Zdravím,
D3 teď skoro vůbec nehrávám, a musel bych trošku popřemýšlet, abych vše sepsal ale pokusím se ti nastínit aspoň něco málo.
Všechno se to odráží od buildu, který pojedeš a WD je hodně variabilní... Pokud bys chtěl tzv. "vyvolávače" tak potřebuješ Armor a Resisty, aby ti ta zvěř něco vydržela. Hodně lidi říká, že Summoner je na nic a vyvolané kreatůry nic nevydrží, což je blbost, ale musí se tomu přizpůsobit vybavení. Samozřejmě taky potřebuješ dmg a životy...
Pokud by jsi jel jako hlavní kouzlo Poison Dart - Splinter pak se vyplatí Attack Speed + dmg. Tenhle build se hodně používal ze začátku, než přišli medvědi. Myslím, že už ho moc lidí nehraje, ale je to můj nejoblíbenější

Na už zmiňované Zombie Bears potřebuješ hlavně DPS. Hodně lidí to hraje pouze přes DPS a na životy/armor/resisty kašlou. Takhle to hrát, mě osobně, vůbec nebaví. Ale záleží na tobě.
Build na Dire Bats je podobný ale u toho je potřeba dobrý Mana Reg, který ti umožní si hrát na Batmana tak, že ti skoro nikdy nedojde mana...
Co se týče Kritiku, tak DPS se počíta ze všeho, damage/attack speed/critic... takže se ti určitě vyplatí. Dřív Critic nefungoval na DoTky ale Blizzard se to chystal opravit.
Doufám, že jsem aspoň trochu poradil.