Obtížnost D3 - reakce na téma "Nelíbí se vám stav D3? Po.."
Reve: No to je ale právě ono! MP10 se hraje, podle toho že to trvá, relativně jakokdyby v tank buildech. Aby šlo MP10 hrát, musí jít nahoru defense. Pak trpí DPS a problém je na světě,..nuda a dlouho to trvá. Co to znamená? Hráči stále zdaleka nemají geary na solidní rubání MP10. Možná je na to potřeba dávat crit ne za 1M ale za 10M jednou ranou. Třeba víc, co já vím, já tam zdaleka nejsem, abych kybicoval. A u toho si udržet defense alespoň tak, jak se hraje teď MP10. A to je pořádnej úkol! Pak bude i MP10 hratelné. Je to to samé jako když si lidi volí přijatelný MP např. na farmu. To ukazuje, kam každej cca patří, kde může fajně hrát. To, že se jsem se zpocenejma zádama urubal baráky pro nephalem5 a pak Gnoma MP10 OPRAVDU není (pro mě), že hraju MP10. Přežít neznamená, že je ta obtížnost vhodná,..podle mě. A to je to,..na MP10 k hraní má opravdu málokdo,..pár Číňanů, jak se tu občas říká,..Možné to je, na D3 progress se top DPS unbuffed motá až k 500k, možná i víc, nevím aktuálně,..a u toho je nutný přežívat,..od těchhle psychoušů bych poznámky, že už se jim to zdá lehký bral opravdu jako seriózní,..tak nějak na to nahlížím já,..
diabloprogress.com battle.net dfans Solo Selffound Topic
NO Automation Devices used
Re: Obtížnost D3 - reakce na téma "Nelíbí se vám stav D3? P
no tak zrovna za barbara te defense zase tolik nepotrebujes aby si to prezival...je to jak uz se tu nekolikrat psalo...s MP rostou HP neumerne k DMG..takze uz to neni o tom, ze to je tezsi to dat, ale akorat to dyl trva..
Věc co mě trápí je ta , že u Wizze si dokážu představit maximalně 2 buildy na MP 10 :-(
Za bara si to realitvně dávám snadno ale je vtipné že na Wizzovi bych měl mít lepší gear a stejně sním dám maxx MP4 na pohodu :-)
Za bara si to realitvně dávám snadno ale je vtipné že na Wizzovi bych měl mít lepší gear a stejně sním dám maxx MP4 na pohodu :-)
jo to se neda srovnavat...pokud nejdes CM wize tak se to na poradny MP neda hrat..teda pokud nemas TOP EQ...s nejakym 250-300k dmg se muzes jit leda zahrabat...za to s barbarem se stejne drahym EQ si to das s prstem v nose
Mp10 hm ... stačí vysoký life leech a ehp se solidním dps a není problém (především u některých charú a buildů) jen to déle trvá, ale hlavně ....
Obtížnost si ve hře tedy osobně představuji jinak než jen zvýšením damage a life monster. Co třeba inteligence nepřátel, proměnlivý stupeň agresivity, využívání fyziky prostředí, nutnost "skillu" (uhnout kdy chci a co chci..), využívání kombinací skilů ke znásobení efektu (např. jedním skilem monstru snížím obranu a druhým skilem ho vykostím) , imunity/rezisty nepřátel, atd.
O nevyváženosti jednotlivých buildů a skilů nebo jednotlivých postav se ani nemá smysl bavit.
Obtížnost si ve hře tedy osobně představuji jinak než jen zvýšením damage a life monster. Co třeba inteligence nepřátel, proměnlivý stupeň agresivity, využívání fyziky prostředí, nutnost "skillu" (uhnout kdy chci a co chci..), využívání kombinací skilů ke znásobení efektu (např. jedním skilem monstru snížím obranu a druhým skilem ho vykostím) , imunity/rezisty nepřátel, atd.
O nevyváženosti jednotlivých buildů a skilů nebo jednotlivých postav se ani nemá smysl bavit.
Naposledy upravil(a) Rakiii dne 29.03.2013, 13:48 hod., celkem upraveno 1 x.
jn :-) to mě se*e pořád a už delší dobu :-DReve píše:jo to se neda srovnavat...pokud nejdes CM wize tak se to na poradny MP neda hrat..teda pokud nemas TOP EQ...s nejakym 250-300k dmg se muzes jit leda zahrabat...za to s barbarem se stejne drahym EQ si to das s prstem v nose
rakiii:jo vsak sem to psal..ze to je jen o HP a ne vetsi obtiznosti...
