Já zas přidám to k čemu se hlásím, krom faktu že to trochu tak boří něco na čem je ta hra založená (dropy) a v poctatě eliminuje i jakoukoliv zkušenost mfení v lokacích, (protože se jedná ve většině variant o single pass), tak nevím v čem to až tak je výzva..mimo nechutnou opatrnost a piplání,..ale co už, nějaká sranda na tom naked je, o tom žádná, já se docela bavil, než se nám nějak pomalu rozpadlo trio DD/FLAM,já...ale pořád mě hrozně vadí že padá hrozně moc skilů, netvrdím že bych hned šel hrát něco co potřebuje zbrań, ale v tomhle se nerad omezuju ve výběru..
jinak bych byl pro ten naked, set only ani další mě nesedí, jsou ještě víc o smůle/štěstí co člověk najde/nenajde pro svůj build (za přepokladu že by opravdu nestartoval s předem připraveným, což už mě zas přijde kapánek nudné)...vím, spíš jsem jen kritizoval, proto přejdu k tomu co bych na naked zlepšil..
obecně povolit zbrań u bildů kde to bez ní prostě nejde..a teď opravdu nemyslím jen normal verze... např. u barba/druida/palu bych povolil cokoliv elite, jestli taky set/uniqe/magic to už je na diskuzi, ..jako protiopatření bych navrhl zakázat prozměnu zbrań (nebo komplet equip u merce), já bych stejně vsadil v turnaji i s povolením equipu u merců pro meele (popř. pro strafe a podobných buildů) na tu trapu/sorcku, i po tom co napíšu dál..
zakázat trappám používání skillu mind blast , nebo to omezit pouze na výběr /master/COS/mind blast,..
zakázat ele. amám valku/decoy,
sorcky, zvážit používání teleportu/es..(nebo zakázat equip merce)
strafe ama, BFury asska, výběr merc/valka/
v jednoduchosti, udělat turnaj zajímavější mimo trapky/sorcky,javu, dual luk amu a domyslet pravidla zde, ostatně prot se tu o tom bavíme ne?:))
a teď když nad tím tak přemýšlím napadla mě taky mimořádně ohromná magořina..
pravidla - turnaj/challenge sám o sobě by se hrál od základu jako klasický naked(nebo i pomocí uquipu, to dál, cílem je prostě a jednoduše pokořit celou hru..
dále se pravidla a komplikují a skládají se na získávání přípon a předpon - zde by si např. opět mohl hráč vybrat 1-3 na základní hraní a třeba 1 za normal, 1 nichtmare, 1 elite
další pří/před - pony (dále jen PP), by udělovali ostatní účastníci turnaje, ..a protože může být PP mnoho a jejich možnosti jsou opravdu hodně velké dám jen stručnej příklad jak by to mohlo vypadat...
předpony- předměty
bíle -povoluje hráči používat bíle zbraně třídy normal
magic -povoluje hráči používat magic zbraně třídy normal
charsi - povoluje hráči nakupovat u charsi na obtížnost normal
sety - povoluje hráčovi používat sety
gamble - povoluje hráčovi nakoupit u Gheeda jakýkoliv předmět max 5x
normal RW - povoluje hráčovi používat normal RW (nicméně stále je nutnost mít povoleo používat třeba dále runy jako takové a bílé předměty)
přípony - předměty
bílé - exeptional/elite rozšiřuje se na exep./elite zbraně, (hráč by vždy dostal jednu PP na danou obtížnost + 3 startovní, a potom by každý na fóru, nebo určitý počet hráčů max dostal možnost udělat PP za normal/NM/hell obtížnost)
magi - ....to sáme a tak dál
předpony skilly -
hráč smí investovat po 1 bodu do jakéhokoliv skillu po 1 bodu až 5X
hráč smí investovat kamkoliv 5 skillpointů
hráč smí investovat kamkoliv ve warcriess (např.) investovat 10 SP
hráč smí investovat 15 SP do tauntu
přípony skilly
