The Elder Scrolls

Další hry z rodiny RPG.
Odpovědět

Hlasování: jak se vam libi?

dobra
81
80%
zla
9
9%
nehral sem / nevim co to je
11
11%

Celkem hlasů: 101

xatra
Gorebelly
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Re: The Elder Scrolls

Příspěvek od xatra » 14.11.2011, 16:24 hod.

UI otřesně konzolové , obtížnost vychytaná, grafika skvělá. Mám lvl 12, jsem ork válečník specializovaný na 2ruční kladivo, a nesejmul jsem ani jednoho draka, protože jedu side questy :) Jinak v AJ to jde, sem tam se tasknudo slovníku a pohoda :)
Každým dnem sílím, abych se mohl postavit největšímu Zlu.

Kdy se už člověk naučí zálohovat data?

Programos
Minion of Destruction
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Programos#2804
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Programos » 14.11.2011, 17:41 hod.

Pokud máš aj verzi a chtěl bys češtinu, jde stáhnout, má to necelých 17mb.
Inu, co k tomu rict.... Programos#2804

Tib3rian
Doom Knight
BattleTag:Tiberian#2416

Příspěvek od Tib3rian » 14.11.2011, 19:36 hod.

Ja tak rychlo nehram, mam argoniana, 12 level. archery(+40% damage), destrution a restoration(dual spell), alchymia, lockpicking atd. Tak trochu vaham do coho ist.
Naposledy upravil(a) Tib3rian dne 16.11.2011, 23:14 hod., celkem upraveno 1 x.
"My old enemy. You cannot hide from me...no matter what form you choose to wear. Let your true self be revealed...Diablo!"

Spellsword
Doom Knight
BattleTag:Spellsword#2546

Příspěvek od Spellsword » 14.11.2011, 20:02 hod.

Zatím třetí level, vylezl jsem z první jeskyně, a je to SUPER. Vidím to na hodně propařených nocí. Goodbye, social life, nice knowing you! :D

Jedinými mínusy pro mě je UI speciálně navržený pro toustovače typu xbox/PS3 a dlouhý začátek. V Morrowindu jste vylezli z lodě a hráli jste, teď se v každé hře musí koukat na intro a nascriptované scény.

Jsem na úplném začátku, ale zatím to hodnotím na 9,5/10

Garn
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garn » 14.11.2011, 20:17 hod.

Ok no, level 15 Archer, ale nebaví mě to. Tento typ her prostě není pro mě, goodbye TES, ME, DA, ... :-/
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Qoliker
Doom Knight

Příspěvek od Qoliker » 14.11.2011, 21:26 hod.

Aha, Garn je tady, já zapomněl, že TES je vlastně kopie Mass Effectu a Dragon Age. Nutno podotknout, že Skyrim je jen takový horší Oblivion.. :>

Obrázek
Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.

Morishort
Wraith
BattleTag:Morishort#1342

Příspěvek od Morishort » 14.11.2011, 21:37 hod.

hral som len par hodin, ale chviľami som nejakosi nevedel či hram skyrim alebo oblivion... taky druh inventaru aky tam je by som zakazal, ale pomaly sa da na to zvyknuť... celkom sa mi pači funkcia favorite, kde sa da vcelku rýchlo vybrať spell či zbraň... uvidime čo prinesie príbeh ďalej...
Dodržuj Pravidlá fóra... ak niečo hľadáš použi funkciu Hladaj...
Tvoj názor nie je prínosný.... Tvoj príspevok nie je vtipný.... Tvoje myšlienky nie sú zaujímavé, preto si ich nechaj pre seba... Nerob tu zbytočný bordel...

Qoliker
Doom Knight

Příspěvek od Qoliker » 14.11.2011, 21:43 hod.

Vcelku rychle? Ve favourite okně si to dále můžeš přiřadit na čísla. Pak už to rychlejší o moc být nemůže.

Garn
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garn » 14.11.2011, 21:49 hod.

To jsi docela trefil, bro'. Někteří kámoši mi říkají Horacio, protože mám stylový sluneční brýle a zrzavé vlasy. :D Skyrim je dobrej. ;) Jen jsem prostě na jiný, no offence. Oceňuju tam některý věci - open space, hodně docela zajímavých questů, nadprůměrná grafika, lepší skill system atd. Jen mě dokáže naštvat jakákoli nedokonalost, která mi kazí atmosféru, jsem na to háklivej, a nejsem moc na půlhodinový monology, abych se dozvěděl, že musím jít za borečkem o blok vedle a absolvovat to celé znovu.

