Fungování příhozů na AH

Nabídky a poptávky po předmětech a vše týkající se obchodu.
Quetak
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Quetak#1902
Re: Fungování příhozů na AH

Příspěvek od Quetak » 27.06.2012, 08:55 hod.

To myslim smrtelně vážně...

Petkoo5
Fallen Shaman
BattleTag:Damien#2978

Příspěvek od Petkoo5 » 27.06.2012, 11:20 hod.

Quetak to napísal jednoducho a presne. Takto funguje aj eBay, aukro, odklepnuto atď...

wortheon
Quill Rat

Příspěvek od wortheon » 27.06.2012, 13:18 hod.

Lol sem se tady nasmal jak uz Houtovi tu psali ze to tak neni , evidentne lidi nepouzivaj aukcne systemy (Ebay, Aukro etc) Pravdaze Quetak ma absolutnu pravdu s popisom procesu jak to funguje

sklb
Burning Soul

Re: Zvysenie ceny legendary craftov (Fiery Brimstone)

Příspěvek od sklb » 27.06.2012, 13:25 hod.

kojot píše:Až se ti desetkrát po sobě u jednoho itemu stane, že někdo zaráz s tebou přihodí o 50 Goldů víc, než ty, tak mi vyprávěj, že to není bot...
Bot by to bol jedine v pripade, ze by ti to na urcitu chvilu napisalo v aukcii winning. Takto ako to popisujes to je proste ten system. Ked tam niekto nastavi na item co ma aktualnu cenu 100k svojich 10m tak to vzdy bude aj 1850x prihadzovat po 50 goldov az kym nedojdes k 10m...
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.

Nekronaut
The Butcher
BattleTag:Nekronaut#2332

Příspěvek od Nekronaut » 27.06.2012, 14:41 hod.

Já bych tohle chápal, kdyby člověk v reálném časě viděl nejvyšší příhoz. Stejně jako v reálných aukcích, kde víš koho překonáváš...

Quetak
The Butcher

Příspěvek od Quetak » 27.06.2012, 14:56 hod.

Nekronaut píše:Já bych tohle chápal, kdyby člověk v reálném časě viděl nejvyšší příhoz. Stejně jako v reálných aukcích, kde víš koho překonáváš...
Však ty vidíš aktuální nejvyšší bid za kolik se item prodá pokud na něj už nikdo nepřihodí. Kolik je pro dotyčnýho (majitel aktuálního bidu) strop na bid tě přeci vůbec nemusí zajímat pokud za ten item nehodláš dát víc. Pokud si za něj ochotnej dát víc tak ho vyhraješ, ten systém je naprosto logickej a průhlednej, kdo item chce a je za něj ochotnej vysolit nejvíc milionů tak ho prostě vyhraje... To, že nevíš kolik musíš napsat max bid abys přebil aktuální max bid je uplně bezpředmětný. Vše je jen o tom kolik kdo je ochotnej za ten danej item dát.

Nekronaut
The Butcher

Příspěvek od Nekronaut » 27.06.2012, 15:01 hod.

No ale to jsem přesně myslel. Imho by bylo lepší, aby ten aktuální strop vidět byl. Minimálně proto, abych nemusel dohazovat xkrát než ho zjistím. A taky by to bylo asi napínavější, kdyby u toho člověk fakt musel být.

Quetak
The Butcher

Příspěvek od Quetak » 27.06.2012, 15:07 hod.

Nekronaut píše:No ale to jsem přesně myslel. Imho by bylo lepší, aby ten aktuální strop vidět byl. Minimálně proto, abych nemusel dohazovat xkrát než ho zjistím. A taky by to bylo asi napínavější, kdyby u toho člověk fakt musel být.
To by přece úplně ztratilo ten pojem aukce. Vem si že seš na aukci obrazu kterej se ti líbí, vyvolávačka je na 50kč. Sedí vás 100 lidí v místnosti a každej na ten obraz biduje,ale každej má V HLAVĚ svůj strop za kolik je ochotnej ten obraz koupit. Chodil bys po místnosti a ptal by ses lidí: "hele kámo, kolik seš za to ochotnej dát? Já jen jestli má cenu bidovat..."? Nejvíc by na tom bitej ten co ten obraz prodává, prootže by ten nejbohatší člověk řekl, hele lidi dám za ten obraz 100milonů, 99 lidí by se zbalilo protože by na to neměli a ten jeden by ho pak koupil za vyvolávací cenu....zamysli se, bylo by to tak dobře?

