Close combat (melee) build
O tom dost pochybuju, že by to nešlo.
Re: Close combat (melee) build
Tak ja si prave myslim, ze si dost inteligentni na to, aby si na to prisel. Ja taky delam chyby a cestej nez bych chtel:D. A taky, ze si na to prisel:). Ja to v bete zkoumal, a kdyz si skill prehodis na basic attack tak to ma normalne CD 15 sec (jako skill za skill).
Takze kdyby sis chtel hodit basic attack misto Magic Weapon tak ztracis jeho buff a na lvl 60 co 5 min ztracis Nephalem valor buff
Takze kdyby sis chtel hodit basic attack misto Magic Weapon tak ztracis jeho buff a na lvl 60 co 5 min ztracis Nephalem valor buff
„People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.“

„Everybody dies but not everybody lives.“

S tímhle by stejně inferno asi nedával .) Takže Nephalem Valor jde mimo něj.
No uvidíme jak to bude ve finální hře. Třeba to nějak půjde udělat.
No uvidíme jak to bude ve finální hře. Třeba to nějak půjde udělat.
Je to takovy antisystem prave na tvuj build. Blizzard navrhl podle nich cool spelly a nechcou, aby si hral s basic attackem. Jednu dobu jak psal kojot to ani neslo nahodit. Pote to slo, ale proste by ti to zrusilo buff toho MW. Takze je to useless.
Je to neco jako by sis dal cold armor (nebo jak se jmenuje) je na 2 min a misto neho sis dal teleport prave na ty 2 min. To proste nejde.
Spell kdyz je na CD tak nejde ani menit za druhy... Takze MW proste pouzijes a 5 min misto neho nemuzes dat nic jineho.
Je to neco jako by sis dal cold armor (nebo jak se jmenuje) je na 2 min a misto neho sis dal teleport prave na ty 2 min. To proste nejde.
Spell kdyz je na CD tak nejde ani menit za druhy... Takze MW proste pouzijes a 5 min misto neho nemuzes dat nic jineho.
„People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.“

kua a já si chtěl udělat enchant sorc 

dejavu: Díky za tvé vysoké mínění o mně, ale ne vše je o inteligenci neboť jak jsi si mohl přečíst, tak jsem betu nehrál a infa mám načteno málo. Takže když žiju v domnění, že něco měnit můžu (a evidentně nejsem sám, kdo to buď neví anebo si není jistý), ale nemám si to jak ověřit, tak je myslím dost 'mimo' dělat jako, že jsem udělal šílenou chybu, kterou by nikdo neudělal
. Nehledě na to, že byť provedené změny komunita ví docela rychle (ať už přímo od Blizzu nebo si je sama našla), tak jak věci jsou v plné verzi budeme stejně všichni vědět na 100% teprve až nainstalujeme launch day patch a budeme hrát (jak naznačuje třeba i Javurek).
Každopádně za tu informaci, jak jsi to měl ty v Betě, díky
.
Pokud to tedy nakonec nezměnili a bude to jak říkáš, tak budu muset jeden skill vyhodit (přemýšlím nad Slow Time). Protože já fakt chci jet se zbraní a normal attackem a opravdu neuvažuji nad tím, že bych s tímhle buildem dával Inferno. Projedu s tím Normal kvůli příběhu a pak zkusím, kam až to půjde. Na jistotu hraní Inferna zkusím pak na 99% jiný build.
A mimochodem to, že Blizz nechce, aby jsi přepínal instantně různé skilly (jak uvádíš třeba ten armor/teleport switch příklad), naprosto chápu. Ale proč jim vadí přepnutí na normal attack, to mi tak úplně nedochází. Kdyby nic jiného, tak to je přeci naprosto reálné a automatické, že když postava drží zbraň, tak by měla mít možnost vždy s ní provést normal útok.

