TOP 10 her
Ty rady, co jsem psal mají opodstatnění, mám je ze svého mapování a chci Ti pomoct, vyvracením jich si nepomůžeš, protože víceméně všechny platí.
1) Objekty překáží? Jen je tam dej. A taky si pohraj se sektorama, vymysli něco dekorativního, těžký to fakt neni. Sem-tam se objeví ve zdi díry, spadne kus stropu, nebo se někde objeví jiná nepravidelnost. Zapoj fantazii!
1) Na spodní hranu titanových dveří dej titanovou texturu, ne kobercovitou, nebo co to je, někde tam je.
2) Bez cheatů se to dohraje v pohodě, když to umíš. To i všechno ostatní.
3) U mapy 3 jsem si toho ani nevšiml, zato u sedmičky, v tom velkém prostoru v zelených výklencích s impy a pak jsem se dostal až někam, kde je v "bazénku" s kyselinou pár knightů, kde je můžeš vystřílet zvenku a oni na Tebe budou jen blbě čumět. Měj na paměti, že když dáš mříže, tak jak to děláš, je to jen textura, která neblokuje střely, není to překážka.
4) Rocket jump - asi se toho najde hodně na mapách s velkými prostory a výškovými rozdíly, ale nejvíc to bije do oči v nějaké mapě (nepamatuju si číslo), kde máš pár tyčí před cílem ze země, které se sice nedají přejít, ale rocketjumpem se dají přeskočit.
Ale jak jsem řekl, hráč je vynalézavá bytost a když vidí něco, čeho by se dalo využít a co mu pomůže - i když to tak není myšleno - udělá to.
5) Ty překážky pro monstra - Jak jsem říkal u bodu č. 3 teď - vetšinou když jsi toto dělal, monstra střílí do překážky, protože je moc vysoká.
A k těm nealignovaným texturám: Ne. Tak jsem to nemyslel. Nealignovaná textura je třeba tohleto:
http://img694.imageshack.us/img694/5272 ... 004081.png
Tam to fakt bije do očí.
A jako ukázku, co se dá udělat s dekorativními sektory přikládám tuto modifikaci první mapy Dooma 2. Je to fakt starý, to jsem s mapováním ještě začínal, teď dělám (dělal jsem, už moc nemapuju) dloooooouhé, velké a těžké mapy, kde každá z nich mi zabrala alespoň týden práce, ale většinou mnohem víc. A taky jsem to testoval s jedním spolumapperem. Pokud přemůžu svoji lenost, možná ty mapy spojím do jednoho WADu a dám to sem.
http://rapidshare.com/files/373530029/G ... m.wad.html
Pokud to v Legacy jde, hraj to se sv_fastmonsters 1
A jo, vím, že tam TAKY nejsou alignovaný textury, ale jak říkám, je to skoro první mapa, co jsem kdy udělal (modifikoval).
1) Objekty překáží? Jen je tam dej. A taky si pohraj se sektorama, vymysli něco dekorativního, těžký to fakt neni. Sem-tam se objeví ve zdi díry, spadne kus stropu, nebo se někde objeví jiná nepravidelnost. Zapoj fantazii!
1) Na spodní hranu titanových dveří dej titanovou texturu, ne kobercovitou, nebo co to je, někde tam je.
2) Bez cheatů se to dohraje v pohodě, když to umíš. To i všechno ostatní.
3) U mapy 3 jsem si toho ani nevšiml, zato u sedmičky, v tom velkém prostoru v zelených výklencích s impy a pak jsem se dostal až někam, kde je v "bazénku" s kyselinou pár knightů, kde je můžeš vystřílet zvenku a oni na Tebe budou jen blbě čumět. Měj na paměti, že když dáš mříže, tak jak to děláš, je to jen textura, která neblokuje střely, není to překážka.
4) Rocket jump - asi se toho najde hodně na mapách s velkými prostory a výškovými rozdíly, ale nejvíc to bije do oči v nějaké mapě (nepamatuju si číslo), kde máš pár tyčí před cílem ze země, které se sice nedají přejít, ale rocketjumpem se dají přeskočit.
Ale jak jsem řekl, hráč je vynalézavá bytost a když vidí něco, čeho by se dalo využít a co mu pomůže - i když to tak není myšleno - udělá to.
5) Ty překážky pro monstra - Jak jsem říkal u bodu č. 3 teď - vetšinou když jsi toto dělal, monstra střílí do překážky, protože je moc vysoká.
A k těm nealignovaným texturám: Ne. Tak jsem to nemyslel. Nealignovaná textura je třeba tohleto:
http://img694.imageshack.us/img694/5272 ... 004081.png
Tam to fakt bije do očí.
A jako ukázku, co se dá udělat s dekorativními sektory přikládám tuto modifikaci první mapy Dooma 2. Je to fakt starý, to jsem s mapováním ještě začínal, teď dělám (dělal jsem, už moc nemapuju) dloooooouhé, velké a těžké mapy, kde každá z nich mi zabrala alespoň týden práce, ale většinou mnohem víc. A taky jsem to testoval s jedním spolumapperem. Pokud přemůžu svoji lenost, možná ty mapy spojím do jednoho WADu a dám to sem.
