Aukce - příhoz "too low" a "below limit"

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět
Tyckin
Zhar the Mad
BattleTag:Tyckin#2872
Aukce - příhoz "too low" a "below limit"

Příspěvek od Tyckin » 27.08.2012, 06:10 hod.

Může mi tohle někdo objasnit? Někdy dostanu při dražbě hlášku "Your bid is too low" nebo "Your bid is below minimal limit". Jak to mám chápat?
To první bych si vyložil tím, že než v poslední minutě stihnu odklepnout svůj příhoz, přihodí někdo jiný a ten můj je pak málo, OK.
Ale tu druhou hlášku fakt nechápu. Např. poslední aktuální příhoz byl 4,6 mega, já dal 4,7 mega (automaticky nabídnutá částka při bidu) a ono je to below minimal limit. Nejnižší (úvodní) bid přeci určí dražitel na začátku a ten byl asi 500k, můj několik hodin starý příhoz byl 1,6 mega, logicky člověk přihazuje až na konci. V menu aukce jsem přehazoval panely či aukci úplně zavíral aby se mi aktualizovala částka příhozů. Prostě jsem chtěl přihazovat v poslední minutě a hrou nabízený příhoz je údajně pod minimálním limitem, huf :{

Grollw
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Grollw#2664

Re: Aukce - příhoz "too low" a "below limit"

Příspěvek od Grollw » 27.08.2012, 07:29 hod.

Kdyz prihazujes na predmet, davas tam castku, kterou jsi ochoten zaplatit. Na predmetu ale stale bude videt nizsi castka. Takze kdyz nekdo jiny chce take bidnout, bude muset prehodit strop, ktery jsi urcil Ty (ten ale nevidi). Kdyz se mu to nepodari, rekne to "bit low" a cena predmetu se zvedne na castku, kterou dotycny nabizel (+jeste nejake drobne). Vysledna cena nakupu tak bude castka, ktera byla na nejvyssim bidu (ten verejne zobrazeny).

Priklad:
Predmet 50k
Dam bid na 100k
Nekdo bidne na 55k - to low
Cena predmetu je ted na bid 55 (+drobne)
Nikdo jiny neprihazuje
Prodano za 55k (+drobne) a zbytek ze 100k se vrati.

Snad to bylo k pochopeni :-)

Houp
Wraith

Příspěvek od Houp » 27.08.2012, 09:12 hod.

Grollw.. já bych to asiod tebe nepochopil.. tak se omlouvám za "duplikaci" tvého postu, jestliže on stačil.

Tyckin: existují desítky druhů aukcí. Ta v Diablo je podobná jako na Aukru a obecně často používaná u internetových aukcích, které trvají desítky hodin, dny.
V D3 když chceš bidnout předmět, tak se ti nabídne nejnižší možný bid. Ty když dáš bid vyšší než minimální hodnotu (tvůj maximální bid), tak nebude aktuální bid roven té vyšší hodnotě, ale i tak bude roven té nejnižší možné. Jen pak když někdo přihodí na stejný předmět, tak se můžou stát dvě věci : hodí míň než tvůj maximální bid - předmět stále vyhráváš jen za vyšší cenu, nebo dá vyšší částku než tvůj maximální bid - tak cena předmětu budu opět tvůj maximální bid + minimální příhoz a třeba tam bude mít zase tvůj aukční "soupeř" rezervu.

Závěrem lze říct, že pokud nepotřebuješ mít goldy na účtě pro jiné účely (další aukce, opravy), tak je pro tebe nejvýhodnější rovnou na začátku dát bid roven největší možné hodnotě, kterou za předmět chceš dát. Buď vyhraješ a pravěpodobně se ti ještě část vrátí, nebo předmět nevyhraješ, ale to ti může být jedno, protože za něj někdo dal víc než ty si byl ochoten maximálně dát.

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 27.08.2012, 11:21 hod.

hmm no to som ani ja nevedel, ze to takto funguje. Cudne. Inak ked ja predavam predmet a ukaze mi aktualny bid dajme tomu 2 500 000 goldov a po pol hodine zas ukaze 84 000 goldov! ako je to mozne? ved bid sa neda zrusit!

Tyckin
Zhar the Mad
BattleTag:Tyckin#2872

Příspěvek od Tyckin » 27.08.2012, 11:43 hod.

Grollw - díky moc za super vysvětlení ;) Vše vysvětluje fakt, že ta částka co já vidím, není maximum kolik kdo nabídnul, už je to jasné :wave:
Takže budu ke konci dávat více než povinný příhoz, ale holt jsem vychcánek a chci to koupit levně no :green:
Ale někdy to vyjde, třebas Shoulders za 35k a buyout je 4 mega :D

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 27.08.2012, 12:26 hod.

Tyckin píše:Takže budu ke konci dávat více než povinný příhoz, ale holt jsem vychcánek a chci to koupit levně no :green:
Když dáš bid třeba 800k a druhej nejvyšší bid bude 400k, tak to vyhraješ a zaplatíš jenom nějakých 405k. Takže to vyjde na stejno jako kdybys dal bid 405k...
Obrázek

ondrous555
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od ondrous555 » 27.08.2012, 21:53 hod.

se omlouvam ,ale napsat to sem mi pride nejvhodnesi abych nezakladal nove vlakno .

ja sem ted dostal ban nevim proc vubec???

PRODUCT LEVEL
Diablo® III Standard Edition
ACCOUNT STATUS
SUSPENDED
REGION
Global
DIABLO III AUCTION HOUSE
BANNED

na email mi prislo toto.

Account Name: ONDRACAPAK@seznam.cz
BattleTag: ondrous555#1825

This Diablo III account has been locked due to an auction related issue. Until this issue is resolved, the account will be unavailable for play and access to the Diablo III auction house restricted.

To recover this account, please contact our support team: http://eu.battle.net/support/article/contact.

Regards,

toto sem nasel napsano na mem ucte v battlenu

2 days, 4 hours ago Digital Purchase Balance Load Select

ja kdyz nemam cas na hrani tak ruzne ksetuji levne nakupuji a draz prodavam. ted sem to chtel rozsirit i o realne penize pak je zas o neco vice moznosti.

nevite nekdo jestly sem mohl neco porusit nejake pravidlo? ci se treba muze jednat treba jen o nejaky technicky problem?

dnes sem si chtel nakoupit goldy za penize pres battlenet ucet.

pred dvema dny jedine co mne napada sem prodal jeden recepis a ted zhruba mi meli prijit na ucet nejake eura.

predem dekuju za jakoukoliv odpoved Ondra.

ondrous555
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od ondrous555 » 28.08.2012, 06:18 hod.

muj problem je uz vyresen :lol:

If you can’t click the link above, copy and paste the entire URL into your browser.

This is the latest response from Customer Support:
Hello there,

I hope you are well today. I am Game Master Ketruxa.

I have looked into this for you and can see that the reason for the security check was due to the country you are logging in from being different from the country registered on your account.

I have overturno med this for you now and you should have no further problems.

Kind regards,

docela mne to pobavilo a potesilo opravdu nam ty ucty hlidaji. umne je to v poradku casto menim zeme odkud se prihlasuji.

Odpovědět

Zpět na „Obecně“