Skyrim je bezpochyby desítková hra, koho bavil Oblivion, tak je to povinnost a hodně drsné zlepšení podle mě. Když to srovnám třeba s CoD: Black Ops, tak to je jinej vesmír. Takže jak říkám, Skyrim je fakt třída. Já jen abych očistil své jméno nebo spíš vysvětlil svůj postoj. Nejspíš si proletím questy za Dark Brotherhood a pár hodin tomu ještě dám, ale nevidím to na hru, kterou bych drtil stovky hodin a zkoumal každé zákoutí. :)

EDIT: Za inventář zabít...fakt...smrt konzolím.
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Tib3rian
Doom Knight

Příspěvek od Tib3rian » 14.11.2011, 22:17 hod.

Ked niekoho TES nebavi, hrat ho nemusi. Preco sa mi ale zdaju recenzie takych ludi zaujate? Lebo sa nedokazu zmierit s tym, ze Skyrim je lepsi, nez sa cakalo. Teraz to nemierim na teba Garn, ale na tych amaterov co tomu davaju nuly.
"My old enemy. You cannot hide from me...no matter what form you choose to wear. Let your true self be revealed...Diablo!"

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 14.11.2011, 22:29 hod.

Inventář není tak zlej, a můžeš si dát věci do rychlé volby. Oproti falloutu je to neskutečnej upgrade, tam bych za to vraždil .)

Programos
Minion of Destruction
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Programos » 14.11.2011, 23:22 hod.

Díky za tu poznámku, že to jde dát na čísla, to jsem netušil (ups) Nicméně oblivion jsem za celej život nenahrál určitě né víc jak 3 hodiny. Do skrimu jsem nedával žádný naděje ale jsem mile překvapen, rozhodně je to tisíckrát lepší jak DS(to mě prostě nebavilo) a ten inventář... no, tahle hra mi nejvíce připomíná doby, kdy jsem seděl u Gothic I a to i tím inventářem, takže si nestěžuju. Vzhledem k tomu že Gothic I je moje oblíbená a je tam ten inv 1000x horší, tak na tohle už si zvyknu v klídku :-)) BTW. 4 draci down, lvl 14.

mato
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mato » 14.11.2011, 23:23 hod.

Otázka pre tých ktorí sú za to, že Morrowind je lepší ako Oblivion...Skyrim je lepší ako Morrowind?
mato - simple

Tib3rian
Doom Knight

Příspěvek od Tib3rian » 15.11.2011, 00:29 hod.

mato píše:Otázka pre tých ktorí sú za to, že Morrowind je lepší ako Oblivion...Skyrim je lepší ako Morrowind?
Uz som pocul aj taky nazor, ze je. Ja som hral Morrowind dokopy tak 2 hodiny, takze neviem.

xatra
Gorebelly

Příspěvek od xatra » 15.11.2011, 08:32 hod.

Mě řpišlo že fallout 3 měl inv dost podobnej oblovionu, a tam ten inv byl tak milionkrát lepší než ve skyrimu
Každým dnem sílím, abych se mohl postavit největšímu Zlu.

Kdy se už člověk naučí zálohovat data?

Qoliker
Doom Knight

Příspěvek od Qoliker » 15.11.2011, 14:58 hod.

Morrowind byl pro mne ještě před pár dny to nej z open world offline RPGs. V TESIII mám nahráno stovky hodin, ale musím přiznat, že skyrim po cca 30 hodinách hrání ho trumfnul téměř ve všem.

Garne, fajn, tenhle příspěvek je už mnohem lepší. Pro mne je TES series po Blizzard games to nejlepší co kdy vyšlo, tak jsem na to dost háklivej. Snad si ty DB questy užiješ, už jsem četl nějaké echo, že jsou awesome, tak uvidíš. (:

Jinak na 20 levelu se mi svět začíná nebezpečně scalovat. Včera jsem svedl hodinový boj s oddílem banditů, v čele s 70 letým polonahým dědkem s dřevorubeckou sekyrou, který mne dával na dvě rány, kryli ho 4 archers a ještě měl další dva kumpány po ruce. Bandit chief uvnitř, jenž byl těmihle chuligány venku bráněn, byl proti dědkovi naprostý břídil. Je skvělé jak na "hardest" dávají tito týpci s 2H weapons šílené šlehy a donutili mne hodněkrát loadovat , párkrát jsem aj ztratil hlavu, doslova.

