Inferno .. predstavy, postrehy, nazory atd.

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět
Deef
Gorebelly
BattleTag:Deef#2671
Kontaktovat uživatele:
Re: Inferno .. predstavy, postrehy, nazory atd.

Příspěvek od Deef » 01.05.2012, 14:14 hod.

Opravte ma prosim ak sa mylim, ale bude sa dat craftit legendary nie ? V Blacksmith Plans su legendary , ale ked sa pozriem na Blacksmitha a Recipes tak su tam len Magic a Rare.
Edit: @Still-Alive Diky
Naposledy upravil(a) Deef dne 01.05.2012, 14:35 hod., celkem upraveno 1 x.

Still-Alive
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:StillAlive#2220

Příspěvek od Still-Alive » 01.05.2012, 14:25 hod.

Web není kompletní, čeká se až na release, kdy se všechno doplní.. Nechtějí vššechny itemy házet v předstihu na web..

Ksinbad
Gorebelly
BattleTag:Ksinbad#1240

Příspěvek od Ksinbad » 01.05.2012, 16:28 hod.

Parta do inferna.

Po té co jsem si přečetl článek, že nikomu z interních testerů se nepodařilo projít Diablo 3 na inferno, jsem se pokusil vytvořit partu, která by to snad mohla dokázat nebo aspoň měla šanci se dostat co nejdál.

Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl pro 4 členou skupinu 1 barbara, 2 wiz a 1 DH s tímto složením buildů.

Barbar
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/b ... fXh!ZZacZZ

Wizardky (Jsou opravdu nutné 2 pro dobré fungování především obranné strategie)
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... ZYX!bbYZZb

Demon Hunter
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/d ... bYe!bZaYZb

První věc, která Vás možná zarazí je, že barbar je velmi netradiční, tedy že není postaven jako klasický tank. Je to proto, že věřím, že inferno bude natolik těžké, že každá taktika založená jen na boji zblízka (a to i v partě) bude neúměrně riskantní až sebevražedná. Role mnou navrženého barbara by byla střelecká a podpůrná. Tento barbar by měl sám o sobě být dostatečně silný, aby dohrál i hell na solo, takže to není jen charakter do party.

Druhou zajímavostí je, že wiz ani barbar nemají žádné únikové skilly. Vyjímku jsem udělal u DH, který bude ve skupině zřejmě nejzranitelnější a občas bude dobré ho pomocí Smoke Screen zneviditelnit. Důvodem je, že parta na infernu musí podle mě držet při sobě, pokud se například wiz portne někam dozadu, barbar skočí dopředu a dh skočí například někam doleva bude to takovej bordel, že to aspoň jednu postavu zabije.

Základní taktikou je především zmražovat a zkameňovat nepřátele, což dobře umí wiz a barbar, rolí DH je zde obrovský útok umocněný nejen podporou barbara, ale i Wiz. Parta není vytvořena jen na boj na dálku, který preferuje, ale i na boj na blízko, kterému se prostě nebude možné vyhnout, proto to zmražování a zkameňování. Barbaroví jsem dal ještě silný skill, díky kterému bude možné nepřátele ještě odhazovat.
Wizardky jsem vytvořil tak, aby měli co největší kapacitu arcanu a zároveň co největší možnosti jeho doplňování. Comety a disentegrate žerou tolik, že se to určitě vyplatí. Jako nabíjecí skill jsem zvolil Spektral Blade, protože je hromadný a velmi silný. Takže ti co přežijou Comety, disentegrate, weapon throw (barbar), rapid fire (DH), budou zmražení, zkamenění a pomocí velmi silných nabíjecích skillů rozsekáni na malé kousíčky.

Partu by měli vodit wiz, protože budou mít díky skillu energy armor velký armor umocněný ještě barbarovým bojovým pokřikem. Wiz by měli také mít štít, aby bonus za armor byl co největší. Dalším důvodem proč musí jít vepředu je skill slow time, díky kterému budou chránit partu před střelci a castery. Pro všechny charaktery v této partě musí také platit to, (a to bez vyjímky), že jejich zbraně budou generovat léčení z útoku.

Mnicha jsem do party nevybral proto, že je to charakter čiště nablízko, což by velmi zatěžovalo skupinu specializující se na boj na dálku. WD sem pak nevybral proto, že nemá tak silný a efektivní útok.

SkalLDa
Fallen Shaman
BattleTag:SkalLDa#2864

Příspěvek od SkalLDa » 01.05.2012, 17:38 hod.