http://rapidshare.com/files/373530029/G ... m.wad.html
Pokud to v Legacy jde, hraj to se sv_fastmonsters 1
A jo, vím, že tam TAKY nejsou alignovaný textury, ale jak říkám, je to skoro první mapa, co jsem kdy udělal (modifikoval).
[ZeroOne]to Jireky: S tebou se opravdu neda domluvit. Kazdy argument se snazis co nejvice urputne vyvratit.[/ZeroOne]
[lu-xXx-us]online singleplayer je u diabla imho stejne stupidni pojem jako rict ze muzete plavat na koupaku sami kdyz si nebudete vsimat ostatnich lidi[/lu-xXx-us]
[lu-xXx-us]online singleplayer je u diabla imho stejne stupidni pojem jako rict ze muzete plavat na koupaku sami kdyz si nebudete vsimat ostatnich lidi[/lu-xXx-us]
- Grammator
- Na-Krul
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Grammator#2662
- Kontaktovat uživatele:
Re: TOP 10 her
já to nepopírám, jen říkám že to jsou prastarý mapy (rok a víc) už si to prošel všechno? bylo vy fajn taky říct co se ti kde líbí, vymyslel sem i úplně nový věci, který ID nepoužil (neviditelný bludiště třeba), nepravidelnosti jsou tam, kam patří, počítač UAC v knihovně je, protože tam má být (a protože tam jinej počítač není ^^) to má bejt obrazovka prostě... obtížnost stoupá velmi pozvolna a na některejch mapách sem se vydováděl (třeba i na zmíněné sedmičce), objekty mi překážej, jsou tam, kde sem chtěl aby byly... asi budu dělat nějakou tu revizi, kde opravim ty textury, ale to až bude všech 32 levelů hotovejch, možná pak budou i komplet předělávky, s některejma levelama třeba už nejsem spokojenej....
obecně platí, že ty první levely maj jednoduchou architekturu, není kam zabloudit atd, pečlivě sem studoval oroginální mapy a úroveň detailů bych měl mít minimálně stejnou, i když mám ve zvyku dělat "haly" který sloužej akorát k tomu, poskytnout prostor pro boj...
buď trochu konkrétnější...
obecně platí, že ty první levely maj jednoduchou architekturu, není kam zabloudit atd, pečlivě sem studoval oroginální mapy a úroveň detailů bych měl mít minimálně stejnou, i když mám ve zvyku dělat "haly" který sloužej akorát k tomu, poskytnout prostor pro boj...
buď trochu konkrétnější...
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook
Diablo profil
... Ale teď už není rok 1994, kdy se Doom 2 vydal, vývoj pokročil, vyvinuly se editory a dostaly se do rukou hráčů. Vezmi si, že ID měla editory, které ani vzdáleně nepřipomínaly dnešní a také počítače nebyly nic moc, museli všechno vtěstnat do co nejmenších velikostí, proto nebyl prostor pro zbytečnosti. Ale teď už máš počítače se stovkami, někdy i tisícovkami GB místa, takových originálních D2 WADů by se do jednoho GB vešlo 500.
Detaily se staly plusem a nutností.
Pokud tvůj WAD nebude nějak vypadat, nikdo to nebude hrát.
Podívej se třeba na ten Groundoom, ať víš, o čem mluvím. Nic tam ničemu nepřekáží, vypadá to sice hnusně, ale na začínajícího mapera to je slušný výkon.
Víc specifičtější být nemůžu.
Detaily se staly plusem a nutností.
Pokud tvůj WAD nebude nějak vypadat, nikdo to nebude hrát.
Podívej se třeba na ten Groundoom, ať víš, o čem mluvím. Nic tam ničemu nepřekáží, vypadá to sice hnusně, ale na začínajícího mapera to je slušný výkon.
Víc specifičtější být nemůžu.
[ZeroOne]to Jireky: S tebou se opravdu neda domluvit. Kazdy argument se snazis co nejvice urputne vyvratit.[/ZeroOne]
- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
odpověž mi na tyhle dvě otázky konečně 
1) už si to dohrál celý?
2) co se ti tam líbí?
nejsem fanda moc rozbouranýho prostoru, i když to tam pak mám taky (v level 22 sem jednu místnost dělal 2 hodiny) a říkal sem minimálně stejné, zase to nechci mít moc přeplácaný a taky moc rozsekaný sektory bugujou jak v editoru tak ve hře... co se týče toho wadu co si posílal, není problém udělat takovejhle bordel, ale já prostě nechci, člověk (hráč) se v tom až ztrácí... rozbouranej je třeba level 21, je to přechod mezi civilizací a peklem... a v levelech 26-29 už rovný stěny moc neplánuju
jako nasekat všude džuzny a naplácat je hlínou... je to otázka vkusu, třeba na lvl 12 sem se vyblnu, je tam vidět ten přechod ze "železárny" di hi-tech továrny, v železárně vedou i káblíky do teleportu...