S blockem a paralyze potions by to asi nebylo tak žhavé, ale jako DW blokovat nemůžu a alchymii nevedu. A už teď naříkám, proč jsem si raději neskilloval archery. :>

Programos
Minion of Destruction
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Programos » 15.11.2011, 17:27 hod.

To mě nejvíc dostalo, když jsem natáhl šíp, otevřeli se dveře a vyběhl proti mě nějaký boreček a zabil mě pěstí na jednu ranu(jen se pustila takova ta scena z třetího pohledu)...

Tak už vím jak se stát vlkodlakem. Na upíra jsem zatím nepřišel, ale kamarádovy se to prý povedlo nějak omylem :-)

Pseudopes
Fallen Shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pseudopes » 15.11.2011, 20:49 hod.

Začal jsem hrát včera, takže jsem strašnej nupík s levelem 8 a vodquestěno prakticky jen k fousáčům, hrál jsem na experta, ale po cestě k fousáčům už ten troll byl unbeatable, takže snížení o 1 stupeň... takže jsem na 3/5 :-O

Občas mě troška štve, že je dost nejasný, kde ta lokace leží. Třeba ta Valheilm (či jak) Keep má být údajně někde vedle stejnojmenných věží a nemůžu jí najít :-D Ale já jsem kus tragéda, cestičku k fousáčům jsem taky hledal asi 10 minut přitom byla předemnou :-D

TES jsem prakticky nikdy nehrál, viděl jsem nicméně docela dost (tak 3 hoďky) Oblivionu a nelákalo mě to. Skyrim teda nalákal a musím říct, že chytil :-D

Troška mě jen mrzí, že jsem jel Archera, ale jak jedu na hodně malý detaily aby to jelo plynule (njn, mašinka už trošku šediví...) tak toho moba vidím až z hodně velký blízkosti a to už se blbě střílí lukem...

Takže mám dotaz - pod jakým nastavení v options se dá nastavit ta vzdálenost renderu MOBa? Je to object? Nejsem si jist a nějak nevím, jak se to dá testovat :-D Prostě bych rád, abych toho trotlíka co na mě běží viděl troška dřív než když už stihnu vystřelit jen tak 1-2 šípy... ideální případ když stealthuju a on mě odhalí dřív, než já vůbec vidím kde je (červenou tečku na kompasu nepočítám :-D to je strašně rofloidní :-D)

PS - jaká je proboha výhoda vlkouše? Každej úplněk se změníš ve vlka? :-D Takže si vesele prodáváš něco ve městě a najednou je z tebe vlkouš? :D

Spellsword
Doom Knight
BattleTag:Spellsword#2546

Příspěvek od Spellsword » 15.11.2011, 21:02 hod.

Sedmý level, právě jsem přišel na to, jak používat magii :D Slintám blahem nad animací spellů v ruce :)
Zvykám si na retardovaný UI, celkem to jde. Jelikož jsem Spellsword, jedu jednoruční meč a spelly v druhé ruce. Takhle se ale nedají blokovat údery, že?

BTW: začal jsem kreslit fan-art :) Pak ho sem postnu.

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 15.11.2011, 23:55 hod.

Warrior/zloděj lvl 21 zatím, na nejtěžší obtížnost.

Vlkodlak jsem, na boj není nic extra(aspoň na nejvyšší obtížnosti), protože se nemá jak healovat kromě žraní těl. Jinak je ale super že občas někoho pořádně odhodí a omráčí, má pokřik že všichni utíkají a běží fakt hodně rychle .)

Proměna se aktivuje jak chceš a pak nějakej čas vydrží. Bohužel v proměně nemůžeš vůbec nic, jako inv, skilly atd.

Podle mě se ale vyplatí si tu proměnu nechat udělat, když se nepřeměňuješ ničemu to nevadí a máš příjemný bonus 100% odolnost proti nemocem za to že máš vlkodlačí krev.

Odpovědět

Zpět na „Další RPG“