1. Akt Nightmare
Po docela dlouhé pauze jsme se s Fraxem dnes rozhodli, že popojdeme trošku dále. Já si na normalu ještě doběhl pro respec, protože holy freeze už nepotřebuju a můj merc se o mrazení postará. Navíc Fanatismus je neskutečně dobrá pomoc, jak pro mě, kdy mám problémy s AR, tak pro Fraxe. Navíc značně boostuje rychlost sekání, což ale každý ví

Nahazujeme players 8 a zkoušíme jak to jde. Kupodivu docela dobře, dáváme si pozor především na bossy s enchanted, především fire/cold, a naprosto "ideální" jsou ti, co tyto dvě vlastnosti kombinují. To je pak maso
(Obr. 131) Naše první zastávka byla v Den of Evil, kde jsme to vybili docela rychle. Corspfire byl docela nebezpečný, a tak jsme úplně zapomněli na screen i na staty. Na co si pamatuju je Fire Enchanted, tedy kladl docela respekt.
V Cold Plains se až na Coldcrow
(Obr. 132), co mě málem zabila, v podstatě nic nedělo, občas nějaký ten boss, ale nic životu nebezpečného. Poté jsme pokračovali hned ve Stony Field, takže než jsme se vráceli pro Blood Raven, zastavili jsme se pro waypoint. Cestou jsme potkali Bishiboshe, který nebyl nijak extra nebezpečný, ale vzhledem k nespočtu monster, které tam byly, jsme jsi pochopitelně drželi odstup.
(Obr. 133)
Dorazili jsme do Stony Field, kde jsme odkráglovali Rakanishe
(Obr. 134), a hned vedle byl waypoint. Vrátili sme se k Blood Raven a obdarovala nás tímhletím.
(Obr. 135-137). Zas jsme si s Fraxem střihli a zas vyhrál

Štít putoval na jeho merce. Vykašlali jsme se na obě hrobky a mohli tedy pokračovat do Dark Woodu. Prakticky hned u vchodu byl Woodfist, který bohudík neměl nijak extra silné staty, ale přesto jsme jeli velice opatrně.
(Obr. 138)
Při naši pouti jsme kousek od Woodfista našli další setový item, tentokráte Iratha Coil.
(Obr. 139) Ta sice neměla nic moc extra staty, přesto můj merc boost k lighting a fire resistu hodně ocenil.
(Obr. 140)
Během přestávky ve městě jsem pro Fraxe po sebrání pár Solek, co pěkně padaly, vycubil jeho vysněnou Shaelku. Furt ji sháněl pro svoji zbraň a konečně se dočkal.
(Obr. 141, 142). Ještě před nalezením waypointu jsme v Dark Woodu našli další set.
(Obr. 143)
V Tristramu to celkem šlo, hned u začátku nás zaskočila partička bossů, kteří okamžitě oddělali Fraxova Iron wolfa, zvolili jsme tedy ústup, obnovili merce, a pokračovali. Tentokráte to už šlo. Sejmuli jsme Griswolda, který nebyl vůbec žádný problém, prakticky si ani nebouchnul.
(Obr. 144) A když už ano, vykompenzoval to naš pěkný life steal (u mě to činí 12%, u Fraxe jen 6%-zatím). Po zabití zbylých šampiónů nastal přelomový level 45. Frax konečně mohl nasadit kompletní Hwanin set,
(Obr. 145) s čímž se mu rapidně zvedly rezisty, skilly, lifesteal a i nějaká ta redukce magické dmg, takže již nemusel od teď hrát tak bojácně a dovoloval si být vůči enchanted monstrům odvážnější (až na lightning). Také se díky botám dost zrychlila hra.
(Obr. 146) Pro mě byl tento lvl přelomový především tím, že jsem konečně mohl obléct brnění Grisswold
(Obr. 147), a boty Aldurs. Nastal tak neskutečný boost obrany, čímž se pro mě okolí stává mnohem přijatelnějším. Rozdíl mezi 207 a 1902 je přece značný.
