EU [SC] Převod Goldy --> Eura

Nabídky a poptávky po předmětech a vše týkající se obchodu.
Odpovědět
V-tec
Wraith
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Vtec#2519
EU [SC] Převod Goldy --> Eura

Příspěvek od V-tec » 24.12.2012, 17:39 hod.

Zdravim,

mám u sebe větší množství goldů než potřebuji a rád bych je tedy převedl na Eura.

Jakým způsobem je to podle vás nejvýhodnější provést ? Nejjednodušší je určitě prodat goldy přímo přes RMAH, ale je to také nejméně efektivní.

Máte nějaké tipy, jaké předměty (typově) se dají dobře nakoupit za goldy a prodat přes RMAH ? (ať už v tom, že poskytují lepší poměr pro směnu nebo že je o ně vyšší zájem a rychle se prodávají) ?

Díky za každou radu a připomínku :)
Naposledy upravil(a) V-tec dne 25.12.2012, 00:24 hod., celkem upraveno 1 x.

Halen
Gorebelly
BattleTag:Halen#1852

Re: EU [SC] Převod Goldy --> Eura

Příspěvek od Halen » 24.12.2012, 23:59 hod.

Gemy.
Obrázek

Peckoslav
Minion of Destruction
BattleTag:Peckoslav#2167

Příspěvek od Peckoslav » 25.12.2012, 00:04 hod.

no nevím, vzhledem k tomu, že u gemů je taky 15%+15% daň ...
Obrázek
Od konce září 2015 jsem zpět a teprve se tu rozkoukám :D

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 25.12.2012, 08:43 hod.

Jestli můžu vyjádřit svůj skromný názor, tak bych ti doporučil prodat ty goldy rovnou na RMAH, pokud to chceš prodat hned. Momentálně se na RMAH prodává strašně málo a kupovat za goldy itemy a pak ty itemy prodávat na RMAH mi přijde strašně riskantní. Je dost velká šance, že se ti potom ty itemy nepodaří prodat.
Obrázek

Kaplan007
Wraith
BattleTag:Kaplan007#1270

Příspěvek od Kaplan007 » 27.12.2012, 21:52 hod.

Kupuj za goldy a prodávej na RMAH. Je potřeba si vytipovat předměty, který jdou na odbyt, ale pravidlem je, že v RMAH prodáš mnohem dráž, v průměru tak o 20% (tím se ti v pohodě pokryje poplatek). Je pravda, že lidí co kupují v RMAH je méně, ale je to den ode dne jiný. Někdy udělám 10 kšeftů, někdy 1 ale v půměru mám zisk tak 10-20 euro denně a pořád roste, jelikož kupuji dražší a dražší itemy. Začíná to být slušný přivýdělek bez práce :)

Na tvém místě bych se toho nebál :)

Ryliah
Doom Knight

Příspěvek od Ryliah » 27.12.2012, 22:10 hod.

Presne tak. Určite ked máš chvilku času tak sleduj AH/RMAH, nakupuj itemy a flippuj ich na RMAH. Predávať goldy priamo na RMAH a pri momentálnom kurze je hovadina akurát tak pre boterov ktorý sa potrebujú zbaviť goldov čím skor. Flipping zas tak riskantný nie je a ten zisk je podstatne lepší ako pri predaji goldov priamo. Taktiež ziskávam minálne 20% naviac, pár dobre kupených itemov som predal aj so ziskom 80% a viac. Treba však poriadne sledovať AH a kupovať hlavne na bid, niet sa kam ponáhľať. Možno sa na RMAH až tak neobchoduje ako kedysi ale stále sa nájde dosť blých ľudí ktorí si nevedia prepočítač čo je výhodné ;)
S4 Monk 1100+

Kaplan007
Wraith
BattleTag:Kaplan007#1270

Příspěvek od Kaplan007 » 27.12.2012, 22:27 hod.

Vždycky si představím tlustý německý dítě s matky nabušenou kreditkou jak kupuje můj item a je mu to prostě jedno :D

V-tec
Wraith
BattleTag:Vtec#2519

Příspěvek od V-tec » 27.12.2012, 23:26 hod.

To přesně myslím, flipovat itemy, který jsou většinou na bid levnější ..

Jenže se nějak nechytám v tom, jaké typy předmětů je vhodné otáčet.. Bojím se toho, že goldy utratím za věci, který pak nebude nikdo chtít x)

Proto jsem od vás chtěl poradit, ale zase chápu, že ten kdo flipuje mi těžko bude radit, protože by se tim připravil o vlastní kšeft :)

Odpovědět

Zpět na „Obchod“