opravdu povedl roll, tak budou stačit samotné (se stávajícím RoRG i Rucksackem) na dosažení BP6. A TaT určitě do patche dáš, ty tak hrozné na drp zase nejsou.
Já teď zkouším WH (potřebuji druhý, abych měl i u Wiz.) a tam je to o dost horší.

Slave Bonds hraju také rád, mně přidají defense ještě více než tobě (tím jak máš o dost více AR díky gemům v brnění, tak už ten AR z bracerů neudělá takový skok v tougness jako u mě).
U mě je pak hrozně výrazný ten secondary resist. Když ho pro nějaký element mám x nemám, tak to dává skoro 20% navýšení defense pro daný element.

Já teď hraju bounties o něco více, dělal jsem si mírné zásoby klíčů na nový patch (mám necelých 1000 klíčů). Teď už zase jedu oboje. Přešel jsem teď na nejlepší kombinaci ohledně XP.
Protože v bounties i riftech mám +- stejně XP, tak nejlepší kombinace je to vhodně střídat, abych eleminoval prostoje mezi. Takže jedu většinou systém 1 rift, pak bounties a na závěr zase 1 rift.
Farmil jsem RoRG ale také pro Wiz. (tím se perfektní RoRG pro DH zdržel), kde jsem také potřeboval nový. Měl jsem sice pěkný s natural socket + secondary resist, ale to bylo ještě s rerollnutou IAS (kterou v aktuálním patchi na nic nepotřebuju, když nemám Furnace u kterého by se to hodilo na rychlejší cast animaci). Pro nový patch jsem tedy připravoval nový kousek, kde bych rerollnul LoH a nechal IAS.

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 22.12.2014, 10:54 hod.

Většinou tak v polovině, někdy i dřív poznám, kdy už to nedám a tak se zbytečně nikam neženu. Navíc tak zhruba vím, kde má zatím toto DH maximum, takže to moc nehrotím. To až se dostanu na BP6, tak teprv začne zábava :) Pak už to bude jen o tom vychytat slušnou mapu a nezhebnout do té doby, než ju najdu :D

WH mi třeba v S1 padl 5x a to jsem belt's od Kadaly za celou Sezonu netočil. Vše čistej drop. Naopak 5x TaT všechny od Kadaly. Ani jedny zas ale nebyly nějaký úžasný.

Teď mám na sobě equip, se kterým jsem ten GR 38 běžel, tak se můžeš podívat, ale moc změn tam není.

Co se týče secondary stat's, tak takhle daleko ještě nejsem. Jsem rád, že se jakž-takž povedou ty primary :D Hold daň za pár DC :-|

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 22.12.2014, 12:07 hod.

Jediné co mi není jasné, proč používáš Polar station a ne spitfire t. Stejně už jsou monstra zpomalená díky FA. Ztrácíš za to hodně dmg. Ještě více než jsem čekal (vím kolik to dělá na BP6 - tam to až tolik zase není, na BP5 je to ale ještě výraznější, tam je to větší část celkové dmg než na BP6).

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 22.12.2014, 14:09 hod.

Mloku jakej je ted asi nejlepší kalkulátor na DH?

Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 22.12.2014, 14:37 hod.

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 22.12.2014, 15:00 hod.

Díky. Takže asi nejlíp vychází vše do fire krom ea. Takže i bracery do fire a soj right?

Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 22.12.2014, 15:27 hod.

Ne a ne :-)

Tohle není tak jednoduché jen z kalkulátoru vykoukat i když je to dobrý kalkulátor. Jak skilly, tak fire x cold na gearu se liší dle počtu cílů. A nemáš žádné přesné údaje jaké procento času střílíš do jakého počtu cílů (aby se to dalo jednoznačně určit dle kalkulátoru co vyjde lépe).

Skilly jsou celkem jasné, nejlepší varianta je jak to hrajou skoro všichni, tedy EA-FA + MS-Ars + CA-Ma. Použít Ca-LfB vychází jasně hůře. Ca-LfB vyjde mírně lépe pro single target, ale už pro 2 cíle vychází hůře a s narůstajcím počtem cílů ztrácí čím dál více. Celkově jednoznačně lepší CA-Ma. Taky se celý build jmenuje rocket build. Pouze EA-FA je tam kvůli procování BoTT a Cull the weak.

A ohledně cold x fire na gearu pro nejlepší variantu EA-FA + MS-Ars + CA-Ma.
Tady je to už hodně vyrovnané.
Srovnávám pro variantu +15% MS na botech (když by tam byl jiný skill, tak to vyjde mírně jinak).
Fire vede do 3 cílů, od 4 cílů už vede cold. Celkově z praxe otestované, že je o chlup lepší mít všude cold. Rozdíl je ale tak malý, že nejlepší volbou je použít cokoliv máš s lepším rollem (tedy nebrat ohled na to, zda to je cold nebo fire, ale na zbytek rollu a hodnoty rollu).

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 22.12.2014, 15:54 hod.

Mlok píše:Jediné co mi není jasné, proč používáš Polar station a ne spitfire t.
Polar Station pro to, že díky ní mám monstra pernamentně ve slow efektu, takže nemusím tak často střílet EA. Už se mi párkrát stalo, že když jsem takto pálil do off-screenu, tak jsem se prostřílel k Awareness :D

Možná časem Spitfire Torent otestuju. Přeci jen se po čase určitě dostanu do bodu, kdy budu hledal další dmg na víc :)

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 22.12.2014, 16:07 hod.

