HC Sniperzon (Glass Cannon - Pure Dex)

Moderátor:Dark_Deamon

Fraxinus
Adviser
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:Fraxinus#2208
Kontaktovat uživatele:
HC Sniperzon (Glass Cannon - Pure Dex)

Příspěvek od Fraxinus » 28.08.2012, 22:45 hod.

Na Winterfresshovu pomstu jsem si vybral Amazonku, která bude trochu zvláštní, za to však velmi výkonná, pokud se mi pro ni povede sehnat odpovídající equip. Jedná se o Pure Dexterity Sniperzonku, která bude všechny body cpát pouze do Dexterity. Nikam jinam!

Člověk by mohl říct, že se taková Amazonka nemůže dostat daleko, já však věřím, že ano. Sílu nabere z předmětů, aby mohla nosit potřebné vybavení, a o přežití se postarají skromné přírůstky z výbavy, merc, decoy i valkýra a hlavně úhybné manévry, které bude mít tato Amazonka pěstěné na vyšších levlech.

edit: Přejmenoval jsem topic na Glass Cannon. Tak se totiž jmenují všechny buildy, které investují vše do str, dex nebo energy bez jediného bodu ve vitalitě.

Teď k věci:
Titul: Destroyer
Jméno: Sniperzon
Build: Magic Arrow/Critical Strike/Pierce/Valkyrie/Decoy/Evade/Avoid/Dodge
Level: 51, RIPla obklíčena fanatickými fetiši kdesi v džungli. Not enough faster hit recovery :(

Průběh Skillů:
Normal:
Critical Strike (2), Magic Arrow (3), Critical Strike (4,5), Inner Sight (Den of Evil), Dodge (6), Magic Arrow (7,8,9,10,11), Avoid (12), Slow Missiles (13), Magic Arrow (14,15,16,17,18,19), Critical Strike (20), Penetrate (Radament), Critical Strike (21,22,23), Evade (24), Decoy (25), Critical Strike (26,27,28), Pierce (30,31), Valkyrie (30,31), Evade (Izual, Izual), Pierce (32,33,34,35,36,37,38,39), Magic Arrow (40,41,42,43)

Nightmare:
Magic Arrow (44, Den of Evil,45,46), Valkyrie (47,48,49,50,51)

Hell:
Naposledy upravil(a) Fraxinus dne 05.04.2013, 13:27 hod., celkem upraveno 4 x.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

Dark_Deamon
Archangel
BattleTag:DarkDeamon#2454
Kontaktovat uživatele:

Re: HC Sniperzon (Pure Dex)

Příspěvek od Dark_Deamon » 28.08.2012, 23:18 hod.

Ty už taky roupama nevíš, co vymyslet, že? :) Každopádně tady to bude chtít víc štěstí, než kdy jindy. Hlavně jsem zvědavej, jak na tom budeš s životama, protože ty spolu se Strength budou nejspíš vzácným zbožím.

Hodně...opravdu hodně štěstí ;)

Dragonius
Minion of Destruction

Příspěvek od Dragonius » 29.08.2012, 06:08 hod.

Tak na tohle se těšim, hlavně hodně štěstí, dobré manévry a rychlé šípy :-)
Štěstí přeje připraveným...

Asman
Doom Knight
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asman » 29.08.2012, 06:29 hod.

Zajímavý build, horší než životy bude asi ta Síla, pokud se podaří vygamblit něco se slušným +life. Přeju hodně štěstí, snad Ti padne nějaký Lycander :)

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 29.08.2012, 12:34 hod.

AKT 1 Normal
Začneme tedy popořadě. Celý 1. akt byl dohrán na players 8 a až do splnění questu Den of Evil jsem házel oštěpy a nože. Díky rychle nabušenýmu kritickému úderu to byla hračka. Když jsem u Charsi koupil svůj první luk, Hunter Bow, který má very fast attack speed a měl i 1-7 lightning dmg, takže to šlo pak dále jako po másle. Blood Raven trochu zlobila a likvidace jejích zombíků byla tak na 2-4 rány, ale šla k zemi. Zatím byl dost problém více s manou než se sílou nebo životy, protože 1,5 many na zásah Magic Arrowem bylo prostě moc. Proto jsem se od levlu 7 soustředil na jeho co největší růst, nejen pro to, ale i pro bonus k útoku, který byl v prvním aktu dost znát.

Přesto potvory dost sílily a potřeboval jsem akutně posilu. Ta přišla nejen v podobě mercyně, které jsem svěřil long bow se 3 gemy, ale hlavně jsem u Gheeda vygamblil luk, co má nejen Very fast attack, ale i Amplifu, která v kombinaci s kritickým úderem byla schopná páchat pořádné škody. Hru to značně urychlilo. Jen jsem musel začít být opatrný u bossů s cold enchanted a lightning damage, a postupem času i u potvor, které měly tendenci útočit ve skupině, protože zhruba od Dark Woodu co zásah, to pád do Hit Recovery.

