1) pasivka critical mass + energy twister - wicked wind + frost nova - cold snap + diamond skin - runa libovolná, explosive blast - chain reaction
2a) crit chance 55%+ / (
58% - 90% freeze single target - nutno cold snap a evocation)
2b) AS (2,51+) / (
3,04 AS - 90% freeze single target - nutno cold snap a evocation)
3) ApOC - 20+
4) LOH 500+ (1000 ideál)
5) All Res + armor + vit
6) DPS
Jde o to, že s tučnýma hodnotama dokážeš resetovat cooldowny frost novy pod 0,6 sekundy a tím držíš elity i bosse ve zmraženém stavu

a zároveň můžeš (ale většinou ani nutně nemusíš být) v diamond skinnu, protože jeho cooldown sresetuješ také za půl sekundy)
Čím větší AS tím více twisterů a zároveň více ticků na každej twister = více loh
Critical mass - musíš mít, bez toho to nebude fungovat
energy twister - nejlépe resetuje cooldowny
frost nova - mrazí (cold snap - snižuje cooldown)
diamond skin - zvyšuje survavebilitu
explosive blast - hlavní damage dealer a zároveň výbuchy trochu pomáhaj snižovat cooldowny.
Doufám, že jsem na nic nezapomněl, ale vše ostatní by mělo být na tvé volbě.
Co se ceny týče tak to ti teď neporadím. Ceny se pořád mění stejně jako itemy ze dne na den, ale hlavně z dlouhodobého hlediska). Jdi na AH a hoď si to na papír/excel. Základní varianta nebude drahá, na tučný hodnoty s EHP 500 000+ a rozumný dps 100k+ to bude min půl miliardy.
Je to dobré na vyšší MP a uberbossy, kdy vlastně je držíš ve stunu a ostatní můžou v klidu rozdávat. Na farmení se dá, když použiješ storm armor - thunder storm místo základního energy armoru - prismatic, ale je lepší přehodit pár itemů (více critical damage a movement speed a změnit skilly a přehodit na archona, to je mnohem pohodlnější).
Doplněno o můj příspěvek z tématu Wizard a APoC:
Toto už je (na hru) dost vysoká matematika. Pro wicked wind existují zmiňované breakpointy k AS (... 2,51, 2,74, 3,01, 3,34 ... - je nutné se držet těsně nad nimi, vše ostatní je mrtvé), které jsou dobré k APoC, LoH a ke critical mass snižování cooldownů. Čím větší AS a CC tím lepší reset cooldownů. Čím větší AS a CC tím lepší obnovování APoC a tím si můžete snižovat APoC na itemech. Čím větší AS tím lepší LoH a tím pádem si můžete teoreticky ubírat LoH na itemech. VŽDY a u VŠEHO ale platí, že čím více tím lépe a komfortněji.
Tady je odkaz na moje výpočty (jde o výpočty na základě vzorců, mechanik a skutečností, které jsou k dispozici v článcích a duskusích). Jde pouze o příklady, ale aplikovat to lze na jakékoliv hodnoty u wizarda s wicked windem. Je to o to složitější, že i explosive blast má své procy, které ale zahrnuty nejsou.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... l=cs#gid=0
Testuje se to tak, že si vezmete jeden cíl například zmiňovaného šampiona, diabla, nebo keywardena a roztočíte twistery a měly byste být pouze s twistery (s plným počtem) schopni ten cíl zmrazit, tak aby se skoro nepohnul (může se aplikovat i na celou elitu, což je nejčastější případ využítí cm buildu) a pak nejsou nutné tak vysoké hodnoty.
Mám vyzkoušeno, že s 28 APoC, 3,04 a 56,5%cc je to dost na hraně a např s keywardenem v druhém aktu může být problém. S 3,34 a 59,5% je to znatelně lepší, ale u těchto hodnot s velkou pravděpodobností bude muset u většiny lidí dojít k zásahu do EHP, možná i DPS, APoC a LoH, takže to již není tak komfortní hraní. 2,74 a 56,5% není už nic moc a skok na 3 AS je obrovský a to z třech důvodů: 1) dostanete ven více twisterů a 2) každý twister má více ticků a 3) oboje přechozí dohromady.
Rozhodně v tomhle nejsem nevzdělanější člověk a v matice jsem taky lama, ale pro nováčky by to mohlo být užitečné.