prodej itemů za eura

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
gulisek
Fallen Shaman
prodej itemů za eura

Příspěvek od gulisek » 01.03.2013, 10:05 hod.

Ahoj jestli má někdo zkušenosti s prodejem itemů za Eura (reálné peníze) tak prosim pište kde co a jak prodat. Zatim mi nic hezkého nedropnulo,ale co kdyby náhodou,abych teda dopředu věděl co s tim itemem a kam ho postnout abych ho mohl prodat. Upozorňuji RMAH nevyužívam. Předem děkuju za rady a tipy ;) :wave:

Papagaj
Gorebelly
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Papagaj#2656

Re: prodej itemů za eura

Příspěvek od Papagaj » 01.03.2013, 10:06 hod.

gulisek píše: Upozorňuji RMAH nevyužívam.
Upozorňuji, ze akykolvek predaj itemov mimo RMAH propagovany na oficialnych fanpages Diablo III je nelegalny a coskoro bude tvoj topik zamknuty a zmazany.

Vozi

Příspěvek od Vozi » 01.03.2013, 10:28 hod.

Prodejem mimo RMAH riskujes, ze pocitis silu ban hammeru a tihle "obchodnici" se jeste pokusi dostat k tvemu accountu, to si muzes byt jisty. Vim, jak kamos 1x koupil goldy ve WoW pres nejaky 3rd party web a sel s nimi skype ci kde a za tyden na to mu nekdo hacknul account. Takze osobne radim se tomu vyhnout milovym obloukem. Jista cesta je si zalozit paypal, kreditku pro nakupy na netu, SMS protect a authenticator a zkusit stesti s RMAH. Ja hrani aukce i D3 zapichnul nekdy v polovine listopadu, protoze ty ceny klesaly primo umerne s mnozstvim aktivnich hracu a ted uz je to uplne o nicem. Takze necekej zazraky...

sgtmajfoley
Doom Knight
BattleTag:sgtmajfoley#2877

Příspěvek od sgtmajfoley » 01.03.2013, 11:24 hod.

Normalne si zaloz paypal a zacni vyuzivat RMAH nijak inak neodporucam, su sice top hraci co to od ludi kupuju takymto sposobom (paypal, banka atd...). Ale aj tak by si musel mat paypal (aj keby boli nejake weby na taketo nieco) a ked ho mas, tak zacat vyuzivat RMAH je otazka 5 minut. Ja som napr. vcera predal Danette Spite za 15 eur. Stale sa hojne predava a kupuje. Takze sancu mas, no s pribudajucimi itemami sa zvysuje aj kvalita, takze nejake itemy za 250 eur (250 eur je okolo 2,5bil u ciny) uz musia byt top itemy a nie ako kedysi, ked mi kupili tal rashku legacy za 10 eur a dnes prekonvertena na auktualne setovky by to bol brimstone. Alebo ako Krippovi kupili hamburger za 250 dolarov.
>Panchita< - EQ fire Barb (1,2,3 elitky, chrumkavo prepečené)
>Curseblade< - Doge WD (ten pesa, uši jako kóň, červené má oči)
>Yolinka< - Fire Crus (dropping FPS since RoS)

>Twitch.tv< - streamujem väčšinou okolo obeda

Vozi

Příspěvek od Vozi » 01.03.2013, 11:37 hod.

Staci si spocitat kolik milionu goldu jsi schopny nafarmit (drop goldu, prodej na GAH) nebo ziskat hranim aukce za tyden a tuhle castku vynasobit zhruba €0,15. Jdi na brigadu do supermarketu a vydelas vice. Ano muzes mit nejake stesti na nejaky poradny drop, ale v dlouhodobem runu je tohle presne, co muzes cekat.

gulisek
Fallen Shaman

Příspěvek od gulisek » 01.03.2013, 11:51 hod.

jen mě to zajímalo takže raději prodam za goldy než eura :) jinak tu žádný item nabízet ani nehodlam a děkuji za vaše příspěvky :)

sgtmajfoley
Doom Knight

Příspěvek od sgtmajfoley » 01.03.2013, 13:15 hod.

tak ono je byt lepsie na oboch aj na gah aj na rmah. Raz mi niekto kupil tal rasha opasok s all res/vit, ktory za goldy stal 3 mega a kupil to za 3 eura co bolo v prepocte 11 mega. Takze ako nieco sa tam oplati. Ako ta Danette Spite co normalne by stala v gah takych 60m tak sa mi predala za 15 eur. Co vychadza o mnoho viacej. :) Nieco je lacnejsie tam, nieco tam.