Ve věži přišel první unikát a také ohrožení života, když jsem si nepohlídal Cold Enchanted bosse duchů. Komtesa dala jen Eth, ale byla aspoň v klidu. Trochu zlobil Smith, ale stačilo pouze nedovolit mu zasáhnout mě vícekrát než jednou po sobě. V celém kláštěře jsem musel začít hrát Blood Ravenovským stylem, protože začala být likvidace monster dost zdlouhavá a nedá se říct, že by mi jejich rychlost běhu nějak pomáhala:) Co pomohlo velice, byly rubíny v bernění, díky kterým jsem se cítil o něco bezpečněji, zejména v setkání s tímto strašákem. Ještě horší pořízení jsem měl s jeho bráchou v katakombách, ale tam to bylo v klidu, dokonce mě příliš nezlobili ani ghoul lordi, z nichž jsem měl trochu obavy.

Pak následovala naše Andy. Vzhledem k malému počtu životů jsem měl docela stažený zadek, později se ukázalo, že zcela zbytečně. Stačilo být pořádně napitý protijedy a nedovolit jí, aby se mě dotkla. Bylo vcelku fajn, že mercyně přežila dostatečně dlouho na to, abychom jí společně ubraly dostatek života, i díky Amplifě. Nakonec jsem s Andy bojoval i přesto sám, ale zas tak strašné to nebylo. Díky úhybům mě její jedovatý oblak zasáhl snad jen 2x nebo 3x a šla do kytek asi za minutu po aplikování oblíbené taktiky vystřelit a utéct.

Během prvního aktu jsem si se sílou nemusel dělat příliš těžkou hlavu, co jsem potřeboval, to jsem unesl. Takže jsem mohl cpát do socketů v klidu rubíny.

Staty po 1. aktu: , merc
Zobrazené MA DMG = 32-52
Skutečné MA DMG = 46-66
Výbava po 1. aktu:

Luk: Composite Bow of Amplify Damage - DMG 4-8, 5% Chance to Cast Level 1 Amplify Damage
Brnění: Superior Hard Leather Armor - Defense 28, 15% Enhanced Defense, +20 to Life, socketed 2x (2x chipped ruby)
Helma: Gemmed Cap - Defense 5, +3 to Maximum Damage, +10 to Life, socketed 2x (jewel, chipped ruby)
Rukavice: Ghoul Knuckles Heavy Gloves - Defense 9, +15 to Attack Rating, +40% Enhanced Defense, +1 to Strength, +1 to Dexterity, Poison Resist +8%, +1 to Light Radius
Pásek: Belt of Equilibrum - Defense 5, +17% Faster Hit Recovery
Boty: Heavy Boots of Pacing - Defense 6, +10% Faster Run/Walk
Amulet: Felicitous Amulet of Craftmanship - +1 to Maximum Damage, +8% Better Chance of Getting Magic Items
Prsten 1: Rugged Ring of Strength - +2 to Strength, +6 to Maximum Stamina
Prsten 2: Felicitous Ring of Craftmanship - +1 to Maximum Damage, +10% Better Chance of Getting Magic Items
Charmy:
1) Rugged Large Charm of Strength - +2 to Strength, +23 to Maximum Stamina
2) Crimson Small Charm of Life - +7 to Life, Fire Resist +5%
3) Lapis Grand Charm of Greed - Cold Resist +16%, 21% Extra Gold from Monsters
4) Large Charm of Blight - +6 Poison Damage over 3 Seconds
5) Bronze Large Charm of Strength - +12 to Attack Rating, +2 to Strength
6) Large Charm of Blight - +6 Poison Damage over 3 Seconds
7) Tangerine Small Charm - Lightning Resist +4%

AKT 2 Normal

Na začátku jsem si vybral jiného merce, a to se zaměřením na Prayer. Volba padla na něj proto, že vzhledem k mému velmi nízkému životu je jeho léčení téměř okamžité a i vepředu je velmi platným. Tento merc bude nejspíš mou volbou až do konce. U Radamenta se však v plné nahotě ukázala potřeba změny zbraně, takže jsem se pustil do gamblu a toto je výsledek. Jenže mi stále chybělo 13 k síle, abych mohl výměnu provést :(

Došel jsem si tedy se stále starým lukem pro kostku a další horadrimské věcičky. Cestou pro hůl jsem málem přišel o život podruhé, když jsem přehlédl dalšího Cold Enchanted bosse. Dát mi tak critical, je po mě. U červotoče se ukázal být vážným problémem i jed. Jeho účinek mi srazil životy na 1 během asi 3-4 sekund!! Takže jsem na něj musel jít opatrně z dálky podobně jako na skaraby, kterých bylo dole požehnaně. Naštěstí se mi však povedlo sehnat již potřebných 40 síly, abych mohl nasadit sice trochu pomalejší, ale více těžkotonážní velký luk, který jsem vygamblil. Rozdíl byl sakra znát.

