Zdravím vespolek,
dnes to bude krátké, včera jsem naskočil do hry později a moc toho neoběhal ale nějaké kladné pocity a zjištění přeci jen proběhly..
Ze startu jsem skočil pár riftů s Moxem po dlouhé době a byla jen škoda, že musel brzy off. Později když nalogoval, tak už jsme byli v partě a chodili něco jiného, ale zas určo dáme...za ty dva runy s Moxem mi padlo asi pět lege z toho čtyři krapy z nichž jeden se hodil Moxovi, ale pátý předmět byl parádní. SoJ s 20% Cold a dírou, no nemohl jsem se na to vynadívat. Sice mě hodil o nějakých 230k dmge dolů, ale můžu tam mít gem a navíc tam jsou procenta do elitek a to je hlavní, trash se vždy nějak ukudlá a jen o DMGi to není. Kdo hraje jen na DMG nemá dlouhého trvání ve světě HC, vše padá pocitově rychleji a tudíž se dotyčný "žene" dopředu a pak přijdou z nenadání elitky s frozenem či wallerem a je vymalováno

Několikrát jsem to už zažil (naštěstí ne na vlastní kůži, ale od kámošů)...
Prvním kladným bodem včerejšího hraní bylo nalogování dlouhodobého parťáka Dejva opět do hry. Takže začátek včerejšího hraní, když pominu ty dva rifty a jeden Grift, bylo postupné vyexpení Dejva, jeho sezonní postavy. Základ pro hraní dnešní doby, kdy 95% lidí hraje sezónu! Je to smutné, že blizz rozdělil už takhle oslabující HC komunitu, ale co naděláme. Každopádně jsem Dejva ukecal na sezonu a jal se ho vyexpit. Vše plynulo přímo dokonale, bezpečně, chodili jsme první akt bounty. Je mi jasné, že by bylo lepší a praktičtější a dokonce i bezpečnější najít Old Ruins, ale mě ani Dejva nebaví neustále restartovat hru a tak jsme chodili bounty. Dvě bounty na T6 pro jeho postupně zvedající se level a byl na 58lv, takže to docela šlape i když se dělají bounty a i se u toho nadropuje nějaký ten gear. 0-58lv jsme šli tak půl hodinky, maximálně o pár minut déle, takže to i takhle jde.
Pak dorazili Pinďa s Mydlářem a tak jsme expení přerušili a odložili na později/další den a dle plánu, který jsme si vytyčili den předtím jsme začli chodit bounty T6 split, aby to ubíhalo rychle a byla šance na ring. Dali jsme tuším pět bounty a mě padly shouldery a macky a ring nikde. Pinďovi ale padl, tak pohoda. Mě se ty lege taky hodily, protože jsem jich potřeboval mraky na rerolly druhého DH..
Následných pár hodin jsme chodili rifty pořád dokola, abychom měli shardy a souly a mohli trošku zalaškovat i s Kadalou. Potřeboval jsem lepší toulec, ale ten mi nedala, zato mi dala toulec, který přidává cold dmg. S tím toulcem jsem se dostal na nějakých 91% cold což je super, ale ztratil jsem dvě sentry a to je problém. Abych mohl mít alespoň 3ks sentry, musel jsem zapnou pasivku engineering a díky tomu mi klesla dmg. Takže i s tím zvýšeným coldem jsem měl dmg stejnou a navíc jsem přišel o jednu sentry. Takže jsem toulec hodil do truhly s tím, že ho použiju na nižší tormenty(které stejně už chodit nebudu) a nasadil zpět bombardier ruksak. I když je horší, tak je vlastně lepší díky těm Sentry, to je paradox. Chodili jsme dál rifty T5, přidal se i Morthaak, takže jsme byli full parta, prolítávali rifty rychlostí blesku a shardy se jen sypaly. Po pár hodinách jsem ale potřeboval pauzičku, chvíli si odpočinout od PC a natáhnout se, tak jsem šel dokoukat Barsu a mezitím šel Pinďa off a Morthaak s Pytlákem se taky rozdělili...