EA-FA přeci nemusíš střílet sám vůbec, slow efekt zajistí sentry a to okamžitě. CA střílí jako první (tedy minimálně při BP6). To je také důvod, proč na T6 někdo dává na gear raději 15% cluster arrow (i když 15% mulitshotu přidá dmg více pokud neřešíme vliv Ambush). To je ale jen kvůli kombinaci s Ambush (tedy s cílem co nejvíce využít Ambush i u mobů s méně life, kde druhý hit už je vždy pod 75% jejich live, pokud to není dokonce one hit kill).

Já třeba sám nestřílím skoro vůbec. Na T6 s mojí dmg je rozdíl minimální (padá to tak rychle i bez self castu) a na GR zase na nějaké střílení nemám moc prostoru když se schovávám co to dá.

Akorát je možné, že na BP5 nemusí stačit EA-FA k perma slow díky menší kadenci EA-FA. Tohle jsem nikdy přesně nezkoumal, BP5 jsem nikdy nehrál. A na BP6 to v pohodě stačí na perma slow.
Naposledy upravil(a) Mlok dne 22.12.2014, 16:51 hod., celkem upraveno 1 x.

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 22.12.2014, 16:38 hod.

Otestuju ST a uvidím.

Když už jsi nakousl ty boty, tak co je nejlepší varianta? CA,MS nebo EA? Já používám EA z důvodu, že vystřelí nejvíckrát. Je mezi nima nějakej extra rozdíl?

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 22.12.2014, 16:53 hod.

Záleží na BP. Na BP5 dává EA dmg úplně nejméně. Na BP6 je to už vyrovnanější. Tam vede MS (jak to používám já), CA ale už neztrácí moc (na opravdu hodně cílů už mírně i vede, dohromady ale ještě jasně ztrácí). V tom předchozím příspěvku jsem tam měl chybu. Mělo být, že CA střílí jako první, proto se používá někdy na T6 na gearu s Ambush dohromady.
Na BP7 už jednoznačně vede EA.

Bez Ambush BP5 a BP6, určitě použít MS na gearu.

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 22.12.2014, 18:00 hod.

Nechám zatím EA. Stejně T6 i s BP4 dávám jak nic :) Ambush je pro mě nereálná věc. Netuším, místo čeho bych nahrazoval a Awareness se logicky nevzdám :) Jen jednou jsem ju na 5 minut vyměnil a byl z toho trapáckej rip v Trialu :D Jediná možnost je HF Amulet. Těch jsem v S1 udělal tak 30 a jeden křáp vedle druhýho :{

Každopádně díky za celodenní info ;)

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 22.12.2014, 19:04 hod.

Na HC bych také nechal Awareness a tedy místo na Ambush už pak není. Na vyšší GR hraju s Awareness (bez Ambush) i na SC.

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 22.12.2014, 19:31 hod.

Takže 3x hurá. Dal jsem v mezičase 3 Rifty a padla slušná helma s konečně mnou vyhlíženým secondary statem (reduced control efect)...ten Jail mě svíral fakt dlouho. Ale konečně Kadala pustila ten správnej Bombardier !!! No...správnej...chybí Discipline...dycky se na tom rollu něco po*ere :green: Každopádně na namotání 15% Sentry stačilo tentokrát pouhých 70 FS...ne jak minule asi 250 :green:

Teď už "jen" ty Taskery..... :twisted:

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 23.12.2014, 07:20 hod.

Ten Rucksack už je pěkný a na helmě má být reduce control im. ef. Pro jailer ale potřeba není (reduce con. im. ef.), protože z něj se okamžitě dostaneš vaultem.
Tak hodně štěstí s TaT.

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 23.12.2014, 10:34 hod.

Zajímavý. Přitom bych přísahal, že když mám vysokou hodnotu RCIE, tak že Jail jen problikne. Asi jen pocit teda :) Člověk se furt něčemu učí. Asi jak jsem se nedávno dověděl, že Follower maximálně využije 150% CHD :)

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 23.12.2014, 10:58 hod.

Tak dobu uvěznění tím zkrátíš, to ano. Ale ne jen na probliknutí, s jedním itemem s reduce con. im. ef. to pořád ještě trvá poměrně dlouho. Když nevaultnu hned pryč a snažím se dostat pryč během, tak už na konec jailu čekám a je to zásek (i když to není nijak extra dlouhé). Nejlepší je vaultovat ještě před tím než to na tebe hodí a trefit se přesně do správného okamžiku. Na T6 to potřeba není. Na GR41+ je tohle jediná možnost jak se dá zabít Crusader King.

Ty máš koukám ještě na SoJi, takže to budeš mít zase ještě výrazně kratší, ale pořád si nemyslím, že to bude jen probliknutí.

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 23.12.2014, 11:09 hod.

Jj, mám ještě nějaký procenta na SoJ, ale na sobě v GR 38+ ho mít nebudu. Tam bych bez Unity dostal takovou mlatu, že by se mi o tom týden zdálo :D

Jinak právě Unity mi včera padlo nový. Sice jsem ztratil 2% dmg do Elit, ale zase mám Cold rez v secondary (předtím tam byl bonus do exp) a Dex na max, která předtím byla kolem 450 :)

Už jen ty ruce a můžu to tam (GR 38+) pohřbít :green:

Mlok
Ancient

Příspěvek od Mlok » 23.12.2014, 12:44 hod.

To si zvykneš, i když na HC to bude obtížnější si zvyknout :-)

Na GR42+ s mojí tougness 8mil. + unity, jailer = proc awareness, takže tam nějakou redukci délky trvání opravdu řešit nemusím :-)

Odpovědět

Zpět na „Hardcore“