Při vstupu do ztraceného města jsem se zasmál tomuto chumlu. :D Potvory se tam tak trochu zasekly a nedělaly nic, vůbc nic. Tak jsme si je s mercem v klidu vychutnali. V chrámu zmijí však veškerá legrace skončila. Ty potvory se totiž rozhodly chargovat pouze mě a merce naprosto ignorovaly...ještě že moc nevydrží, ale prohnaly mě tam teda pěkně. Ještě hůř však bylo tady, protože zabít tyhle nemehla bylo na věčnost, navíc šly furt jen po mě. Fuj. A to jsem netušil, co si užiju zde. Z obrázku to není zřejmé, ale měly Extra Fast, merce zcela přehlížely a já je nemohl nijak setřást. Nejhorší bylo, že byly první skupinou monster v celé lokalitě, takže jsem nemohl manévrovat. Ale zvládl jsem to nakonec. Když mě jednou dostaly do hit recovery a každý do mě bouchal, myslel jsem, že je po mě. Naštěstí se však recovery uvolnilo a já se mohl doléčit. Ten můj de-bil mi v této situaci vůbec teda nepomohl. Summoner byl už hračka, navíc mě potěšilo, že jsem se trefil hned napoprvé. Ještě lepší byl jeho dáreček pro mého merce. Mít tak místo sání many life, bylo by to dokonalé. Nakonec se ukázalo, že sání stejně neužije :D

V hrobce jsem rychle našel Durielovu kobku a nastal problém, a ne ledajaký. Musím podotknout, že vzhledem k dlouhodobé praxi monster jít jen po mě jsem raději snížil před bitkou na players 1, a dobře jsem udělal. Ten grázl dokonce občas ignoroval i moji Decoy! Za celou bitku jsem téměř nevystřelil, protože na to nebyl prostě čas. Decoy vydržela jen jednu ránu, když se o ní Duriel konečně zachytil, a Duriho aura znamenala konec manévrování. Přesto nebylo nutné utíkat do města. Na switchi jsem totiž měl stále ten luk s Amplifou, který byl rozhodující. Vypálil jsem v jeden moment asi jen dvakrát, nicméně amplifa se spustila a merc se svým monstr dmg se mohl realizovat, zatímco já se staral o svůj kejhák. Nakonec bylo hotovo. :) Drop mě potěšil s tím rare prstenem, ale při identifikaci mi úsměv trochu zkysl.

Duriela jsem překonal a pokusy jiných lidí o čistou dexterity sniperzonku, které ztroskotaly právě na něm, jsem překonal. Další obavy budu asi mít z Mephista, hlavně té jeho koule, která by mi dala nejspíš instant kill. Každopádně o tom až příště.
Vzhledem k tomu, že už mám z dexterity prakticky 150% Enhanced Damage, je luk už velmi silný, což mě těší, ale zkouším vygamblit ještě lepší. V jeden moment jsem vyzkoušel i jednu silnou rare kuši, ale byla tak pomalá, že jsem to s ní vzdal. Navíc její pomalost ohrožovala i mou bezpečnost, protože jsem nemohl běžet dřív, než se dokončila animace útoku.
Během tohoto aktu jsem měl i dost štěstí na +strength charmy, jen aby to vydrželo.

Staty po 2. aktu: , merc
Zobrazené MA DMG = 42-101
Skutečné MA DMG = 59-119
Výbava po 2. aktu:

Luk: Cruel Loom Long Battle Bow - DMG 5-21, +18% Enhanced Damage, +2 to Minimum Damage, +10 to Attack Rating, Adds 1-4 to Fire Damage, +1-2 to Cold Damage, Fire Resist +5%
Switch: Composite Bow of Amplify Damage - DMG 4-8, 5% Chance to Cast Level 1 Amplify Damage
Brnění: Gemmed Breast Plate - Defense 65, +8 to Strength, +17 to Life, socketed 3x (flawed ruby, 2x flawed amethyst)
Helma: Gemmed Cap - Defense 5, +3 to Maximum Damage, +10 to Life, socketed 2x (jewel, chipped ruby)
Rukavice: Ghoul Knuckles Heavy Gloves - Defense 9, +15 to Attack Rating, +40% Enhanced Defense, +1 to Strength, +1 to Dexterity, Poison Resist +8%, +1 to Light Radius
Pásek: Deamon Strap Heavy Belt - Defense 9, +32% Enhanced Defense, +17 to Maximum Stamina, Lightning Resist +17%, Poison Length Reduced by 25%
Boty: Heavy Boots of Pacing - Defense 6, +10% Faster Run/Walk
Amulet: Felicitous Amulet of Craftmanship - +1 to Maximum Damage, +8% Better Chance of Getting Magic Items
Prsten 1: Rugged Ring of Strength - +2 to Strength, +6 to Maximum Stamina
Prsten 2: Felicitous Ring of Craftmanship - +1 to Maximum Damage, +10% Better Chance of Getting Magic Items
Charmy:
3) Lapis Grand Charm of Greed - Cold Resist +16%, 21% Extra Gold from Monsters
4) Large Charm of Strength - +3 to Strength
5) Bronze Large Charm of Strength - +12 to Attack Rating, +2 to Strength
6) Small Charm of Strength - +1 to Strength
7) Grand Charm of Venom - +15 Poison Damage over 4 Seconds
8) Small Charm of Strength - +1 to Strength
9) Grand Charm of Strength - +5 to Strength
10) Small Charm of Shock - Adds 1-5 Lightning Damage
11) Tangerine Small Charm - Lightning Resist +4%
Naposledy upravil(a) Fraxinus dne 29.08.2012, 13:43 hod., celkem upraveno 1 x.
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 29.08.2012, 12:52 hod.

