All Random build turnaj

Moderátor:Dark_Deamon

Odpovědět
Dark_Deamon
Archangel
Currenly, I'm playing:Diablo 2
BattleTag:DarkDeamon#2454
Kontaktovat uživatele:
Re: All Random build turnaj

Příspěvek od Dark_Deamon » 23.04.2014, 19:08 hod.

Xenter: To jo, ale teď tu i řešíme, jestli losovat jen druh Sorceressky a k ní only crafted předměty, které by se používaly :)

Fraxinus: Zas by bylo zajímavější, pokud by se jel pouze ten craft, tak sledovat, co se komu povedlo/nepovedlo ukuchtit :)

Zedrak
Fallen Shaman

Příspěvek od Zedrak » 23.04.2014, 19:10 hod.

@Fraxinus: Takhle by to bylo snad úplně nejlepší, ale dal bych spíš los...ať je to pořádná "zabijačka"... :)

Xenter
Gorebelly

Příspěvek od Xenter » 23.04.2014, 19:18 hod.

Dark_Deamon: No to pak už nebude úplně All Random build turnaj :). Ale mě je to asi v zásadě jedno, pokud s tím budou ostatní souhlasit, může se klidně jet Sosa.

Fraxinus
Adviser
BattleTag:Fraxinus#2208
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 23.04.2014, 19:25 hod.

Dark_Deamon: Kdyby jeli všichni jen crafted předměty, tak bych se hodně asi obával toho, že si v 1. aktu nakřečkuju gemy na craft a pak udělal třeba u té sorcky wandku hned na 2. akt....a tam required level - 40. To by byl pocit á do p****. :evil:

Jeden dotaz, když se má losovat náhodně jakákoliv postava, proč vlastně tolik trváš na té sorcce? To je tak trochu v rozporu s původním plánem. Takovej paladin krafťák/rarach/magič/unik/gambler by se ti nelíbil?
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 23.04.2014, 20:18 hod.

Fraxinus píše:Dark_Deamon: Kdyby jeli všichni jen crafted předměty, tak bych se hodně asi obával toho, že si v 1. aktu nakřečkuju gemy na craft a pak udělal třeba u té sorcky wandku hned na 2. akt....a tam required level - 40. To by byl pocit á do p****. :evil:
Ale tohle by se ti stát nemohlo, protože kvalitu craftu ovlivňuje ilvl předmětu + lvl postavy.

Já vím, že pokud by se losoval jen Soso build, tak by to bylo značně omezený. Sosu jsem vybral proto, že je na tento styl nejvíc ze všech charů vhodná. Ono totiž co se týče weapon craftu, tak tam moc na výběr není. Možná by ještě v úvahu připadal Necro nebo Paladin.
Jasný, jdou craftit Axes, Maces a Spears, ale byla by to velká haluz, kdybys vylosoval Barbara s těmito mastery. Přišlo by mi totiž blbý, kdyby se nalosoval Barbar třeba s 20 Polearms Mastery, ale ty bys mohl craftit max výše uvedené. Přijde mi to jako zbytečný riziko. Ama by díky Spers and Javelins taky šla, to je pravda. Druid asi nějakej taky. Assa...těžko říct...zase...zbytečný riziko, pokud by se nenalosovalo něco s nabíjením. Prostě mi nejvíc padla do oka ta Sosa, protože tam je vše jednoduše jasně daný.

Ale nechci ti do toho kecat. Je to tvůj turnaj, tak dělej, jak uznáš za vhodný :)

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 23.04.2014, 20:50 hod.

tak u ostatních zbraní bys neměl craft, ale měl bys tam dle toho pravidla z nabídky možnost dát magic item, které mají kolikrát mnohem lepší vlastnosti k dispozici než rare/crafted. A když by to bylo Mechanic's, tak do toho práskneš ještě gemy nebo runy a pak by to jelo taky, i když bys potřeboval třeba polearm mastery.

A kvalitu craftu sice ovlivňuje to výše, ale prakticky vždycky je rlvl jiné než qlvl
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 23.04.2014, 21:01 hod.

Tak jasný, určitý alternativy pro ne-craft itemy by se našly. Jen mi to přišlo víc stylový, mít celej char od hlavy až k patě v oranžovým :) Proto ta Sosa.

Ano, stává se to, že real level je vyšší, než character level, ale je to spíše vzácnost. Asi něco, jak když se ti sejde na zbrani: Amplifa, IAS a 300+ ED :)

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 23.04.2014, 21:08 hod.

Až tak vzácné to určitě není, obzvláště na nízkých levlech. :)

A počkej si, třeba se dočkáš, že se to nalosuje v pohodě dle tvého přání. A kdyby to neměla být sorcka, tak si myslím, že takový all crafted necro nebo all crafted caster druid by také nebyl k zahození.
...Ancients, go, go go!

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 23.04.2014, 21:13 hod.