Vozi

Příspěvek od Vozi » 01.03.2013, 13:35 hod.

Samozrejme je vyhodne znat pomer cen mezi GAH a RMAH a umet vyuzit prilezitost. Na GAH i RMAH se docela lisilo slozeni kupni sily, takze mnohdy ty pomery cen u nekterych typu veci neodpovidaly obecnemu pomeru € / goldy a slo toho vyuzit. Pamatuji si X aukci, kdy jsem drahy predmet radeji prodal na GAH a za utrzene goldy jsem nakoupil jine veci a ty az prodaval na RMAH a naopak. Hrani aukce mne bavilo paradoxne vice nez hrani a farmeni samotne, a to jsem RPGfil. Bohuzel klesajici zajem o hru a s tim souvisejici klesajici potencial kupni sily mne o tuhle zabavu pripravil :/

Papagaj
Gorebelly
BattleTag:Papagaj#2656

Příspěvek od Papagaj » 01.03.2013, 14:51 hod.

Kupna sila neklesa...praveze ludi hra plno a beznych veci je doslova pretlak...no top roll item ti s buyoutom 2 biliony alebo 250 eur vydrzi v ah par minut alebo sekund.

Vozi

Příspěvek od Vozi » 01.03.2013, 15:46 hod.

Hral jsem aukci denne nekolik mesicu, takze jsem mel vyvoj cen a poptavky neustale pred ocima. Po patchi 1.0.7 jsem zkousel 2 dny hrat aukci. Takze mne tady nezkousej houpat a tvrdit neco o tom, ze kupni sila neklesa. Je to jeden ze zakladnich ekonomickych zakonu (pokles cen ve vztahu ke klesajici poptavce). Nebo si myslis, ze za to mohou pouze boteri? Ano podepsali se na tom trochu, ale hlavni duvod je ten, ze uz hraje jenom zlomek lidi oproti datu vydani. A prevazna cast aktivnich hracu jeste ani nereprezentuje kupni silu, ale spise farmare a prodejce. Kdyby jsi videl kolik neaktivnich profilu skoncilo s nejakym magic / rare gearem jenom. Tam lezi hlavni zakopany pes v pripade poklesu cen. Samozrejme zadna pohadka netrva vecne, ale tohle propad cen zasadne urychlilo.

fuxicek
Burning Soul
BattleTag:Pepa#4687

Příspěvek od fuxicek » 01.03.2013, 16:24 hod.

"Kupna sila neklesa...praveze ludi hra plno a beznych veci je doslova pretlak"........vozi tady mas vysvetleno, proc je to vsechno levnejsi a levnejsi, neni treba vymyslet blbosti, ze za vsechno muzou boti atd..... pokud je tebou prodavane zbozi na nejake cenove hladine, kde je zaroven dalsich 500 kousku s podobnymi staty a ty si nechces tydny blokovat sloty v aukcich, tak proste musis slevit a potom prodas a globalne ten vyvoj cen zavisi jen na nabidce a poptavce na nicem jinem.

Vozi

Příspěvek od Vozi » 01.03.2013, 16:42 hod.

Fuxicek jsi asi nepochopil trochu muj post a jeste tady prezentujes neaktualni informace. Bezne veci se hromadi, protoze vetsina kupni sily (casualove) prestala hrat a hraji uz jenom farmari. By jsi videl, jak by vzrostly ceny, kdyby najednou zacali hrat vsichni lidi, co to hrali v dobe vydani a zacali upgradovat ty svoje postavy s magic a nejaky low rare gearem. Kdyby tito lide hrali celou dobu, tak by ceny sly dolu, protoze je to prirozene, ale ten propad by nebyl tak strmy. Navic si zadne sloty v aukci neblokujes, protoze aukce jdou jiz kdykoliv zrusit a hodit tam za nizsi cenu.

sgtmajfoley
Doom Knight

Příspěvek od sgtmajfoley » 01.03.2013, 17:04 hod.

Neviem ale mne sa dari predavat teraz viacej ako predtym, teraz to vsetko zmizne behom chvilky. Takze sledujem pravy opak ako si videl ty a za 2 dni po patchi nic nezistis. :)

Drakkari
Burning Soul

Příspěvek od Drakkari » 01.03.2013, 17:19 hod.