Pěkně to zatím šéfuješ :) Jen si myslím, že dřív než u Mephista, nastane problém ve Flayer Jungle. Tam jak se na tebe sesype 10 těch prcků, tak pak životy lítaj. Pak poison pavouci, kteří ho mají sakra silnej a nemluvě o šamanech a jejich hustým infernu. Já jen, když koukám na tvoje resisty. A když se to dá dohromady s tvou hladinu života, tak to potom může být celkem rychlovka. Hodně štěstí v zelenině ;)

Asman
Doom Knight
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asman » 29.08.2012, 12:53 hod.

Pěkně to jede, i ty dropy. Jsem zvědavý na ty hajzlíky ze 3. aktu, snad tam nepotkáš ještě k tomu Souly.

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 29.08.2012, 13:31 hod.

Na Frajery budu mít Decoy, pavouky si budu držet daleko od těla, šamany taky a Great Marchi se budu snažit vyhnout.
Jinak ještě dodám, že statistiky ve hře vypočítávají výsledné DMG špatně, proto tu uvedu korekci do předchozího příspěvku.
...Ancients, go, go go!

Dragonius
Minion of Destruction

Příspěvek od Dragonius » 29.08.2012, 13:40 hod.

Koukám, že tou hrou prolétáváš :-) tak ať to vydrží.. GL ;)
Naposledy upravil(a) Dragonius dne 31.08.2012, 11:39 hod., celkem upraveno 1 x.

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 29.08.2012, 17:38 hod.

uvažoval jsi nad cubením luku? nejakej magic bow +3x chiped gem? může ti to dát tuším až 60%ed a navíc vždycky minimálně jeden socket. (s tím %ed si nejsem jistej kolik může max dát).

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 30.08.2012, 06:24 hod.

Neuvažoval, ale díky za tip. Bohužel jsem nyní mimo ČR, takže pokračování bude nejdříve o víkendu.
...Ancients, go, go go!

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 01.09.2012, 02:01 hod.

AKT 3 Normal

Mnozí z vás se obávali, že zdejší lidojedi budou problém. Nebyli. Jednak na mě útočili převážně flusačkami, o které se postarala slow missiles, jednak je jejich dmg titěrné, jednak mám decoy, kterou jsem musel využít v džungli snad jen asi 3x. Dalším problémem měli být pavouci, avšak ani jeden z nich se mi nedostal na tělo, takže jsem ani neotestoval sílu jejich jedu. Nicméně jsem dostal figurínu, za níž dvacet k životu bylo skvělou odměnou. V džungli frajerů to nebylo o moc horší, ačkoliv jsou zdejší lidojedi o něco zuřivější. Každopádně za gidbina jsem dostal tento vzácný dar, který mě více než potěšil. V kobkách lidojedů jsem si jen dával pozor na panenky, kterých tam bylo požehnaně, ani jednu jsem si však vybouchnout pod zadkem nenechal.

Strážné města Kurastu jsem překonal s lehkostí merce a byl obdarován něčím, co mě mělo zbavit stresu při boji s Mephistem. Navzdory původním předpokladům mohu říci, že jsem se mnohem více bál o život právě v Kurastu, v jeho podzemí obzvlášť. Tihleti mi neustále posílali pod nohy meteor. Po dopadu a při nachytání mé nepozornosti bylo ze 189 života rázem tak 60-80, což nebylo vůbec příjemné. Venku navíc byla spousta naštvaných fanatiků, kteří nejenže zdrhají, ale občas najednou jako když jim přecvakne jdou jen po mě.

První dílčí pomstu jsem vykonal s lehkostí a získal knihu spolu s Gorehovel sekyrou. Kdyby takové staty měl i můj luk, který byl čím dál více nevyhovující... V jeden moment mi vypadlo toto pěkné rare brnění se dvěma dírami. Mít tak lepší a zejména potřebnější staty, milerád bych ho nasadil. Zatím však počkám. Také jsem vyzkoušel gamble, protože jsem potřeboval trochu se převléci. Jednou jsem vybral i amulet, což bylo rozhodnutí, kterého jsem nemusel vůbec litovat! :)

Příjemného překvapení jsem se dočkal i v divočině. Tohle bylo přesně to, co jsem si vysnil už někde ve druhém aktu, že bych to potřeboval. V lepší dobu mi to padnout opravdu nemohlo. 8-) Díky nárůstu rychlosti byl můj luk opět užitečný a díky nárůstu k životům jsem poprvé po hodně dlouhé době netrpěl hit recovery. Úžasné, zejména proti těmto výtečníkům.