Nic me nerozesmeje vic nez theorycraft Inferna. U toho warra by me zajimalo kde budes brat furry, kdyz ho chces jet na dalku(WTF) s timhle buldem by jsi mel imho problem i na norm. Ty passivky radsi nekomentuju. Radsi si znova projdi skilly u Barba. S tim wiz vpredu si uz fakt delas srandu ne ? z charu co vydrzi nejmin delas tanka a hlavne mu das passivku co redukuje armor a rezist. Hele jeste si mel pripsat ze to chces jet na HC

Programos
Minion of Destruction
BattleTag:Programos#2804
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Programos » 01.05.2012, 17:46 hod.

Mě už to přijde spíš jak loterie. Desítky lidí vymýšlí desítky buildů a každý z nich potajnu doufá, že nakonec ten jeho build bude správnej a doopravdy se bude hrát, pak příjde a řekne "já vám to povídal, že tenhle bude nejlepší". Ale řekl bych, že tento build se asi moc netrefil. Nehledě na to, že tento build je závislej čistě na CC a perfektní organizaci party a jak už všichni víme, tak na Inferno bude redukce CC doslova obří, takže udržet monstra v "ideálním stavu" pro tenhle build bude téměř nemožné.
Inu, co k tomu rict.... Programos#2804

Ecthe
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 3
BattleTag:Fndk#2544

Příspěvek od Ecthe » 01.05.2012, 17:48 hod.

to SkalLDa: podľa čoho usudzuješ, že wizna vydrží najmenej? predpokladáš, že len barbar a monk môžu stáť vpredu? Hold niesi vo WoWku ani v iných hrách, kde svätá trojica (tank, support, dmg) funguje. Tu si vo svete Sanctuary!
"What we do in life echoes in eternity"
http://img230.imageshack.us/img230/4260/casas2.jpg

Ksinbad
Gorebelly
BattleTag:Ksinbad#1240

Příspěvek od Ksinbad » 01.05.2012, 19:42 hod.

SkalLDa:
Řekl bych, že si na to asi vůbec nekoukal - barbar má na doplnění fury cleave s reaping swing na blízko (nic lepšího není). Na dálku pak má doplňující efekt weapon throw v kombinaci s pasivkem No escape. Není to úplně dokonalý, ale lépe to udělat nelze. Podpora fury je také v pasivku Unforgiving, coš je pro tento build také klíčové. I když fury dojde, tak není tento barbar bezbranný, protože ve velkém radiusu kolem sebe nepřátele zkamení a dobije se fury cleavem nablízko. Kromě toho všeho Weapon Throw stojí jen 10 fury. Možná je trochu těžké si to představit, ale tohle by mělo fungovat velmi dobře. Koukni na to ještě jednou.

Co se týká těch wiz, tak za tím si také stojím - Glass Cannon redukuje armor a resisty nepodstatně (10%), tedy pokud používáte Energy shield (+65 % armor). Resisty pak u wiz zvyšuje inteligence, která je u něj základním atributem, kromě toho ten barbar, kterému SkalLDa věnoval tak málo pozornosti má War Cry s runou Impunity (20% armor a 50% rezistů pro celou partu).

Programos:
Organizace na inferno bude muset být naprosto špičková, jinak to nepůjde. Parta bude muset řešit teleportující, odhazující a zmrazující nepřátele. Mnou navržená parta tyto situace řeší a to hned několika způsoby. Představ si, že budeš mít opravdu silného barbara na blízko (tanka) jakýho by asi chtěl SkalLDa a oni ho někde na mapě zmrazí a začnou do něj rubat. Záchrana od Wiz, DH, ale i například WD bude dost problematická, protože tyto postavy budou operovat za barbarem a pokud je zabavý teleportující mobové, tak barbar nejspíš zemře.

Ecthe:
Ano přesně tak. Wizardka podle mě vydrží daleko více nejenom proto, že může používat Energy shield, ale hlavně proto, že nepřátele na blízko zmrazí a před nepřáteli na dálku se ochrání Slow Timem. Tyto ochrany nechrání jen jí, ale celou partu. Také je to jeden z důvodů, proč mít dva wiz.

Javurek
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Javurek » 01.05.2012, 20:20 hod.

Ono spíš hodně lidem nedochází, že to aby ten build byl životaschopný záleží především na vybavení. Skilly si dokáže každej rozházet za par minut, ale hlavní právě bude ten equip, v tom se lidi a buildy budou lišit.

persoholic
Quill Rat
BattleTag:persoholic#2240

Příspěvek od persoholic » 01.05.2012, 20:25 hod.

este jedna vec javore - vsetci su stale uzamknuty v tom, ze jeden skill zo skupiny... neuvazuju o elective mode...

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 01.05.2012, 20:38 hod.

To není pravda. Většina buildů co tady na fóru byla prezentována, počítá s Elective mode.
Obrázek

persoholic
Quill Rat
BattleTag:persoholic#2240

Příspěvek od persoholic » 01.05.2012, 20:56 hod.

nezda sa mi, ale nebudem sa hadat... :-)

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 01.05.2012, 21:00 hod.