Tak jsem naskočil do hry a že dám ještě jeden dva runy T6. Hned první run asi dvacet metrů od portu goblin a světe div se, otevřel mi první vault při solo hře. A já blbec jsem tam měl T6ku s dva dny doexpeným DHčkem to bylo drsný. Nejprve jsem se bál, že to nedám a že chcípnu a nechtělo se mi tam. Pak zas převládla vidina "bohatství" a říkal si, že skočím jen ty dvě patra a nepůjdu lakotu. Tak jsem šel, hodilo mi to jen asi 40mega, což nechápu. Když to bylo na T6, tak bych očekával lepší čísla, ale co už. Neměl jsem GF přes paragony, můj fail. Pak jsem stál asi minutu před lakotou a přemítal, jestli tam mám jít, nebo nemám. Naposledy jsem tam byl na T6 s Revem s WD a procla mi pasivka a pak sem s*al maggi v kostkách, než se to udolalo...takže jsem počítal do dvaceti a přemítal, jestli to má cenu, nebo nemá. No nakonec jsem tam přeci jen šel, protože jsem si říkal, že už další zas sto let nepotkám a vyčítal jsem si, že jsem ten gem na goldy nehodil na jinou postavu, aby mi padl další...následný boj s Lakotou byl epický. Zapomněl jsem podotknout, že mám AR jen 750!! Což na T6 není nic moc. Než jsem jí spustil, tak jsem rozházel sentry a pak běhal jako trotl a vyhýbal se všemu co po mě mrskla, dohazoval sentry a za nějaký ten čas byla dole...uff. Hodila mi novej bombardier ruksak, který byl tak stokrát horší než ten co jsem už měl i na druhé postavě, ale co už. Peněz nakonec dala nějakých 50 mega jen. Docela tragédie. No vylezu z toho vaultu, že dokončím ty bounty. Skočím do další lokace, další goblin a zase vault. Nevěřil jsem vlastním očím a vyčítal si, že to zrovna nenahrávám. Sto let jsem nepotkal Vault ani v partě, natož pak v solo hře a teď dva v jednom runu. Dopadlo to jako v tom minulým a měl jsem krásných 120mega najednou, což je pěkné...
No co vám budu povídat, cítil jsem se, jako bych vyhrál ve sportce a tak jsem skočil do města, že si přeroluju itemy na altovým DH. Tak si pěkně přerolovávám, soulů jsem měl asi 56ks, na nějaký patnáctý pokus se mi povedla 10cc do frostburnů a na nějaký 18 pokus možná 20tý 6cc do helmy a tím jsem dokončil co jsem potřeboval. Víc toho momentálně nedokážu, musí mi napadat lepší helma, ramena, chesta, gatě, boty, toulec, RoRG a Amulet. Tudíž vlastně všechno, takže je práce pořád dost, jsem spokojený jen s lukem a SoJ...nicméně jsem z těch 120ti mega za pět minut udělal 3 mega a čuměl jako telátko. On mě totiž reroll frostburnů už stál nějakých 5 mega za pokus a pokusů byla spousta, s helmou to bylo stejné a to pak ty prachy lítají...
Takže ještě před spaním jsem nasadil gem na goldy a skočil T6, aby bylo nejvíce peněz, ještě z paragonů jsem nahodil 50% GF a šel do světa Sanctuary. Prošel jsem jen weeping hollow, fields of mistery, old ruiny a měl jsem štěstí na dodatečný questy, ve kterých se spawnují mobky. Další vault jsem bohužel nepotkal, ale i přesto za nějakých 35-40 minut jsem nafarmil 40 mega. Ten gem je fakt luxusní, ale přijde mi, že tím ztrácí goldy trošku na hodnotě. Ale to se mi vzápětí vyvrátí, protože za pár rerollů jsou prachy fuč, nikdy jich není dost, takže dneska musím ještě nafarmit nějaké ty goldy, než přijdou kluci a půjdem rifty...
Na závěr trošku postřehů ze hry opět. Jakmile jsme šli ty T6 bounty ve třech lidech split, tudíž ty mobky měli 3x víc HP a nevím jak to je s poškozením, ale připadalo mi, že mi nic nedělají, když pominu elitky. Ale zas je pravda, že jsem se nezastavil na místě ani na sekundu, pořád pobíhal, nebo valutoval...ale i tak jsem to dával myslím solidně. Nejprve jsem vzal toho čistě Cold DH, který nemá snad ani první BP na sentry, takže střílí jen dvě za vteřinu, ale zas má větší dmg (CA dává i za 40 mega). Elitky s ním byly dole za nějakých 20-30s což je oproti WD trága, ale na to, že ho mám chvíli a není ještě vymazlenej tak to jde. Pak jsem na jeden run přehodil na Main DH s Cap na AS na sentry. Který má dmg poloviční, ale zas vystřelí pět střel za vteřinu a byl jsem překvapený, že to dává rychleji a snadněji. Takže to co jsem psal včera, že ten cap není nic moc, že ten cold je lepší, tak to beru zpět. Asi to vyjde nastejno. S tím Cold to jde sice pomaleji, ale zas mobky jsou díky frostburnům perma ve stunu a vše je zpomalené, nic se ke mě nedostane...ten druhý DH to zase dává o dost rychleji, ale zas netěžím z polar sentry a mobky se ke mě občas dostanou a tak musím víc vyhledávat místa, kde stojím a kontrolovat pole.
Takže jde o dva odlišné styly hraní což je fajne, můžu si dle nálady zvolit co budu hrát...
Cíle do dnešního hraní jak přijdu domů jsou jasné. Než přijdou kluci a než se budu moci plnohodnotně věnovat hraní půjdu s gemem farmu goldů s tím, že budu hru pauzírovat, když se něco objeví i doma...večer s klukama pak bounty na klíče od riftů a hlavně lepší RoRG a následně rifty. Zítra a v pátek musím pofarmit trošku klíče na mašinky, abychom mohli o víkendu zas skočit pár runů. Také nás čeká, jestli se sejdeme, ta challenge, co jsme se domluvili, tak jsem zvědavý, ale to je otázka dalších dnů, dnes bude priorita být zase boháč