V paláci nenávisti jsem si z místních nástrah nic nedělal, jen mě štvali ghoul lordi a tlustoprdi, protože hodně vydrželi. Překvapilo mě tam výborné generování map, ale nejhorší překvapení si pro mě připravil tradičně Bremm. Sice jsem chvíli před tím dovršil 30. úroveň a dostal k sobě Valkýru, avšak ta mi byla proti němu k ničemu. Souboj to byl dlouhý a na trpělivost, ale výsledek stál za to, přestože jsem ho nenasadil. U Mephista jsem čekal problémy, ale ty skončily, jakmile se na něj pověsil merc a na krátko i Valkýra, i když ta jen na chvilku. Amplifa z druhého luku velmi pomohla bitvu urychlit. Dokonce jsem nemusel ani utíkat do města, merc bitvu za dodržování pitného režimu přežil. Hra byla stále zapnutá na players 8, takže pro mě byla lehkost bitvy dost překvapivá. Jediné šrámy jsem utrpěl hned na začátku bitvy, když mě zasáhl blesk a charged bolty, jinak se nezmohl naprosto na nic a mé obavy byly zbytečné, ani ten prsten od Stormtreeho nebyl potřeba nasadit, tak jsem ho prodal. Drop nic moc.

Během třetího aktu jsem se téměř kompletně převlékl do nového oblečení a pověsil na sebe mnoho charmů na život a sílu.

Staty po 3. aktu: , merc
Zobrazené MA DMG = 44-130
Skutečné MA DMG = 65-151

Výbava po 3. aktu:
Luk: Cruel Loom Long Battle Bow - DMG 5-21, +18% Enhanced Damage, +2 to Minimum Damage, +10 to Attack Rating, Adds 1-4 to Fire Damage, +1-2 to Cold Damage, Fire Resist +5%
Switch: Composite Bow of Amplify Damage - DMG 4-8, 5% Chance to Cast Level 1 Amplify Damage
Brnění: Gemmed Breast Plate - Defense 65, +8 to Strength, +17 to Life, socketed 3x (flawed ruby, 2x flawed amethyst)
Helma: Gemmed Full Helm - Defense 26, +6 to Maximum Damage, +24 to Life, socketed 2x (jewel, ruby)
Rukavice: Sander's Taboo Heavy Gloves - Defense 26, +20% Increased Attack Speed, Adds 9-11 Poison Damage over 3 Seconds, +21 Defense, +40 to Life
Pásek: Deamon Strap Heavy Belt - Defense 9, +32% Enhanced Defense, +17 to Maximum Stamina, Lightning Resist +17%, Poison Length Reduced by 25%
Boty: Eagle Slippers Heavy Boots - Defense 9, +35% Enhanced Defense, +2 to Dexterity, Heal Stamina Plus 50%, Cold Resist +7%, 25% Better Chance of Getting Magic Items
Amulet: Viper Emblem Amulet - +1 to Summoning Skills (Necromancer Only), +1 to Maximum Damage, +4 to Dexterity, Lightning Resist +21%, Fire Resist +14%
Prsten 1: Ring of Might - +5 to Strength
Prsten 2: Stone Grip Ring - 10% Chance to Cast Level 3 Nova when Struck, +1 to Maximum Damage, +82 to Attack rating, Cold Resist +21%, Lightning Resist +22%
Charmy:
3) Lapis Grand Charm - Cold Resist +19%
4) Grand Charm of Strength - +5 to Strength
5) Small Charm of Life - +5 to Life
6) Rugged Large Charm of Life - +12 to Life, +23 Maximum Stamina
7) Ocher Large Charm of Life - +8 to Life, Lightning Resist +9%
8) Small Charm of Shock - Adds 1-5 Lightning Damage
9) Crimson Grand Charm of Blight - +6 Poison Damage over 3 Seconds, Fire Resist +10%
10) Viridian Small Charm of Frost - Adds 1-2 Cold Damage, Poison Resist +6%
11) Fine Grand Charm of Inertia - +7% Faster Run/Walk, +3 to Maximum Damage, +20 to Attack Rating
12) Large Charm of Strength - +3 to Strength
13) Bronze Large Charm of Strength - +12 to Attack Rating, +2 to Strength
14) Tangerine Small Charm - Lightning Resist +4%

Výbava merce:
Zbraň: Fine Pike of the Bat - DMG 26-118, +26% Enhanced Damage, +21 to Attack Rating, 5% Mana Stolen per Hit, Ethereal (Cannot Be Repaired)
Brnění: Raven Hide Chain Mail - Defense 101, 5% Chance to Cast level 3 Frost Nova When Struck, +34% Enhanced Defense, +1 to Strength, +17 to Life, Lightning Resist +7%, Poison Resist +13%
Helma: Full Helm of Balance - Defense 26, +10% Faster Hit Recovery
Naposledy upravil(a) Fraxinus dne 01.09.2012, 14:15 hod., celkem upraveno 1 x.
...Ancients, go, go go!