Kupni sila roste, to je fakt. S novym patchem prisli lidi a dovybavuji se. Dobre veci se mi prodaji temer okamzite. Kramy neprodavam. Hra se vyviji, je potreba se prizpusobovat trendu ne jen zklamane brecet. Je rozdil hrat aukci, a hrat aukci a umet to... a kdyz mi to nejde tak prosim nebrecim na forech a nehejtuju system ale venuji se necemu co mi jde :)

jo a kdyz to nehraji nekolik mesicu, tak si nehraji na chytreho, hra se meni a moje informovanost je nulova a mohu ze sebe delat pred lidma saska
Naposledy upravil(a) Drakkari dne 01.03.2013, 17:25 hod., celkem upraveno 1 x.

fuxicek
Burning Soul
BattleTag:Pepa#4687

Příspěvek od fuxicek » 01.03.2013, 17:19 hod.

nevadi vozi, vubec jsi to nepochopil......nema cenu se tim zaobirat.

Vozi

Příspěvek od Vozi » 01.03.2013, 17:25 hod.

Pomer 1M goldu : €0,15 ti rekne uplne vsechno. Za podstatne nizsi ceny to prodas. S poklesem cen dochazi zase jenom ke klesajici efektivite farmeni. To je taky dost velky problem. Protoze az nastane situace, kdy ani nadprumerny roll na legendarkach nepujde prodat za vice nez par set tisic, tak prestane hrat i ten zbytek farmaru. A nejaky Joe, co si zajde na brigadu do hypermarketu rovnat zbozi v regalech a vydelek pak utrati za nakup toho nejlepsiho gearu za par supu bude kral. S odchodem kazdeho dalsiho aktivniho hrace je ta doba blize a blize.

"Je rozdil hrat aukci, a hrat aukci a umet to..." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Od spusteni RMAH do poloviny listopadu s mesicni prestavkou behem leta cisty zisk, co mne pristal na Paypalu €5800. A to jsem si jeste nejaky gear nechal na postave (mel cenu cca 2mld. goldu ve sve dobe) a mam v zaloze cca 800M, kdyby se mne chtela hrat aukce treba s pripochodem datadisku a noveho tieru gearu. A ty?

sgtmajfoley
Doom Knight

Příspěvek od sgtmajfoley » 01.03.2013, 17:34 hod.

Nakoniec sa ukazuje ze tuto pán financny analitik a studovany otec nevie zaklady ekonomiky... :D Prosim ta, normalne sa logni do diabla a odohraj mesiac a potom nieco hovor. A nevyplakavaj po forach, ze za dva dni po patchi si nic nepredal a ze ten jediny friend ktoreho si mal vo friend liste prestal hravat.

Drakkari
Burning Soul

Příspěvek od Drakkari » 01.03.2013, 17:45 hod.

Jeste trochu PoEzie prosím :D

Vozi

Příspěvek od Vozi » 01.03.2013, 17:47 hod.

Psal jsem nekde, ze jsem nic neprodal? Vydelal jsem preprodejem nekolik desitek mega za ty 2 dny po patchi 1.0.7. Kdyz to prepocitam na € a cas, tak je to uplne o nicem a mne se to teda urcite nevyplati. Vysvetli mne ty zaklady ekonomiky, ktere mne unikaji? A nebo jeste lepe jdete hrat a nezakladejte tady flamy z niceho . Nebo Vas to hrani snad nebavi a nemate nic lepsiho na praci, nez cekat na kazdy muj dalsi prispevek a okamzite tady topit?

EDIT: Timto prosim kojota az sem dojde, at se podiva, co tady zase Drakari roztaci stylem: "nehrajes D3, protoze jsi lama"...

EDIT: "analitik" .. alespon ten pravopis si dopln, at se muzeme bavit na urovni .. ucivo ZS

EDIT: Dokazete vsechno perfektne zlehcovat a tvarit se, ze jste hrube nad veci a nevynechate jedinou prilezitost nekoho urazit. Nevim, co mate za problem nebo co Vam kdo udelal v normalnim zivote, ale mne z toho vynechejte.
Naposledy upravil(a) Vozi dne 01.03.2013, 17:54 hod., celkem upraveno 1 x.

sgtmajfoley
Doom Knight

Příspěvek od sgtmajfoley » 01.03.2013, 17:52 hod.

Neviem kto tu cely cas zaklada flame :) A neodputavaj pozornost od seba tym, ze budes zvalovat vinu na inych, lebo prave ty si tu ten 15 rocny usmokleny chlapcek ktory sa uťal a predvadza tu pekne truc divadlo. Cize klasicky "haterko". :D

EDIT: milujem tych ktorym dojdu rozumne argumenty tak zacinaju vytahovat gramatiku :)
Naposledy upravil(a) sgtmajfoley dne 01.03.2013, 17:54 hod., celkem upraveno 1 x.

Zamčeno

Zpět na „Obecně“