Rakii a Reve: No, jak to říct kulantně a neurazit,..zkrátka, možná nejsem tak daleko jako vy, ale já se prostě nebojím říct, že se na MP10 s tímhle barbem podle mých měřítek ZDALEKA nechytám. Dovolím si raději připomenout, že jsem výše psal, že se nehodlám vzdát 2h zbraně a nehodlám se wrtět, což je pro mě samozřejmě limitní, ale chci hrát 2H. Že je balanc blbej a pro jednu class je to brnkačka a pro druhou nehratelný, o tom není pochyb.
esopeso: Nazdar, jsme se dlouho nečetli, že?
Nemáš novou bouchačku a offhand?...To je jedno,..Já třeba nevím, jestli jedu něco extra jinýho za wizírečku, ale vzniká spíš tak náhodně, co odpadne ve hře DrSmákovi a sem tam něco přikoupím, ale skoro nic a MP4 i s gearem za zlomek ceny DrSmáka dávám téměř bez smrtí a hlavně bez frostu. Wizům moc neholduju, je to jen tak na odlehčení, ale šlape mi jako prd,..fakt,..MP nad 4 jsem s ní nikdy nešel, protože na to nemám DPS, takže bych možná přežil, ale nehrál,...klidně se na ní podívej, myslím, že je v tom odkazu na DrSmáka vidět ostatní postavy,..

Rakii: Jo a ještě k Tvý představě o obtížnosti,..já tomu rozumím, ale D3 je prostě v jádru prostá arkáda a nějaká propracovanost v tomhle smyslu nám dopřána nikdy nebude,..to asi budem muset zkousnout...Když si vezmu D1 a D2 které je tu modlou a vzpomenu si, jak jsem musel používat neskutečně důmyslnej trik rubání přes roh nebo ve dveřích a všichni pěkně stáli ve frontě až na ně přijde řada
!,..se mi zdá, že v D3 prostě posun je,..né dost, ale je
..

D2 renegades
PÁNOVÉ, SLÍBENÉ TÉMA JE NA SVĚTĚ POD NÁZVEM "POJEĎMĚ D3 PO KOLEJÍCH D2" KOHO TO ZAJÍMÁ, MŮŽE TAM ZAVÍTAT A NECHAT SI TO PROJÍT HLAVOU. JE TO IMPULS, KTERÝ VYŠEL Z TOHOTO TÉMATU. AŤ ŽIJE D3!
Škoda že nemám čas na to abych se stal členem vašeho spolku :-)
- Wozungr
- Fallen Shaman
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Wozungr#2703
Když jsem četl původní téma tak jsem měl radost, že nejsem jedinej, komu přijde D3 ne zrovna lehké. Vzhledem k tomu, že to hraju dost casual pač někdy se vydělavat prachy musej, tak mě to stale bavi protože si to proste stim prstem v nose nedavam. Ano mohl bych si to davat s prstem nekde, ale proc budu chodit MP1-3 kdyz to neni zadnej adrenalin. Celkem me bavi kdyz mi ta banka lita pořad nahoru a dolu a řikam si ty **** ted to bylo tak tak, ale žiju a už zbejva jen elit to dam!!! Zatim jsem neměl štěsti na drop a muj bank za celou dobu zatim nepřekročil ani směšnejch 20M takže diky omezenym možnostem mam radost i z malého boostu a pořad mě, žene vpřed vidina pořádného dropu a příprava postavy na datač v podobě Plvl100. Muj nynejsi stav je nasledujici, farmu chodim na MP6 a můžu říct, že stačí menší nesoustředění, podcenění, kvalitni combo elit, nevyhnutej frozen a nejlepe kdyz bouchnou dva po sobe a jsem nataženej. Klíče farma na MP8 a to se klidne za run klič i dvakrát+ vyválim. Ze smrti nemám taková komplex jako autor, ale take to nemiluji... Ještě bych rád zmínil, že abych mohl hrát vyší MP které mne více baví, tak mam self buffed resisty cca 850 - 950 a i tak mi ty HP proste litaj jak blazen. BTW: asi hraju jinou hrum ale ja i stemito resisty poznam, ze jsem dostal bombu od elity MP7 a juj tahle byla od elity MP8 !!! Je to pořad o tom samem, ses ve vatě ? Koupiš si brutální DPS gear a uhealujes to s prst v nose. Nejses ve vatě ? Musis slepit nějakou defensivu abys vydržel než to umlatiš lopadou. Za mě asi takto... Hra mě pořád hodně baví asi díky tomu, že nejsem ve vatě. Nejvíc mě baví posty typu pro goldy se nevracej nemá to cenu, nezbirej žádné itemy nemá to cenu. A slovíčko efektivní no coment.