Asman
Doom Knight
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asman » 01.09.2012, 07:43 hod.

Ten prsten je parádní. Stejně tak to brnění i drop Sandersek, pěkně to popadalo. Hodně štěstí ve 4. aktu.

raisen
Adviser

Příspěvek od raisen » 01.09.2012, 07:46 hod.

Tak ty Sandersky jsou super :-) I ten rare ring od Ormuse. Fakt pěkné. Ať to padá podobně i ve 4. aktu.
HC grál: 537/516 (-21)

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 01.09.2012, 09:23 hod.

AKT 4 Normal

Čtvrtý akt byla sranda. Poměrně brzy jsem našel svůj první Exceptional luk, díky němuž jsem byl zase o kus silnější směrem dopředu. Přes merce a přes Valkýru se ke mě prakticky nebylo možné dostat, a hra parádně odsejpala. Jediná zdržení, jež jsem zaznamenával, byly rodičky mláďat, které hodně vydrží a navíc se zdálo, že mají ohromnou rezistenci vůči fyzickým útokům. Dost proti nim pomáhal Pierce, který jsem začal pomalu maxovat. S každým dalším levlem to šlo krásněji a krásněji.

V Pláních jsem našel Izuala až před vchodem do města zatracených a souboj s ním byl dost dlouhý, i když jsem na něj házel druhým lukem furt amplifu. Vypadla z něj pak Isenhartská helma a za dva skill body jsem vylepšil své manévrovací schopnosti Evade, protože je v těchto končinách hojně využívám. Kovárna mě potěšila tak napůl. Runa mohla být Sol, ale perfektní rubín se mi bude hodit.

V chrámu Chaos Sanctuary jsem poprvé málem přišel o život. Všechno šlo v klidu a pohodičce, tak jsem se přestal zajímat o zadní vrátka a nijak jsem nereagoval, když mě obklíčili 3 oblivion knighti, dali mi lower resist a hned na mě každý vystřelil svou elementální střelu. Byl jsem zmražen, ihned po inkasování tohoto jsem dostal navíc decrepifu a jako dárek na mě poslali ještě 3 bone spirity....s mými life tak kolem 20-30!! V poslední milisekundě jsem zachránil fullkou. Každopádně mi tato událost ukázala, kde je moje místo a vrátila mě zpátky na zem. Zde už sice ne všichni, ale mnozí nepřátelé preferovali zasahovat raději mě, i když měli k dispozici Valkýru a merce. Merc si však užíval hojně grilování od Venom lordů. I v tomto souboji jsem měl stažený zadek a musel jsem roztahávat a roztahávat. Jednou taky oživit merce.

Po Seisovi a velkovezírovi přišel na řadu big D. Na něj jsem sice šel s velkou mírou pokory, ovšem díky skvělému dropu ze třetího aktu beze strachu. Jediné, co mě zraňovalo, byly fire novy, jinak se věnoval pouze valkýře, mercovi, popř. decoy. Takže bitka byla pohodička. Přesto jsem musel být bdělý, 245 života vs. Red Lightning Hose je zatraceně velký nepoměr. Na konci se Diablo zasekl o růžek a přestal být nebezpečný úplně. Jeho drop potěšil merce, který si nasadil to brnění.

Staty po 4. aktu: , merc
Zobrazené MA DMG = 51-145
Skutečné MA DMG = 73-167

Výbava po 4. aktu:
Luk: Vicious Edge Bow of Craftmanship - DMG 8-27, +40% Enhanced Damage, +1 to Maximum Damage
Helma: Gemmed Full Helm - Defense 26, +6 to Maximum Damage, +24 to Life, socketed 2x (jewel, ruby)
Rukavice: Sander's Taboo Heavy Gloves - Defense 26, +20% Increased Attack Speed, Adds 9-11 Poison Damage over 3 Seconds, +21 Defense, +40 to Life
Boty: Eagle Slippers Heavy Boots - Defense 9, +35% Enhanced Defense, +2 to Dexterity, Heal Stamina Plus 50%, Cold Resist +7%, 25% Better Chance of Getting Magic Items
Amulet: Viper Emblem Amulet - +1 to Summoning Skills (Necromancer Only), +1 to Maximum Damage, +4 to Dexterity, Lightning Resist +21%, Fire Resist +14%
Prsten 2: Stone Grip Ring - 10% Chance to Cast Level 3 Nova when Struck, +1 to Maximum Damage, +82 to Attack rating, Cold Resist +21%, Lightning Resist +22%
Charmy:
8) Small Charm of Shock - Adds 1-5 Lightning Damage
9) Crimson Grand Charm of Blight - +6 Poison Damage over 3 Seconds, Fire Resist +10%
11) Fine Grand Charm of Inertia - +7% Faster Run/Walk, +3 to Maximum Damage, +20 to Attack Rating
12) Large Charm of Strength - +3 to Strength
13) Bronze Large Charm of Strength - +12 to Attack Rating, +2 to Strength
14) Crimson Small Charm - Fire Resist +3%
15) Tangerine Small Charm - Lightning Resist +4%