(Obr. 148) (Obr. 149)
V pokračování v Dark Woodu nám z někoho ještě padla pěkná setová helmička, Avenger Guard. Škoda, že jí nevyužijeme.
(Obr. 150, 151)
Komtesa nám dala nějaké ty runy
(Obr. 152) Po návštěvě města byl odjakživa Frax zvyklý o tom informovat Caina…jenže on tam NEBYL!!! Frax otevřel questy a jen sme se mohli smát
(Obr. 153) (Obr. 154) Dobře, vrátili sme se pro něj do vyčištěného Tristramu…
Prošli jsme tudy
(Obr. 155) a hned ke Kovářovi. Nebyl vůbec problém
(Obr. 156) a imbue se pro Fraxe stala čelenka, která však místo 20 Faster Cast Rate, což by ocenil jeho merc, měla pouze 20 Faster Run Walk.
(Obr. 157) Šla tedy na prodej. Mé imbue si zatím schovávám, sám nevím na co.
Jaily byly bleskové, jednou mě skoro bleskoví kostlivci mágové, co mi dali všichni max svý dmg při mé nic moc reistenci na lightning, RIPli a řešila to fullka. Já osobně myslím, že to bylo lehce zbytečné, tedy že by mě vyléčil klasický pot. Raději ale fullku, než potom litovat.
V Katedrále bylo pěkně drsno. Byl tam Bone Ash
(Obr. 158), ještě druhý boss
(Obr. 159) spousty minionů, a asi 5 championů.
(Obr. 160) Vybíjeli jsme je poměrně dlouho, jelikož to tam bylo opravdu nebezpečné a oživujících šamanů spousty + pro Fraxe nebezpečné všudypřítomné cold dmg. Důležité ale je, že jsme přežili a mohli vstoupit do Katakomb.
Ty jsme prolítli vcelku rychle, a žádné větší nebezpečí se nekonalo. My se ani nenaděli, a už byli u Andariel.
Tam nás u vchodu k ní čekala partička bossů; jeden zombík, u kterého si pamatuji to nejdůležitější - conviction auru. Druhý byl ne o moc příjemnější, Lighting Enchanted, což ve spojení s convou docela rozcuhalo naše životy.
(Obr. 162)
Andariel padla neskutečně rychle, stihla mi sice ripnout merce, ale to bohužel proto, že se ňouma postavil přímo před ní. Nám pak prakticky nic nedělala, a pokud ano, zregenerovali jsme se hodně rychle, vzhledem k našemu pěknému lifestealu.
(Obr. 163) Drop nestojí za řeč
(Obr. 164), vše jsme nechali ležet, jelikož ani ty goldy by za to nestály.
V Lut Gholeinu ještě Frax doskládal perfect Diamond, který jsem využil do svého Cleglaw štítu, čímž jsem i já vyčerpal socketový quest z pátého aktu normal.
(Obr. 165)
Naše staty po prvním aktu nightmare jsou:
(Obr. 165) (Obr. 166)
(Obr. 167) (Obr. 168)
Zde je ještě moje rozdělení skillů:
(Obr. 169) (Obr. 170) (Obr. 171)
A zde Fraxovo, ale ten je nascreenoval ještě na začátku aktu:
(Obr. 128) (Obr. 129) (Obr. 130)
Mimochodem, s Fraxem, jak jsme informovali na začátku normalu, jsme přišli na to, že pokud se napijete v dostatečném množství stamina potů, vydrží vám to třeba celý akt, neboť se účinek sčítá. To ovšem platí jak pro Thawing pot, tak i pro Antidote. Ve výsledku si pak můžete kdykoliv, kdekoliv a na jakkoli dlouho chcete, naboostit své resisty na cold i na poison.
Report jsem po dlouhé době psal já; původně jsme se domluvili, že se po aktech budeme střídat, ale Frax se nějak rozjel tak jsem to nechal na něm. Každopádně doufám, že jste si i můj report užili tak, jako Fraxův.