1) už si to dohrál celý?
2) co se ti tam líbí?
nejsem fanda moc rozbouranýho prostoru, i když to tam pak mám taky (v level 22 sem jednu místnost dělal 2 hodiny) a říkal sem minimálně stejné, zase to nechci mít moc přeplácaný a taky moc rozsekaný sektory bugujou jak v editoru tak ve hře... co se týče toho wadu co si posílal, není problém udělat takovejhle bordel, ale já prostě nechci, člověk (hráč) se v tom až ztrácí... rozbouranej je třeba level 21, je to přechod mezi civilizací a peklem... a v levelech 26-29 už rovný stěny moc neplánuju

Diablo profil
Facebook
Diablo profil
1) Celý ne, tak do 15. mapy jsem to zběžně prolétl, pak jsem si prohlédl zbytek. 
2) Že se tomu i po téměř 20ti letech po vydání věnuješ.
Nemusí to bejt nutně rozbouraný, stačí i jiný nerovnosti, fontánky, krápníky, jezírka, cokoliv!

2) Že se tomu i po téměř 20ti letech po vydání věnuješ.

Nemusí to bejt nutně rozbouraný, stačí i jiný nerovnosti, fontánky, krápníky, jezírka, cokoliv!
- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
kravinek tam mám dost, s výjímkou těch hal...
jinak já se věnuju vícero hrám
jinak já se věnuju vícero hrám

Diablo profil
Facebook
Diablo profil
... A všeho ...
... To já taky, teď už mě Doom celkem nezajímá, ale roky hraní ve mě něco zanechaly.
... To já taky, teď už mě Doom celkem nezajímá, ale roky hraní ve mě něco zanechaly.
Naposledy upravil(a) Jireky dne 08.04.2010, 19:46 hod., celkem upraveno 1 x.
- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
radši si děj i těch dalších 11 levelů 