Výbava merce:
Zbraň: Fine Pike of the Bat - DMG 26-118, +26% Enhanced Damage, +21 to Attack Rating, 5% Mana Stolen per Hit, Ethereal (Cannot Be Repaired)
Brnění: Venom Ward Breast Plate - Defense 132, +100% Enhanced Defense, Poison Resist +90%, +15% To Maximum Poison Resist, +2 To Light Radius, Poison Length Reduced By 50%
Naposledy upravil(a) Fraxinus dne 01.09.2012, 14:15 hod., celkem upraveno 1 x.
...Ancients, go, go go!

Dragonius
Minion of Destruction

Příspěvek od Dragonius » 01.09.2012, 10:18 hod.

Pěkné, moc pěkné.. Hlavně ať to jde takhle dále a ještě líp ;)

DeathHero
The Butcher
BattleTag:DeathHero#2204

Příspěvek od DeathHero » 01.09.2012, 10:26 hod.

@Fraxinus to by me zajimalo kdy prijde rada na kodiaka :P
Achievements: 7400 (92%)

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 01.09.2012, 12:29 hod.

Až přejde definitivně killing (ripping) spree z posledních dvou týdnů. Nerad bych o něj přišel. Navíc s Kodiakem je to těžké, protože tam to není jen o hraní, ale asi 2x až 3x tolik času strávím s kompilací videa a uploadingem, což se mi většinou nechce.

Jinak....sice akty 3 a 4 jsem sem přidal s rozestupem, ale ve skutečnosti jsem akt 3,4 a 5 odehrál celý včera v noci. Report příjde hned...
...Ancients, go, go go!

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 01.09.2012, 13:40 hod.

AKT 5 Normal

Cesta nahoru k Šenkovi byla v pohodě, dokonce padl unikátní amulet. Než jsem vylezl nahoru, složil jsem si trochu lepší kanón. On vlastně nebyl jen trochu lepší, on byl setsakramentsky lepší! Díky rostoucí úrovni Piercu byl postup velmi rychlý i přesto, že něktreří potřebovali i 5 ran, zas na druhou stranu jsem opět mohl zabíjet i na jednu ránu. Tuhle bandu jsem si obzvlášť vychutnal. Ve Frigid Highlands mě dost štvali ti malí otravové, co po mě furt flusali oheň. Jeden z nichbyl i unikátní boss s multiple shot a málem mě oddělal. Proto jsem tam musel být opatrnější. Ale dostal jsem tam Sigonsky, uvidíme, zda je někdy využiju.

V mrazivých jeskyních jsem se zapotil hned u vchodu, nebylo kam utéct a tyhle potvory hodně vydrží, navíc jejich dmg nebylo zrovna nejnižší. Zde jsem si počínal už trochu zkušeněji. Od Anči jsem dostal za trest šunt a poslala mě za Nihlathakem. Tam padl konečně vhodný luk na runové slovo, které jsem si vysnil už dříve. S tou rychlostí to teď pálí naprosto neskutečně. Když šíp proletí 5 cíli, je to skvělá mašina na zabíjení. Kam se na tohle hrabe multiple shot, strafe nebo guided arrow :D Bitva s Nihlathakem byla legrační. Zatímco si potvory všímaly merce a Valkýry, já se prosmýkl kolem nich a takto ze zálohy posílal zrádci Harrogathu malé dárečky ve velkém množství....než se teleportoval pryč. Avšak nebylo mu to platný. Jeho drop mě docela překvapil, protože dvě runy mi nikdy předtím nedal...to že stály za starou belu ponechme stranou.

V Glacial Trail jsem dost naexpil, takže jsem pak Frozen Tundru téměř celou jen proběhl, Ancient's Way také, pokud to bylo možné, takže jsem se utkal s Ancíky, kteří byli dost otravní a problémoví, zejména Madawc, který měl dost monstr fire damage na sekerách. Korlic šel skoro celou dobu jen po mě, a ne a ne chcípnout. Když se k němu přidal ještě Talic, bylo o zábavu vskutku postaráno. Kdo před tímhle utekl, vyhrál. Takže jsem vyhrál, a asi po 8 minutách boje pokračoval dále.