Každopádně za tu informaci, jak jsi to měl ty v Betě, díky

Pokud to tedy nakonec nezměnili a bude to jak říkáš, tak budu muset jeden skill vyhodit (přemýšlím nad Slow Time). Protože já fakt chci jet se zbraní a normal attackem a opravdu neuvažuji nad tím, že bych s tímhle buildem dával Inferno. Projedu s tím Normal kvůli příběhu a pak zkusím, kam až to půjde. Na jistotu hraní Inferna zkusím pak na 99% jiný build.
A mimochodem to, že Blizz nechce, aby jsi přepínal instantně různé skilly (jak uvádíš třeba ten armor/teleport switch příklad), naprosto chápu. Ale proč jim vadí přepnutí na normal attack, to mi tak úplně nedochází. Kdyby nic jiného, tak to je přeci naprosto reálné a automatické, že když postava drží zbraň, tak by měla mít možnost vždy s ní provést normal útok.
D2R FanaZealer lvl 96 (SC SSF, bez runových slov)
Hledá do grálu - už 'jen' Tyraels Might

Protoze podle nich udelali krasne spelly:). Proste chteji, aby si hral spelly a ne basic attack. Moznost tam je a to tech 5 skillu + basic attack. Protoze skill ktery je na CD nejde menit.
Ale je pravda, ze se jeste vsechno muze zmenit. Nic si z toho nedelej, jak to vypada vedel jsem to jen ja sam:D. Myslel jsem, ze to je vseobecne znama vec:)
btw videli jste nekdo ted ten Man City? Tomu rikam horor:D
Ale je pravda, ze se jeste vsechno muze zmenit. Nic si z toho nedelej, jak to vypada vedel jsem to jen ja sam:D. Myslel jsem, ze to je vseobecne znama vec:)
btw videli jste nekdo ted ten Man City? Tomu rikam horor:D

Yop, na takove ruzne prezahovani skillu behem cd, profitovani z dlouhodbych buffu, a rychle vymene skillu, cekani na cd v pozadi a na misto toho mit docasne jinej skill.. na to vsechno zapomente, nechcou aby takle ta mechanika fungovala..
Jinak ten basic atack sel v bete dat, proste sis prehodil uz pouzivanej skill na jinej button, to si myslim, ze rusit nebudou... takze jestli si to takle prejes, tak podle me busit mecem muzes..
Jinak ten basic atack sel v bete dat, proste sis prehodil uz pouzivanej skill na jinej button, to si myslim, ze rusit nebudou... takze jestli si to takle prejes, tak podle me busit mecem muzes..
Are you ever afraid in battle ? Fear is a part of life, if you live, you fear
Tak pro případ, že bych musel pro možnost použití normal attacku jako hlavního útoku vynechat jeden skill, jsem si teď ukuchtil tohle:
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... abY!.ZZaaa
Taky jsem to nastavil tak, abych tam neměl nic, co vyžaduje moc vysoký lvl neboť jak už tu padlo a sám jsem i říkal, tak tenhle build velmi pravděpodobně nebude na Inferno (a asi ani na Hell ne).
Glass Cannon vypadá u melee wizarda jako sebevražda, ale tak uvidím...možná, že na lehčí obtížnosti je tou přidanou dmg zabiju dřív než oni mne
.
Každé dvě minuty nahodím Ice Armor a každých pět minut Magic Weapon a pak budu tedy kromě mlácení monster normal útokem castit Wave of Force co to půjde, nějak šikovně Slow Time a když bude úzko tak použiju Diamond Skin. Snad mi ta zpomalení, mražení a knockback budou stačit na držení monster trochu pod kontrolou a ta přidaná dmg z Glass Canonu a Magic Weapon na ucházející rychlost zabíjení. Už se nemůžu dočkat až to budu zkoušet.
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... abY!.ZZaaa
Taky jsem to nastavil tak, abych tam neměl nic, co vyžaduje moc vysoký lvl neboť jak už tu padlo a sám jsem i říkal, tak tenhle build velmi pravděpodobně nebude na Inferno (a asi ani na Hell ne).
Glass Cannon vypadá u melee wizarda jako sebevražda, ale tak uvidím...možná, že na lehčí obtížnosti je tou přidanou dmg zabiju dřív než oni mne

Každé dvě minuty nahodím Ice Armor a každých pět minut Magic Weapon a pak budu tedy kromě mlácení monster normal útokem castit Wave of Force co to půjde, nějak šikovně Slow Time a když bude úzko tak použiju Diamond Skin. Snad mi ta zpomalení, mražení a knockback budou stačit na držení monster trochu pod kontrolou a ta přidaná dmg z Glass Canonu a Magic Weapon na ucházející rychlost zabíjení. Už se nemůžu dočkat až to budu zkoušet.

