Roll - itemy

Diskuze týkající se Hardcore způsobu hry.
Odpovědět
Shadou
Minion of Destruction
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Shadou#2399
Roll - itemy

Příspěvek od Shadou » 15.04.2013, 11:59 hod.

Zdravím vespolek,
tak nějak sem pročítal forum a někde se o tom psalo, bavilo a já si to četl a nějak nad tím přemýšlel a říkal si, že to sem napíšu, aby se k tomu někdo vyjádřil, jestli to tak je či není.

Takže se někde už netuším kde a kdo dohadoval, jak moc má MF vliv na roll a padnutí itemů. Někdo tvrdil, že MF má hlavně vliv na počet rare a legendárních či setových věcí, které padnou(počet za run) a druhý mu oponoval, že to kdy co padne, na to MF vliv nemá, ale že MF má vliv na to, když se pak ta věci identifikuje, jaké budou mít staty(jaký bude roll).

Takže hypoteticky, když se nad tím zamyslím, tak když půjdu runy, napadají mi nějaký hodnotný legendy(podle tvaru se většinou pozná co to bude zač) a mám nízký MF ať už proto, že na to nemám krámy, nebo proto, že ještě není NV, nebo vysoký paragon, každopádně mám malý MF, tak když to identifikuju, tak je to většinou na brimstone. Podle první hypotézy mi nic jiného nezbývá, MF je dobrý jen aby mi vůbec ta legenda padla. Ale když se zamyslím nad tou druhou hypotézou, kde MF ovlivňuje roll statů při identifikaci, tak by se vyplatilo asi ty itemy uschovat v bedně a počkat si až se zvýší MF, nebo si pak ve městě nasadit MF gear, kde bude MF skoro kapnutý a pak ten předmět identifikovat...pak by byla relativně větší šance na lepší staty?
Jen tak polemizuju, aby řeč nestála a přemýšlím, proč mi padají samý sr*čky :D

Neví někdo zkušenější, jak to teda je, nevyčetl to někde někdo? Nebo na MF vůbec nezáleží a je všechno o náhodě?

Díky Sh.
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

Kalis
Wraith
BattleTag:kalisovanoha#2618

Re: Roll - itemy

Příspěvek od Kalis » 15.04.2013, 12:17 hod.

Ahoj, covece tohle uz tu bylo vickrat rekl bych a vetsinou se tyto informace neresi zde na HC :)) .. ale nebudu tu adminovat, takze ve zkratce: MF ti zvedne sanci asi tak o 0,0x %. Nejvic sanci pridas, kdyz budes porad tocit rychle mp0 runy = cim vic padlych, tim vetsi pravdepodobnost, ze neco zasviti. Snad jsem to napsal dobre.

Shadou
Minion of Destruction
BattleTag:Shadou#2399

Příspěvek od Shadou » 15.04.2013, 12:26 hod.

aaha, tak to se omlouvám, já už jinam než na HC nechodím :) tak at to někdo smaže no. stejně díky, aspon to můžu pustit z hlavy a nevymýšlet kktiny :D
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

ViolatorCZ
Gorebelly
BattleTag:ViolatorCZ#2356

Příspěvek od ViolatorCZ » 15.04.2013, 12:44 hod.

Nacházení většího množství lepších předmětů je zásadní pro účinnější zabíjení nepřátel v Diablu 3. A to platí zejména na vyšších obtížnostech. Magic find je unikátní vlastnost předmětů, která vám může drasticky vylepšit předměty. Na úroveň magic findu se můžete podívat v menu inventáře (Inventory > Details > Adventure).
Ale co to opravdu znamená?

Magic find ovlivňuje kvalitu předmětů, které získáte ze zabití nepřátel (ale ne z truhel, váz, stojanů na zbraně nebo jiných objektů prostředí). Vyšší magic find nedává šanci, že vám vypadne více předmětů při zabití nepřítele – naopak, zvyšuje šanci, že předmět, který najdete, bude magický a s vyšším potenciálem, než by tomu bylo bez magic findu.

Když z mrtvého monstra vypadne předmět, Diablo 3 náhodně vygeneruje z žebříčku možných kvalit a afixů originální vlastnosti. Hra náhodně losuje ze seznamu možných vlastností, což určí konečné afixy předmětu. Magic find je bonusová hodnota, která se přidává ke každé základní šanci, že předmět bude mít určitou vlastnost.

Například pokud bude mít monstrum, které zabijete, šanci 4%, že z něj vypadne předmět se šesti náhodnými afixy, a pokud máte magic find 50%, pak po přičtení jeho bonusu bude konečná šance 6%.
Kvalita předmětu

Kvalita předmětu je zjišťována v následujícím pořadí:
Legendární
6-afixů Rare (vzácný, ve hře označený žlutou barvou)
5-afixů
4-afixy
2-afixy
1-afix
magický (označený modrou barvou)

Podle výše uvedeného seznamu systém nejprve losuje, jestli bude předmět nejvyšší kvality, to znamená zda se bude jednat o legendárku. Pokud se tento pokus nepovede, hra udělá další losování o stupeň nižší kvality, v našem případě se bude losovat, jestli je nebo není předmět šesti afixový Rare. Takto postupuje hra až do nejnižší úrovně žebříčku.

Váš bonus za magic find se aplikuje při každém losovaní pro každou úroveň žebříčku. Pokud bude mít nepřítel 10% šanci na to, že z něj vypadne pětiafixový Rare a vy budete mít 50% magic find, pak konečná šance na pětiafixový Rare bude 15%.
Obrázek

Siqix
Quill Rat
BattleTag:SiQ#2495

Příspěvek od Siqix » 15.04.2013, 13:12 hod.

Odpověď z Blizzardu na podobný dotaz:
How magic find works is a question we see on the forums from time to time. To answer your question, though, Magic Find increases the chance that an item will be magical (i.e. legendary, 6-affix, 5-affix, 4-affix, etc.) when it drops, but it does not affect drop rates in any way or item stat ranges (i.e. when an item roll determines it will have 100 – 130 strength, Magic Find does not help increase the amount of Strength).

Takže jak je tu již napsáno:
MÁ VLIV - na kvalitu dropnutého předmětu;
NEMÁ VLIV - na počet dropů ani nezvyšuje rozshah statů u padlého předmětu

Odpovědět

Zpět na „Hardcore“