Nekronaut
The Butcher

Příspěvek od Nekronaut » 27.06.2012, 15:15 hod.

Jo, chápu. Ale on by v tomhle případě těch 100 milionů musel vysolit...

Každopádně fakt skvěle polopaticky vysvětluješ, takových je potřeba víc.

Quetak
The Butcher

Příspěvek od Quetak » 27.06.2012, 15:26 hod.

Nekronaut píše:Jo, chápu. Ale on by v tomhle případě těch 100 milionů musel vysolit...

Každopádně fakt skvěle polopaticky vysvětluješ, takových je potřeba víc.
Právě, že by nemusel, kdyby každej viděl ten max bid tak by ho to odradilo na to vůbec bidovat když by nemohl překonat max bid. Navíc by se pak dělo to, že by kamarádi prodávajícího uměle navyšovali aktuální bid aby na tom prodávající vydělal co nejvíc - samozřejmě by nepřehodili ten max bid, ale snažili by se k němu dostat co nejblíže aby prodávajíci oškubal, toho kdo je za to ochotnej dát nejvíc, co nejvíc. Tak jak je to teď je to přesně tak jak to má být.

Nekronaut
The Butcher

Příspěvek od Nekronaut » 27.06.2012, 15:32 hod.

Ok, budu se tedy s tím muset smířit :D . No já stejně jedu buyouty, na tohle je potřeba dost peněz a času...

Quetak
The Butcher

Příspěvek od Quetak » 27.06.2012, 15:36 hod.

Nekronaut píše:Ok, budu se tedy s tím muset smířit :D . No já stejně jedu buyouty, na tohle je potřeba dost peněz a času...
Taky bid moc nevyužívám,ale občas se tak daj pořídit itemy hodně pod cenou, ale buyout je buyout, máš ten item hned. Tak good luck v aukčím životě :)

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 27.06.2012, 15:37 hod.

Netušil jsem, že to funguje, jak tady popisujete. V tom případě to vysvětluje to, co se mi u aukce stává... Ale ten systém se mi moc nelíbí a ta analogie s tou aukcí s tím obrazem mi taky nesedí. Ano, tam má taky každý v hlavě nějaký strop, za který už nejde, ale přihazuje se postupně, takhle by to podle mě mělo být i tady, prostě postupně bys přihazoval a až by cena byla tak vysoká, že už bys víc nedal, tak bys přihazovat přestal. Je pravda, že by u toho člověk musel sedět pořád a tomu se asi chtěl blizz vyhnout...
Obrázek

Quetak
The Butcher

Příspěvek od Quetak » 27.06.2012, 16:35 hod.

kojot píše:ale přihazuje se postupně, takhle by to podle mě mělo být i tady, prostě postupně bys přihazoval a až by cena byla tak vysoká, že už bys víc nedal, tak bys přihazovat přestal. Je pravda, že by u toho člověk musel sedět pořád a tomu se asi chtěl blizz vyhnout...
Přesně jak říkaš, musel bys u toho sedět pořád a nebyl by čas na hru samotnou. V reálný aukci tě taky někdo kdo danou věc opravdu chce okamžitě přebíjí, dáš tisíc, on hned dva, dáš 3 on hned 10, dáš 15, on 20 (tvůj max) a je to jeho ikdyž by zato byl ochotnej dát třeba i 100. Takhle tou automatikou je to akorát urychlený, věc se prodá o malinko dráž než je nejvyšší nabídka druhýho v pořadí, líbí se mi to.