Tak zatim to docela jde :-) Uplne ciste melee nejedu (to by snad asi ani dobre neslo), ale snazim se mlatim zbrani co to jen jde (pouzivam one-hand zbrane a stit. two-hand pro wizzarda mi nejde pres pusu). Zatim jsem umrel jednou, kdyz jsem poprve potkal ten walking tree a zustal stat v jedovem oblaku tech kvetu co hazi na zem.
Blur i Glass Cannon pasivy uz mam. Imho ta penalizace GC neni zatim tak strasna, kdyz clovek rezy resi inteligence na equipu.
Misto Ice Armor ted zkousim Ray of Frost na zpomaleni utikajicich monster. A misto Slow Time zkousim Arcane Orb s runou, co udela ctyri orby kolem postavy na dmg na blizko. Diamond Skin je absolutne nepostradatelny a bez tohoto skillu bych umrel uz minimalne 5x odhaduju. Wave of Force je taky dost zachrana a casto zabije hodne monster najednou. Magic Weapon pro mne asi bude nutnost si nechat, ale jeste uvidim. Btw asi bych uvital videt nekde duration tohoto skillu, kdyz je aktivni.
Blur i Glass Cannon pasivy uz mam. Imho ta penalizace GC neni zatim tak strasna, kdyz clovek rezy resi inteligence na equipu.
Misto Ice Armor ted zkousim Ray of Frost na zpomaleni utikajicich monster. A misto Slow Time zkousim Arcane Orb s runou, co udela ctyri orby kolem postavy na dmg na blizko. Diamond Skin je absolutne nepostradatelny a bez tohoto skillu bych umrel uz minimalne 5x odhaduju. Wave of Force je taky dost zachrana a casto zabije hodne monster najednou. Magic Weapon pro mne asi bude nutnost si nechat, ale jeste uvidim. Btw asi bych uvital videt nekde duration tohoto skillu, kdyz je aktivni.

Tak jsem konečně dojel Normal.
Celkem 3 smrti (ani jedna u bosse).
DMG něco přes 500, když nahodím Magic Weapon.
Momentálně moje skilly vypadají takto:
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... aXb!.Z.Zaa
Snažím se sice jet melee jak to jen jde, ale poměrně často nemám šanci se obejít bez Blizzardu a Desintegrate (hlavně když je Diamond Skin v cooldownu a mám namále, tak je nejlepší hodit Blizzard, kousek poodběhnout a sundat je Desintegrate, což nebudu popírat, že to je i o DOST rychlejší než je bít mečem).
Je pravda, že po tom, co jsem vyměnil štít za moc pěknou Off-hand lebku, dostávám o něco víc dmg.
Snažím se mít na equipu hodně VIT a INT s tím, že VIT trochu preferuji.
Glass Cannon pasiv šel do kytek ani ne tak, protože by ta penalizace byla nesnesitelná, ale potřebuju Evocation (krátí mi cooldown Diamond Skin) a Astral Presence (Arcane Orb, který castím velmi často, Blizzard a Desintegrate žerou AP fakt rychle) prostě o dost víc.
No uvidíme, jak to půjde teď na Nightmare.
Brzy chci místo Astral Presence vzít Galvanic Ward, misto Desintegrate nějaký armor skill, misto Arcane Orb dát zpět Wave of Force a místo Blizzardu zkusím Archon asi.
Celkem 3 smrti (ani jedna u bosse).
DMG něco přes 500, když nahodím Magic Weapon.
Momentálně moje skilly vypadají takto:
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... aXb!.Z.Zaa
Snažím se sice jet melee jak to jen jde, ale poměrně často nemám šanci se obejít bez Blizzardu a Desintegrate (hlavně když je Diamond Skin v cooldownu a mám namále, tak je nejlepší hodit Blizzard, kousek poodběhnout a sundat je Desintegrate, což nebudu popírat, že to je i o DOST rychlejší než je bít mečem).
Je pravda, že po tom, co jsem vyměnil štít za moc pěknou Off-hand lebku, dostávám o něco víc dmg.
Snažím se mít na equipu hodně VIT a INT s tím, že VIT trochu preferuji.
Glass Cannon pasiv šel do kytek ani ne tak, protože by ta penalizace byla nesnesitelná, ale potřebuju Evocation (krátí mi cooldown Diamond Skin) a Astral Presence (Arcane Orb, který castím velmi často, Blizzard a Desintegrate žerou AP fakt rychle) prostě o dost víc.
No uvidíme, jak to půjde teď na Nightmare.
Brzy chci místo Astral Presence vzít Galvanic Ward, misto Desintegrate nějaký armor skill, misto Arcane Orb dát zpět Wave of Force a místo Blizzardu zkusím Archon asi.