hráč smí vylepšit jakoukoliv synergi k čemukoliv o 5 bodů
hráč smí investovat do jakéhokoliv útočného skillu 5 bodů
hráč smí vylepšit synergii taunt ke skillu frenzy o 10 bodů
hráč smí vylepšit jakoukoliv synergii ke skillu Frenzy o 5 bodů
hráč si smí otevřít pomoci 5 bodů jakéhokoliv summona (a do něj je dál investovat zbylé body)
dále bych zahrnul lahvičky, opakované nájezdy a snad vše co se ve hře dá..určitou vyjímkou jsou stat pointy, qesty, ty bych nechal volné, stejn ě 90% lidí používá vitalitu a nakonec pořád je to challenge/turnaj, a většina tu ví že přežít je hlavní
je možné že většina PP půjde vybrat pouze jednou.., nemyslím tedy že nebude moci x lidi dát PP ve skillech, ale že někdo neplácne 10x snyergi ke skillu fireball, nicméně stále by to mělo být hratelné, ale né doslova přímočarou volbou
příklad jak by se to dalo hrát (opravdu jen názorný, vše beru od oka a neřídím se doslova předchozím)
Hráč A hraje druida
a jako 3 startovní PP si vybral
normal magic věci (zatím logicky pouze nalezené)
sběr/používání healt potionů
x bodů do jakéhokoliv skillu
hráč B dal PP
smí investovat x SP jakéhokoliv útočného skillu dané větve
smí opakovat nájezd na lokaci chaos sanctuary na normal celkem Xkrát
hráč C dal PP
smí používat merce ze 3 aktu bez ressu (dodatek - logicky čím větší svoboda ve výběru pro hráče, tím omezenější používání, např. u merců - kdyby hráč C řekl že smí používat merce s aurou thorns(nebo jinak přesně definovaného), možná by byla přidána možnost - a lze ho 3x za obtížnost oživit )
smí investovat x bodů do synergie ke skillu armagedon
Sumárum - dal jsem si jako mírně předvídající hráč používání magic věcí a x bodů do jakéhokoliv skillu, nicméně SP jsem nikam nedal a čekal co vznikne..
normal jsem mlátil zatím pomocí nějakých těch klacků ..a chlastání flašek..chtěl jsem hrát elemental skills, ale hráč B byl milostivej a dal mě aspoń trochu té možnosti ve výběru, takže jsem dostal x SP do Shapeshifting skills...dal jsem si vlka a lycantropii, nějaké body jsem si nechal.., postupuji hrou a hráč C mě povolil cold iron wolfa a nějakou synergii ke skillu armagedon..sumárum, řežu nějak 4 akt, celkem to jde, a hlavou mě vrtá když mám mírnou kontrolu davu, ale né jistou, zda li zkusit hrát fyzikálně za pomoci podpory armagedonu/ hruricánu, nebo hráč spíš čistě pomocí ohně..předpoklady proto jsou, na druhou stranu, potom naplno nevyužiju potencionál těch pár bodů v Shapeshifting skillech, ..leda že bych potom mohl nějak nahnat fireclaw a využít všechny synergie..nakonec, zachvilku bych mohl dohrát normal, a dostanu víc možností..nebo někdo další přidá PP a víc mě uvrtá do jistého směru? možností je plno..
takže, doufám že to udělalo aspoń stručnej náhled na to o co vlastně jde..někomu to může připadat tuhé, ale nikdo netvrdí, že nemůže fungovat domluva...nebo že se prozměnu nadějnému hráči na NM co má slušně rozehranou trapp assu, otevřít trochu jiná vrátka a říct, koukni se i jinam, tady už ti nepomůžem,..nakonec, je to o domluvě, logicky třeba na RIPa, můžem přistupovat tvrději, a v závěru jde hlavně o ne/spolupráci lidí navzájem.
možná to působí chaoticky, nicméně balanc v tom bude, např již zmíněnej RIP, by si mohl sám vybrat pro sichr kdo mu ty PP nadělí, těch možností by mohlo být opravdu dost ...a pokud by se to ukázalo jako větší oříšek..nakoenc je to Challenge ne?