V trůnním sálu to šlo v pohodičce, i tento mizera, u kterého jsem se trochu obával z jeho jedu, Baalovy decrepify a mrazivého útoku, což by mě skoro znehybnilo a bezpochyby zabilo. Nic z toho se nestalo mě, jen valkýře. Z Bartuca jsem měl dost větry, protože šel jen po mě. Netopýři byli srandovní, jen jsem musel kontrolovat mercovo zdraví a přečarovávat Valkýru. Za to Lister a spol. mě dost prohnali. To však nebylo nic proti tomu, jak jsem se natrápil s Baalem.

Nesnížil jsem totiž na players 1, takže to byla bitva trvající snad 20 minut, se spoustou návštěv ve městě, hektolitry vypitých láhviček a nervama v kýblu. Začátek přitom vypadal dost klidně. Pak však začal po jeho teleportaci veletoč, kdy mi ubíral svou fire novou, sál mi manu a velmi rád se teleportoval přímo před můj xicht :OXO , aby mě usmažil. To se mu naštěstí nepovedlo. Mě se však nedailo mu ubírat životy, a to ani za použití luku s amplifou, tak jsem se uchýlil k jednomu experimentu...u Malah jsem koupil hůl s charges k Frozen Orbu. :lol: Vypadalo to velmi vtipně, ale bez cold mastery je tento skill velmi slabý, bohužel. Po spotřebování všech chargů jsem ji prodal a vrátil se ke klasice. Baal však taky a povolával na mě každou chvíli brášku, čímž mě doháněl k zuřivosti. Navíc mi asi 3x zabil merce. Při bitvě jsme vystřídali spoustu míst boje, dokonce se bojovalo i tam, kde jsem to ještě nikdy nezažil. Nicméně po velmi tvrdém, dlouhém a vyčerpávajícím boji byl Baal přemožen. :) Ten Goldwrap jsem hned nasadil, na Nightmaru se bude hodit.

Prozatím jsem tedy Destroyer. Uvidíme, jak to bude vypadat v budoucích obtížnostech, avšak v 5. aktu se naplno projevily přednosti Magic Arrowu, který jsem po dolevlení Piercu na 10. úroveň (tedy cca 70% šanci) začal maxovat a zbývají mi už jen 4 levly. Díky vysoké dexteritě páchám už vskutku velice solidní škody a až najdu nebo si postavím luk s hodně velkým základem škod, pojede to jak po másle. Jsem osobně dost zvědav.

Staty po 5. aktu: , merc
Zobrazené MA DMG = 96-254
Skutečné MA DMG = 135-293
Skilly: Magic Arrow, Pasivní skilly

Výbava po 5. aktu:
Luk: Zephyr Edge Bow - DMG 8-26, Socketed 2x (Ort Eth), 7% Chance to Cast Level 7 Twister when Struck, +25% Faster Run/Walk, +25% Increased Attack Speed, +41% Enhanced Damage, -25% Target's Defense, +69 to Attack Rating, Adds 1-50 Lightning Damage, +25 Defense
Pásek: Goldwrap Heavy Belt - Defense 35, +10% Increased Attack Speed, +49% Enhanced Defense, +25 Defense, 71% Extra Gold from Monsters, 30% Better Chance of Getting Magic Items, +2 to Light Radius
Charmy:
8) Large Charm of Strength - +3 to Strength
9) Emerald Large Charm of Anthrax - Adds 50 Poison Damage over 6 Seconds, Poison Resist +15%
12) Crimson Small Charm - Fire Resist +3%
13) Small Charm of Shock - Adds 1-5 Lightning Damage
14) Bronze Large Charm of Strength - +12 to Attack Rating, +2 to Strength

Výbava merce:
Brnění: Venom Ward Breast Plate - Defense 132, +100% Enhanced Defense, Poison Resist +90%, +15% To Maximum Poison Resist, +2 To Light Radius, Poison Length Reduced By 50%
Naposledy upravil(a) Fraxinus dne 01.09.2012, 14:16 hod., celkem upraveno 1 x.
...Ancients, go, go go!

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 01.09.2012, 13:54 hod.

Hmmm...pěkně to vraždíš >:D Ten unikátní pásek (Goldwrap) by se mi maximálně hodil na mou Cold Amu. 10% IAS, to je paráda. Hodnota Dexterity začíná být už celkem brutální. Jen mi řekni jedno. Nebylo by lepší rvát body do Penetrate nebo Valkyrie než do Pierce? Myslím, že aspoň +2 all skily na sobě uděláš a Pierce na lvl 3 má už 42% šanci na průstřel, což si myslím, že není špatný. Počítám s tím, že bys tam měl jeden bod na pevno a zbytek z all skills.
Jinak ještě jedna technická...u Merca máš napsáno luk, ale asi by tam mělo být zbraň.

Přeju ti hodně štěstí na NM. Hlavně co nejmín Cold Enchant bossů.

Odpovědět

Zpět na „HC příběhy“