Tak na Hell (akorát jsem dorazil do aktu III - 15min fight s Belialem byl o nervy chvílemi, ale nakonec beze smrti) už končí pro close combat wizarda veškerá sranda a bohužel jsem musel zapomenout na mlácení zbraní a vzít si Spectral Blade skill. Po téhle změně a ještě dalším experimentování se skilly jsem momentálně zakotvil u takto vypadajícího buildu:
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... agb!YbbYaZ
V praxi to vypadá takhle:
1/ mám nahozený Energy Armor a Magic Weapon
2/ přibehnu k monstrům, hodím na ně 2x Meteor Shower
3/ zmrazím je Frost Novou (načasování je důležité, aby je Meteory trefily a to už s crit bonusem od Deep Freeze)
4/ Podle potřeby nahodím Diamond Skin
5/ Po celou dobu boje do monster mlatím pomocí Spectral Blade
6/ Na equipu mám slušnou chance na critical hit (k tomu navíc často přibude zmíněný Deep Freeze bonus) což v kombinaci s Evocation a Critical Mass passive skilly a faktem, že hlavně Meteor Shower crituje dost, znamená v praxi to, že můžu obvykle Frost Novu a Diamond Skin používat velmi krátce po sobě
Stále doufám, že až najdu nějaký dobrý equip, tak budu moct Spectral Blade zahodit a mlátit zase zbraní (na Inferno asi bez šance, ale s tím jsem smířený). A místo Meteoru se mi líbí víc Energy Twister, ale snad ve všech směrech je bohužel horší.
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... agb!YbbYaZ
V praxi to vypadá takhle:
1/ mám nahozený Energy Armor a Magic Weapon
2/ přibehnu k monstrům, hodím na ně 2x Meteor Shower
3/ zmrazím je Frost Novou (načasování je důležité, aby je Meteory trefily a to už s crit bonusem od Deep Freeze)
4/ Podle potřeby nahodím Diamond Skin
5/ Po celou dobu boje do monster mlatím pomocí Spectral Blade
6/ Na equipu mám slušnou chance na critical hit (k tomu navíc často přibude zmíněný Deep Freeze bonus) což v kombinaci s Evocation a Critical Mass passive skilly a faktem, že hlavně Meteor Shower crituje dost, znamená v praxi to, že můžu obvykle Frost Novu a Diamond Skin používat velmi krátce po sobě
Stále doufám, že až najdu nějaký dobrý equip, tak budu moct Spectral Blade zahodit a mlátit zase zbraní (na Inferno asi bez šance, ale s tím jsem smířený). A místo Meteoru se mi líbí víc Energy Twister, ale snad ve všech směrech je bohužel horší.

Rofl, hell 3 akt bez primarneho skillu. To si zasluzi uznanie, zvlast ked je wizard taky papier aky je. 

Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.
Yessssss, já věděl, že nemám jít spát po tom, co se mi podařilo konečně zabít Hell Izuala (pomohla mi hlavně asi výměna orbu za štít a velmi pečlivé soustředění na fight - chtělo to dokonalou synchonizaci lahvicek, Frost Novy a Diamond Skinu). Promlátil jsem se pak totiž beze smrti až k Diablovi a k mému úžasu (na Normal jasně nejtěžší boss pro mně a na Nightmare nás s kamarády pěkně trápil v MP) mě nedal ani jednou a po dlouhém boji lehnul naporvé s tímhle buildem s jen 4311 dmg !!! :
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... agb!cbZYac
Takže jsem se dostal na Inferno s prakticky melee wizardem (občas něco zakituju, ale zaprvé kdo ne a zadruhé stát s wizem v některých pozdějších fightech celou dobu vpředu je asi stejně nemožné) a to naprosto bez AH
No dnes se dařilo teda, good night a good luck
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/w ... agb!cbZYac
Takže jsem se dostal na Inferno s prakticky melee wizardem (občas něco zakituju, ale zaprvé kdo ne a zadruhé stát s wizem v některých pozdějších fightech celou dobu vpředu je asi stejně nemožné) a to naprosto bez AH

No dnes se dařilo teda, good night a good luck