DeathHero
The Butcher
BattleTag:DeathHero#2204

Re: Zvysenie ceny legendary craftov (Fiery Brimstone)

Příspěvek od DeathHero » 27.06.2012, 17:02 hod.

kojot píše:Já myslím, že jsi spíš nepochopil ty jeho. Mluví o tom, že v momentě, kdy přihazuješ bid třeba 250 000, tak v tu samou chvíli přihodí bot na 250 050, takže ti to napíše, že tvůj bid je moc nízkej. Taky se mi to stává a docela mě to vytáčí... Když to takhle de 10x za sebou a cena se vyšplhá na moc vysokou hodnotu.
Tohle se mi stava casto.
Achievements: 7400 (92%)

Fru-fru
The Butcher
BattleTag:Frufran#2167

Příspěvek od Fru-fru » 27.06.2012, 18:00 hod.

Peckoslav píše:Quetak: myslím že dostatečně srozumitelně. ;)

Pokud někdo používáte aukro a na něm funkci automatického příhozu, tak zde to v podstatě funguje stejně - bidnete max cenu do které chcete přihazovat a poté se vše děje samo :)
Nevýhodou je právě ona blokace celé částky na AH dokud aukce neskončí.
Jj, přesně tak to funguje. Normální aukce..

Odesláno z mého HTC Desire HD A9191 pomocí Tapatalk 2
Crome,nikdo si nebude pamatovat, jestli jsme byli dobří či zlí.Jediné na čem záleží je,že dva stáli proti řadě nepřátel!Splň mi tedy přání-dopřej mi pomstu!A jestli neposloucháš,táhni do horoucích pekel!
Obrázek

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 27.06.2012, 18:21 hod.

Quetak píše:Přesně jak říkaš, musel bys u toho sedět pořád a nebyl by čas na hru samotnou. V reálný aukci tě taky někdo kdo danou věc opravdu chce okamžitě přebíjí, dáš tisíc, on hned dva, dáš 3 on hned 10, dáš 15, on 20 (tvůj max) a je to jeho ikdyž by zato byl ochotnej dát třeba i 100. Takhle tou automatikou je to akorát urychlený, věc se prodá o malinko dráž než je nejvyšší nabídka druhýho v pořadí, líbí se mi to.
Jo je to asi nejlepší řešení, když je to takhle... Akorát mě to překvapilo, protože jsem se s takovým systémem nikde nesetkal (když něco chci, tak si to rovnou koupím, místo toho abych procházel internetový aukce :) ). Zmátlo mě to, protože v betě jsem dycky dával minimální možnej bid a vždycky mě to hodilo jakože vyhrávám a pak až třeba za 5 minut mě někdo přebil.
Obrázek

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 28.06.2012, 12:20 hod.

Tohle jen jasne ukazuje, ze Blizzardu nejde o nic jineho nez o zisky skrz aukci.
Nepochopim, proc nekdo muze bidovat kdyz nema potrebnou hotovost na to, ale Blizzard ma tuhle svinarnu dobre vymyslenou, ze diky tomu prakticky dovoli komukoliv umele zvedat cenu predmetu coz se jim hodi, protoze budou mit vyssi zisky.

Nekronaut
The Butcher

Příspěvek od Nekronaut » 28.06.2012, 12:32 hod.

AlterEgo píše:Tohle jen jasne ukazuje, ze Blizzardu nejde o nic jineho nez o zisky skrz aukci.
Nepochopim, proc nekdo muze bidovat kdyz nema potrebnou hotovost na to, ale Blizzard ma tuhle svinarnu dobre vymyslenou, ze diky tomu prakticky dovoli komukoliv umele zvedat cenu predmetu coz se jim hodi, protoze budou mit vyssi zisky.
Takže největší motivaci mít boty má sám Blizzard...

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 29.06.2012, 09:43 hod.

AlterEgo píše:Nepochopim, proc nekdo muze bidovat kdyz nema potrebnou hotovost na to....
no praveze hotovost je potrebna, nakolko aby si napr spravil bid 1M tak ten 1M realne musis mat v tej chvily... navyse ti ho rovno "zobere" a kym je aukcia aktivna, s tymito goldami nemozes nijak manipulovat

Odpovědět

Zpět na „Obchod“