Diablo profil
Facebook
Diablo profil
Tak, konečně jsem se odhodlal k tomu ty mapy dát dohromady do jednoho wadu a uploadnout to ...
WELCOME TO DEVIL'S SINISTER FORTRESSES, MORTAL
Ty mapy byly do 32mapového projektu, co jsem dělal. Pak se připojil ke mě nějaký španěl, ale ten udělal jednu mapu a od té doby jsem ho neviděl. Je to mapa číslo 3, tak jsem ji vyřadil.
Jinak, těch mých map je 4, další mám rozpracované, nebo jsou zavržené. Každou jsem ale dělal nejméně týden urputného mapování, čtyřku asi o hodně déle. Ty mapy jsou dělané proto, aby byly dlouhé a těžké a pro hráče výzvou. Pokud si chceš opravdu užít, dej sv_fastmonsters 1.
Jen upozorňuju, že na ty mapy MUSÍŠ mít Skulltag, jinak se nějaké textury nemusejí zobrazit.
http://rapidshare.com/files/375092158/D ... 1.wad.html
Map01: Jeden z mých prvních pokusů o velkou, dlouhou a těžkou mapu. Hlavně podle téhle mapy je pojmenován wad, protože je v jakémsi "pekle", všude krev a ďáblovi přisuhovači.
Map02: Lidská základna, kterou opět pohltil ďábel. všude jsou takové technické vymoženosti, střídají se staré části základny a nové.
Map04: Na tenhle kousek jsem opravdu hrdej. Takové to pěkné městečko, ale jen do té doby, než se tam přistěhovali démoni a proměnili ho v ruiny a obyvatele v zombíky. Tahle mapa mi trvala nejdýl co do doby mapování.
Map05: Chrám temnoty, obrácené kříže, stoky a monstra - klíčová slova pro tento level.
... Že bych se k tomu i vrátil a dodělal mapu 6? Mám už kus rozpracovanej, ale nevim-nevim. Boj v roztavenym ledovci by fakt mohl být zajímavej. xD
WELCOME TO DEVIL'S SINISTER FORTRESSES, MORTAL
Ty mapy byly do 32mapového projektu, co jsem dělal. Pak se připojil ke mě nějaký španěl, ale ten udělal jednu mapu a od té doby jsem ho neviděl. Je to mapa číslo 3, tak jsem ji vyřadil.
Jinak, těch mých map je 4, další mám rozpracované, nebo jsou zavržené. Každou jsem ale dělal nejméně týden urputného mapování, čtyřku asi o hodně déle. Ty mapy jsou dělané proto, aby byly dlouhé a těžké a pro hráče výzvou. Pokud si chceš opravdu užít, dej sv_fastmonsters 1.

