Na to, jak mám nízký level, je vstup na hell poměrně odvážným počinem, zejména když se podíváte na rezisty. Avšak mám dva vcelku dobré tanky, oaka a účinnou mrazicí auru z hurikánu plus velmi silný ledový proud. Tomu však vystavil stopku například tento odpad(lík). Když člověk vyleze ven a přiřítí se tam toto rychlé, silné, mrazivé a hlavně imunní monstrum, dost se lekne. Merc s medvědem se však o jeho maličkost hravě postarali. Neměli problémy ani se zombíky jako např. s tímhletím. Když nebyly imunity, byla radost za tento build hrát. S imunitou je to trochu pomalejší. Vcelku pohoda byla i v Den of Evil, až na tohoto týpka, proti němuž se muselo jít opatrně.
V Cold Plains přišel první trochu závažnější problém: LE monstrum. Kontakt blesku s oakem okamžitě znamenal ztrátu skoro poloviny života a při vhodné kombinaci statů i merce a medvěda. Proti nim se musel uplatňovat opatrnější postup. Dále jsem narazil na několik skupin na chlad imunních brumlinek, jimž jsem srážel imunity hůlkou na lower resist, avšak škody byly spíše symbolické. Mnohem více škod jim způsobil můj Spirit, který však měl asi jen 10% šanci na zásah

Poté jsem prozkoumal Stony Field, kde to byla samá pohodička a žádné imunity na chlad. Totéž platilo i o pohřebišti a Blood Raven, i když té se zpátky do hrobu moc nechtělo. V kryptě a mauzoleu to také krásně padalo. Jak monstra, tak předměty.

V další hře po opravení všech chyb serveru jsem šel nějprve trochu naexpit a pokud možno i něco kloudného nasbírat. Třeba tento Angelic nebo tento amulet, který jsem vcelku s těžkým srdcem prodával. Další nálezy byly Griswold's Edge a Windhammer Poté jsem vyzkoušel craftit, abych pročistil přeplněnou truhlu, ale výsledek stál za hnědo.
Jakmile jsem prolezl v nové hře znovu kryptu a mauzoleum, vydal jsem se vpřed. Stopku mi málem vystavil tento nepříjemný fešák. Jinak se dole nic moc nedělo, až na objev, jak rychleji zatočit s imunními na chlad. Jelikož jsem domaxoval hurikán, abych měl maximální škody na arctic blast, zjistil jsem, že mám zároveň téměř plně synergizované tornádo a přestože je i se skillery na pouze 8. levlu, je schopen výrazně žoldákovi a medvědovi pomoct. Maxovat tornádo však nebudu, neboť bych se příliš odchýlil od konceptu této postavy. Místo toho jsem začal maxovat medvěda.
V temném lese mi vypadla tato kosa, ale radši bych o tu lepší podobného druhu. Má výše uvedená metoda však nefungovala na tohoto dřeváka, takže mi nezbylo nic jiného, než ho prostě oběhnout, sebrat listinu a vypadnout. Škoda

V dalších dnech jsem Winterfreshe zase flákal, ale včera jsem se rozhodl, že první akt konečně dojedu, i kdybych měl skončit až ve 3 ráno...skončil jsem naštěstí jen v 1 ráno.
První věc, kterou jsem udělal, bylo opětovné vyčištění Black March, protože věž byla až v posledním růžku. Dostal jsem do sbírky další zelený exemplář, z něhož jsem měl celkem radost. Chybělo však málo, a mohl jsem litovat, že jsem do věže vůbec lezl. Každou chvíli tam byly mana burn, cursed, fanaticism, might a LE hnusné lučištnice, které několikrát sfoukly jak svíčku merce, medvěda i oaka a málem i mě. Být tak kontaktní postava, jsem mrtvý natotata. Ale naštěstí jsem mid-ranged. Drop tam nestál za nic, jen usmolená Ral.

Jail jsem prakticky jen proběhl a zabíjel jen ty monstra a bosspacky, které překážely u dveří. Pitspawn se mi úspěšně vyhnul

Pak přišla na řadu Andariel. Co na ten boj s ní říct? Merc nevydržel jediný zásah, medvěd jeden a půl, oak ani jeden a já jsem se měl co ohánět. Navíc ta potvora se na mě vrhla s asi 10 Dark one za zády, které jsem musel zlikvidovat nejprve a musel u toho být nanejvýš opatrný. Boj byl takový, že jsem každé dvě sekundy čaroval oaka a medvěda a stihl vyslat jen malý proud mrazu. Při tom jsem musel být často v pohybu, když použila sprej, kterej ukončil existenci všemu, co mi krylo záda. Často jsem musel do města. Kvůli nízkým poison resistům a lahvičkám. Nakonec však Andariel padla, ale dělat k ní runy teda v žádném případě nebudu, jednou a stačilo. Když jsem viděl drop, říkal jsem si, že si snad ze mě dělá srandu. Tohle má být quest drop??? Každopádně jsem se pohnul aspoň dál.
Staty na konci 1. aktu
DMG Arctic Blastu
DMG Merce
Skilly 1
Skilly 2
Výbava Merce
Stejná jako na konci 5. aktu NM.
Výbava má
Stejná jako předtím, kromě:
Ruka číslo jedna - stále stejné
Hlava - nasazuji další dárek, který jsem dostal v době, kdy jsem tento build začínal
Hrudník - stále stejný
šperk číslo 1 - stejný
Ruka číslo 2 - stejný
Nohy - mírný up(down)grade
Šperk číslo 2 - stejné
Spoďáry - konečně vyměněno, ale určitě najdu lepší
Šperk číslo 3 - furt stejné. Ormus se na NM fakt vyznamenal
Rukavičky - stejné