Tak možná že s tou většinou jsem to trochu přehnal no... Ale u lidí, kteří sem chodí nějakou dobu a hlavně u lidí, kteří sledují dění okolo D3 tomu tak není. Je pravda, že dost "nováčků" o tom neví. A někdy ti může i vyjít build, který nebude Elective mode potřebovat. Ale nemyslím si, že by takových buildů bylo nějak moc.
Obrázek

Ravenwolf
Fallen Shaman

Příspěvek od Ravenwolf » 01.05.2012, 22:40 hod.

Já mám otázku přímo na Garna a ostatní z produkce jestli stále platí challenge že se pokusí jako první parta u nás projet infermo na Hc i potom co vše jsme se o infernu dověděli :-D Ja ripnout svoji prvni 60kovou psotavu nějak ze startu tak zežeru klavesnici :-D
Bratři naše činy v životě se odrazí ve věčnosti!

Postavy
Softcore:
Raven - barbar lvl 70(67+)

Garn
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garn » 01.05.2012, 23:01 hod.

Spíš naopak, docela se nám to hodí. Erásek 10 dní po vydání nebude moci hrát, takže my si zatím naRIPujeme do zásoby, něco nafarmíme a pak ho dotáhneme a budeme pokračovat. Pořád ta naše snaha platí. Zvýšení obtížnosti jen zmenší náš handicap. ;)
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Vozi

Příspěvek od Vozi » 02.05.2012, 07:34 hod.

@Ksinbad ...

Partu pro inferno a ty buildy si predstavuji teda uplne jinak. Jako CC tam mas akorat 2x frost novu, 1x ground stomp. Na debuff monster tam mas slow u meteoru, 2x slow time (s ofenzivni runou) a slow u rapid fire. To ma byt jako vse? Ja pocitam s min 50% redukci trvani CC na infernu u elite / rare monster.

Jak si to s temi tankujicimi wizardy predstavujes? Myslis, ze energy armor zachrani den? Zrejme ani nepocitas s tim, ze budou mit stit v off-hand (logicka volba pro energy armor), kdyz jim mezi pasivky hodis ten trapny glass cannon misto treba blur.

"WD sem pak nevybral proto, že nemá tak silný a efektivní útok." Timhle tvrzenim jsi to pak uz uplne zabil.

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 02.05.2012, 07:59 hod.

Ksinbad píše: ... Parta není vytvořena jen na boj na dálku, který preferuje, ale i na boj na blízko, kterému se prostě nebude možné vyhnout ...
Ksinbad píše: ...Mnicha jsem do party nevybral proto, že je to charakter čiště nablízko...
Hmm ...
Precti si topic Seznam buffu/debuffu/cc efektu a jinych dle skillu a run a zkus to znova.
Wizarda posilas jako prvniho se stitem, pry aby mel lepsi armor, a narves mu Glass Cannon, ktery snizuje armor a rezisty.

kulisekcz
Fallen Shaman
BattleTag:DreadLady#2751
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisekcz » 02.05.2012, 08:32 hod.

Ksinbad : To si snad děláš legraci s tím, co tu prezentuješ?
Nebudeme brát WD, ptž. má malý DMG... wtf chlape? To má znamenat co?
Dále, postavit Wizardy jako tanky, je taky vtípek suprovej, díky moc, zasmál jsem se.

Zbytek netřeba komentovat, jsou to hovadiny největšího kalibru.

Leon
Fallen Shaman
BattleTag:Leon#2149

Příspěvek od Leon » 02.05.2012, 09:16 hod.

Ja som si prečítal na začiatku :
Role mnou navrženého barbara by byla střelecká a podpůrná
a tam som v momente aj prestal :D:D

Chlape, ty si v živote nehral žiadne RPG/MMO ? Si nemôžeš meniť povolanie charov len tak jak sa ti zapáči :D:D

... schválne jak strelecka postava bude barb, ked do ruky ani nezoberie luky/kuše? :P

LizardWizard
Wraith
BattleTag:Papin#2195

Příspěvek od LizardWizard » 02.05.2012, 09:48 hod.

absolutne nechapu lidi co dohrali tak maximalne betu na normal, osahali si 5 spellu, a ted tu teoretizuji o celych partach na inferno :D :D :D to mi prijde jako totalni diletantstvi a mrhani casem navrch...ale tak kdyz to nekoho naplnuje...

EmhyrVarEmreis
Gorebelly

Outdated

Příspěvek od EmhyrVarEmreis » 02.05.2012, 10:06 hod.

Outdated
Naposledy upravil(a) EmhyrVarEmreis dne 11.12.2016, 11:57 hod., celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Obecně“