Budu tu spoustě lidem asi oponovat, ale díky AH je hra pro spoustu hráčů alespoň trochu hratelná. Po 550 hodinách na wizovi jsem našel cca 3 věci co mi zlepšili postavu oproti stávajícímu gearu, na AH jsem prodal nejlépe za 50M, do dneška se mi průměr prodaných věcí pohybuje kolem 50-200k, nicméně za skoro rok hraní to nějákou sumu udělá a já si můžu zahrát co mě zrovna baví. Mám na hraní cca hodinu denně přes týden, průměrně pak 2 hodiny všeho všudy a za tu dobu jsem prostě nebyl schopen vytvořit něco jako top gear, ani s AH ani s 550 hodinama... Co pak má člověk dělat? Kdybych měl žít ztoho co jsem si našel tak jsem udělal cca 1/10 craftů po patchi (protože bych neměl ani ty goldy na to) a nedej bože když jsem si chtěl zahrát barbara třebas, výbava mě stála 10M a můžu si farmit MP10, nebýt AH tak se pachtím s mágem max na MP1 a roboticky opakuju stejný aspekty hry (viz. Alkaizer run). A že někdo investuje real money? No a? Někdo zas sbírá vláčky tak si kupuje vláčky, co mě se týká tak je mi úplně jedno kdo si jak co získal (pokud to není podvodem samozřejmě). A myslím si že jen díky AH tu máme za rok 7 patchů, ztoho 2 markantní změny hry (paragon system a craftění) a ikdyby to nakrásně bylo naprogramováno předem, tak mě to rozhodně u hry udrželo a nemyslím si že dokud ta hra blizzardu ,,vynáší,, tak ji přestanou podporovat. Diablo 2 jsem hrál s přestávkami celých 10 let a nevidím důvod proč by to u trojky mělo být jinak... jen ať vydělávají a mají motivaci hru sunout dopředu.
No tak to je hodně krutý a vlastně (i když chápu, jak si to myslel) důkaz, že opravdu aukce ničí (v mém chápání) hru. Za 550 hodin 3 věci, který mě boostnou oproti tomu, co jsem koupil ???? U "item-based" hry ???? Tak to bych ale opravdu opravdu opravdu nehrál.
Hraju to přesně naopak. Žiju pouze z toho, co mi hra dá (hraju pouze solo), protože mám alespoň každý dvě hodiny nějaký drop, nad kterým se alespoň můžu zamyslet, zda by mě nějak neboostnul (když třeba prohodím i víc věcí najednou, co mám v truhle). Upravuju podle toho build apod. Peníze na craft jsou, ale zase bohužel nemám tolik pokusů na top-rolly hned. Nicméně ani to bych nechtěl.
Pro info to po nějakých 300h vypadá zhruba takhle: http://eu.battle.net/d3/en/profile/WulF ... ro/6129227
"Ano, jsem nejchytřejší barbar na světě"
(1k+ INT - mazec, zachvíli mi asi zmizí křížek z wizzard věcí :-D)
"Ano, s tim co mám, to na víc jak mp2 neodsejpá"
"Ano, nerad umírám"
"Ne, nerad hraju nejefektivnější buildy"
"Ne, nerad hraju nejefektivnější runy"
"Ano, jsem si vědom toho, že barbarian je tak trochu OP char, ale mám nasbíráno na další (WD)"
Ale hrát (ve všech aspektech chápání) se to dá a je to pro mě zábavnější. Mrzí mě pouze, že HC solo se fakt online hrát nedá (ať už z důvodu výpadků mýho providera nebo latence EU serveru Blizzu)
Hraju to přesně naopak. Žiju pouze z toho, co mi hra dá (hraju pouze solo), protože mám alespoň každý dvě hodiny nějaký drop, nad kterým se alespoň můžu zamyslet, zda by mě nějak neboostnul (když třeba prohodím i víc věcí najednou, co mám v truhle). Upravuju podle toho build apod. Peníze na craft jsou, ale zase bohužel nemám tolik pokusů na top-rolly hned. Nicméně ani to bych nechtěl.