Jen upozorňuju, že na ty mapy MUSÍŠ mít Skulltag, jinak se nějaké textury nemusejí zobrazit.
http://rapidshare.com/files/375092158/D ... 1.wad.html
Map01: Jeden z mých prvních pokusů o velkou, dlouhou a těžkou mapu. Hlavně podle téhle mapy je pojmenován wad, protože je v jakémsi "pekle", všude krev a ďáblovi přisuhovači.
Map02: Lidská základna, kterou opět pohltil ďábel. všude jsou takové technické vymoženosti, střídají se staré části základny a nové.
Map04: Na tenhle kousek jsem opravdu hrdej. Takové to pěkné městečko, ale jen do té doby, než se tam přistěhovali démoni a proměnili ho v ruiny a obyvatele v zombíky. Tahle mapa mi trvala nejdýl co do doby mapování.
Map05: Chrám temnoty, obrácené kříže, stoky a monstra - klíčová slova pro tento level.
... Že bych se k tomu i vrátil a dodělal mapu 6? Mám už kus rozpracovanej, ale nevim-nevim. Boj v roztavenym ledovci by fakt mohl být zajímavej. xD
- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
tak už aspoň vím, kde je zakopanej pes.... jsi prostě pomalej, protože já na těch mapách nenašel nic, co by mělo trvat týden a ani mi nepřišli nějak extra...
samozřejmě jsou skvělé, moc se mi to líbí, ale vzhledem k tomu, co si mi psal, sem čekal něco jiného, nenašel sem ani nic, čím bys nějak překonal mě...
já mám hlavně problém dodržet úroveň detailů, na jednom kusu mapy se vyblbnu, ale další "odfláknu" ale musíš počítat s tím, že tím, že udělám všech 32 map nekončím, ale pak si s těma mapa budu ještě hrát...
každopádně level 26, který teď dělám... mám tam teprv 6 místností, ale už jsem na ní makal 2,5 hodiny, je tam 1366 linedefs a 115 sektorů... tak snad se ti už bude líbít ^^ jen doufám že stávající úroveň detailů udržím, mám tuhle mapu v hlavě už dlouho, nakonec sem se rozhodl jí udělat jako lvl 26....
samozřejmě jsou skvělé, moc se mi to líbí, ale vzhledem k tomu, co si mi psal, sem čekal něco jiného, nenašel sem ani nic, čím bys nějak překonal mě...
já mám hlavně problém dodržet úroveň detailů, na jednom kusu mapy se vyblbnu, ale další "odfláknu" ale musíš počítat s tím, že tím, že udělám všech 32 map nekončím, ale pak si s těma mapa budu ještě hrát...
každopádně level 26, který teď dělám... mám tam teprv 6 místností, ale už jsem na ní makal 2,5 hodiny, je tam 1366 linedefs a 115 sektorů... tak snad se ti už bude líbít ^^ jen doufám že stávající úroveň detailů udržím, mám tuhle mapu v hlavě už dlouho, nakonec sem se rozhodl jí udělat jako lvl 26....
Diablo profil
Facebook
Diablo profil
Když sme u toho Dooma, taky jsem docela hrával, a mobilní verze je docela náez. Morrowind jsem moc nehrál, nikdy jsem nepřišel na to, proč mi potvory"missují"skoro každou ránu, jak se kouzlí a tak
Jinak OK hry jsou i NWN a Baldurš Gate. Ano, je to kecací RPG, ale dobrý RPG. Ale na mě je to docela složitý, jako než abych se tomu věnoval a hodinu četl manuály, tak radši pustím Diablo. No i když, v Diablu bych taky ocenil nějaké ty"interaktivní" rozhovory, a ne e NPC "vyhrčí" všechny iformace hned.

Každým dnem sílím, abych se mohl postavit největšímu Zlu.
Kdy se už člověk naučí zálohovat data?
Kdy se už člověk naučí zálohovat data?
Neříkám, že mapuju 24/7 ...
Taky jsem si na tom dal záležet, všechno jsem tisíckrát prolezl, aby mi nic neuniklo, takže pomalej asi těžko.
Bugtesty, kontrola sektorů, alignů, detailů, kontinuity, to jsi dělal?
Promýšlíš mapy do detailu ještě před tím, než je děláš?

Taky jsem si na tom dal záležet, všechno jsem tisíckrát prolezl, aby mi nic neuniklo, takže pomalej asi těžko.
Bugtesty, kontrola sektorů, alignů, detailů, kontinuity, to jsi dělal?
Promýšlíš mapy do detailu ještě před tím, než je děláš?
- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
ano ano ano ano ano ano
mám i externí testery 

Diablo profil
Facebook
Diablo profil
Jasně ...
Hej, dostal jsem nápad. By jsme si mohli zahrát Důma po hamači, to mi ještě jde.
Hej, dostal jsem nápad. By jsme si mohli zahrát Důma po hamači, to mi ještě jde.

- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
jestli mě chceš pokořit, tak tohle je dobrá cesta ^^ uvidíme o víkendu...
Diablo profil
Facebook
Diablo profil
Dobře.
Skulltag, samozřejmě,
Greenwar.wad mapa 20, nebo Dwango5.wad mapa 1. Dva nejlepší wady na duely - vyber si.
Duely se většinou dělají jen s brokovnicí, ale kdyby se Ti to nelíbilo, napiš.
Bez skákání, krčení a takovejch skopičin, s freelookem, nebo bez - vyber si.
Skulltag, samozřejmě,
Greenwar.wad mapa 20, nebo Dwango5.wad mapa 1. Dva nejlepší wady na duely - vyber si.
Duely se většinou dělají jen s brokovnicí, ale kdyby se Ti to nelíbilo, napiš.
Bez skákání, krčení a takovejch skopičin, s freelookem, nebo bez - vyber si.
- Grammator
- Na-Krul
- Kontaktovat uživatele:
písni mi na icq a můžem pokecat podrobněji...
Diablo profil
Facebook
Diablo profil
- damagedeath
- Zhar the Mad
Tak kdyby jsi viděl moji sbírku originálních games, tak by ses ani nedivil...jen RPG a jedna střílečka (dostal jsem ji jako dar) a jedna tahová strategie, toť vše....jinak těch her má docela dost
- Tib3rian
- Doom Knight
- BattleTag:Tiberian#2416
1.Half-life1 a 2
2.C&C:Tiberian sun a Red Alert 2
3.Medal of Honor: Allied Assault
4.seria NHL
5.TES4:Oblivion
6.Need for Speed(3,4 a Shift)
7.Diablo 2:LoD
8.CoD:Modern warfare 2
9.Crysis
10.Bioshock
Musim spomenut tiez: Return to Castle Wolfenstein SP, GTA:Novodoba seria, Fallout 3, Supreme Commander, KKND2: Krossfire, The Sims 3, seria Polda, No One Lives Forever 2, Just Cause 2. Zo Segy Megadrive: The Smurfs, Streets of Rage, Mortal Combat, Shinobi 3, Sonic 2
2.C&C:Tiberian sun a Red Alert 2
3.Medal of Honor: Allied Assault
4.seria NHL
5.TES4:Oblivion
6.Need for Speed(3,4 a Shift)
7.Diablo 2:LoD
8.CoD:Modern warfare 2
9.Crysis
10.Bioshock
Musim spomenut tiez: Return to Castle Wolfenstein SP, GTA:Novodoba seria, Fallout 3, Supreme Commander, KKND2: Krossfire, The Sims 3, seria Polda, No One Lives Forever 2, Just Cause 2. Zo Segy Megadrive: The Smurfs, Streets of Rage, Mortal Combat, Shinobi 3, Sonic 2
Naposledy upravil(a) Tib3rian dne 30.06.2011, 14:02 hod., celkem upraveno 2 x.
"My old enemy. You cannot hide from me...no matter what form you choose to wear. Let your true self be revealed...Diablo!"
To jsou hry u kterých jsem měl bud' nejsilnější zážitek nebo mne nejvíce bavily/chytnuly. Seřadit je nedokážu
:
Half-Life
Diablo II + LoD
Silent Hill 3
Shadow of The Colossus
Okami
The Longest Journey
Knights & Merchants
Final Fantasy VII
Age of Empires II
Need for Speed: Porshe Unleashed
Co se do TOP 10 nedostalo: Dreamfall, Silent Hill 2, ICO, HOMAM3, Syberia 1,2, Half Life 2, NHL 99, MoH: AA, Fahrenheit, Posel Smrti, Mafia, Mass Effect 1,2, Dragon Age, Thief, Beyond Good&Evil, TES4: Oblivion, God of War 2 a ze starých věcí na těch číňanských konzolích to je Super Mario a Olympic Games (nevím již přesný název)

Half-Life
Diablo II + LoD
Silent Hill 3
Shadow of The Colossus
Okami
The Longest Journey
Knights & Merchants
Final Fantasy VII
Age of Empires II
Need for Speed: Porshe Unleashed
Co se do TOP 10 nedostalo: Dreamfall, Silent Hill 2, ICO, HOMAM3, Syberia 1,2, Half Life 2, NHL 99, MoH: AA, Fahrenheit, Posel Smrti, Mafia, Mass Effect 1,2, Dragon Age, Thief, Beyond Good&Evil, TES4: Oblivion, God of War 2 a ze starých věcí na těch číňanských konzolích to je Super Mario a Olympic Games (nevím již přesný název)
D2R FanaZealer lvl 96 (SC SSF, bez runových slov)
Hledá do grálu - už 'jen' Tyraels Might
Hledá do grálu - už 'jen' Tyraels Might