Pro info to po nějakých 300h vypadá zhruba takhle: http://eu.battle.net/d3/en/profile/WulF ... ro/6129227
"Ano, jsem nejchytřejší barbar na světě"

"Ano, s tim co mám, to na víc jak mp2 neodsejpá"
"Ano, nerad umírám"
"Ne, nerad hraju nejefektivnější buildy"
"Ne, nerad hraju nejefektivnější runy"
"Ano, jsem si vědom toho, že barbarian je tak trochu OP char, ale mám nasbíráno na další (WD)"
Ale hrát (ve všech aspektech chápání) se to dá a je to pro mě zábavnější. Mrzí mě pouze, že HC solo se fakt online hrát nedá (ať už z důvodu výpadků mýho providera nebo latence EU serveru Blizzu)
Vy tři, BROTHERHOOD se teprve rozjíždí a nabírá dlouhodobě. Kdyb se Vám to uleželo, za zkoušku nic nedáte.
esopeso: nikoho nenutím, ale často se lidi ozývaj, že namaj čas, ale naše hra BROTHERHOOD je SYSTÉM, ne závod. Půjde hrát tak dlouho, jak Diablo samo!...to já jen tak na okraj,..
Kdyby něco, víte, kde mě najít
esopeso: nikoho nenutím, ale často se lidi ozývaj, že namaj čas, ale naše hra BROTHERHOOD je SYSTÉM, ne závod. Půjde hrát tak dlouho, jak Diablo samo!...to já jen tak na okraj,..
Kdyby něco, víte, kde mě najít

Popremyslim nad tim a ozvu se kdyz si me pridas na dia ponevac tvuj battletag tu nemas a muj je hned v levo :-)
Jo, DrSmo, cítíme spoustu věcí podobně a hrajeme velmi podobným stylem, ale vaše pravidla už by byla pro mě až příliš krutá.
1. Skill tree - nedokázal bych vyjít pouze s X-skilly a ještě bez E-modu. Důvod je, že to měním na základě: lokace, nových věcí (které např. přidávají damage nebo crit. k různým skillů), nudy (prostě se to občas přejí) a testování. Podle mě to prostě do D3 patří, i když sám blizz je v tomhle trochu schyzofrení a neví jestli to lidi měnit nemaj (přijdeš o NV, hru dohrajete s čímkoliv, nechceme aby lidi v partě byli nuceni měnit skilly podle ní), nebo maj (zavedli jsme to, aby odpadla nuda při neustálém vytváření postav jako v D2). Zároveň já mám rád trochu jiný styl RPG (třeba jako v TES - všichni můžou umět všechno, ale omezujeme to na základě xyz), ale to už by bylo na dlouhé povídání proč.
2. Rozbíjení vlastních věci na základě smrti - občas umřu né vlastní vinou, ale díky např. latenci a proti tomu se bojuje fakt špatně :-(
Přesto váš projekt sleduju a fandímu mu :-) Jen tak dál - houšť a větší kapky.
1. Skill tree - nedokázal bych vyjít pouze s X-skilly a ještě bez E-modu. Důvod je, že to měním na základě: lokace, nových věcí (které např. přidávají damage nebo crit. k různým skillů), nudy (prostě se to občas přejí) a testování. Podle mě to prostě do D3 patří, i když sám blizz je v tomhle trochu schyzofrení a neví jestli to lidi měnit nemaj (přijdeš o NV, hru dohrajete s čímkoliv, nechceme aby lidi v partě byli nuceni měnit skilly podle ní), nebo maj (zavedli jsme to, aby odpadla nuda při neustálém vytváření postav jako v D2). Zároveň já mám rád trochu jiný styl RPG (třeba jako v TES - všichni můžou umět všechno, ale omezujeme to na základě xyz), ale to už by bylo na dlouhé povídání proč.
2. Rozbíjení vlastních věci na základě smrti - občas umřu né vlastní vinou, ale díky např. latenci a proti tomu se bojuje fakt špatně :-(
Přesto váš projekt sleduju a fandímu mu :-) Jen tak dál - houšť a větší kapky.