Tak určitě by to nebylo k zahození :)

Jen nevěřím tomu, že se ten only craft nalosuje :(

Btw...kdy máš vlastně v plánu losování a jeho uveřejnění? Bude to třeba den, dva předem? Aby měl člověk čas a i trochu teoretické zábavy v plánování dopředu? :)

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 23.04.2014, 21:26 hod.

Losování udělám v nejbližších dnech. Zrovna v noci ze 30.4. na 1.5. budu v práci, takže to budu muset udělat chvíli předem.

Tak to uděláme tedy takhle: ať los dopadne jakkoliv, budou povoleny jen a pouze crafty (s určitými výjimkami pro věci, jež nejdou craftovat-nahrazeno magic only předmětem)? Kdo je pro?
...Ancients, go, go go!

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 23.04.2014, 21:40 hod.

Tak já jsem určitě pro, že jo :)

Třeba se nalosuje char + merc, na který ani magic itemy nebudou třeba.

A co charmy? Ano/ne? Budeš chtít zase fotky lokací jako minule?

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 23.04.2014, 22:15 hod.

Tak to je jasné, ale nejsme tu jen my dva. :)

Třeba.

Charmy určitě ano. A vzhledem k tomu, že se bude hodnotit pouze postup, tak postačí pár fotek, např. s quest dropy. A samozřejmě v cíli titul guardian, nebo fotka s místem, kde došlo k ripu. A vyšší hodnocení bude mít ten, kdo to zvládne rychleji. Samozřejmě bude skvělé, když tu budou všichni psát svůj postup. Bude to zajímavé srovnání.
...Ancients, go, go go!

Welwet
The Butcher

Příspěvek od Welwet » 23.04.2014, 23:54 hod.

já mám takovou potíž..já to chápal tak že se rozlosuje jeden build kterej bude hrát každej?

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 24.04.2014, 00:31 hod.

ty kokso tak se v tom celkem solidně ztrácím...:-D

jinak řečeno losování postav a buildů bude probíhat stejně jako minule, jen s tím rozdílem že hráč smí používat jen crafted itemy? a tím se nemyslí jen "oranžové" ale všechny co si může "nějak" vyrobit v kostce?

nevím nevím ale myslím že to spadne na hubu...při představě že se mi naroluje sword mastery barbar si neumím představit že budu lítat jen s magic swordy...fakt je, že můžou být magic kousky luxusní...ale jaká je šance takovej item najít?

jako pokud se jednomu naroluje jakákoli caster sosa a druhýmu postava tipu sword mastery barbar, myslím že rychlost progresu bude nesrovnatelná a pokud je smyslem soutěže co nejrychleji dosáhnout titulu guardian, je tohle težce nevyvážený...jinak řečeno, pokud neberu v potaz umírání, los defakto rozhodne o vítězi...tohle by mohlo fungovat kdyby se daly craftit všechny itemy ve hře, což ale není možné, a proto pokud se ti vylosuje melee char kterej si nemůže nacraftit zbraň, seš defakto vyřízenej...nemluvě o výhodě bodu v teleportu u sorcky...

nejsem pesimista, jen to jsou podle mě fakta...

pokud bych chtěl jet only craft postavy, nejvíc se mi líbila ta verze, že by se dala pevná postava, třeba ta sorcka + desert merc, a losoval by se jen build a tip aury, pak by byly pravidla pro všechny stejný a rozhodoval by um a štěstí na craft...

nelze ale aby s pravidlem "only craft" soupeřil melee barbar kterej nemůže craftit zbraň se caster sorckou...

nechci se nikoho dotknout ale pokud jsem to pochopil správně, tak se mi ty pravidla moc nelíbí...protože jak jsem psal, los rozhodne o vítězi...

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 24.04.2014, 01:14 hod.

Attia píše:pokud bych chtěl jet only craft postavy, nejvíc se mi líbila ta verze, že by se dala pevná postava, třeba ta sorcka + desert merc, a losoval by se jen build a tip aury, pak by byly pravidla pro všechny stejný a rozhodoval by um a štěstí na craft...

nelze ale aby s pravidlem "only craft" soupeřil melee barbar kterej nemůže craftit zbraň se caster sorckou...
Přesně s tímto vědomím jsem navrhoval právě tu Sosu s desert mercem. Losoval by se build a druh aury. A jak jsem psal...dokud by člověk neudělal craft pro danej slot, tak by ho měl prázdnej. Myslím, že Sosa by byla schopná to aspoň v 1.aktu ukouzlit nějakým low spelem. Pak už by teoreticky mohl přijít na řadu nějakej ten craft.

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 24.04.2014, 08:19 hod.

Welwet: Vždyť jo. Bude jeden char a ten pojede každej.

Attia: Los vůbec nerozhodne o vítězi, páč bude pro každého stejný...teda rozhodne, když to bude něco hodně obtížného...to by byl vítězem nejspíš sám Pán Hrůzy Diablo. :green:
Teď vážně, všichni pojedou totéž (když to bude sosa, budou mít teleport všichni, když ne, bude mít teleport jen ten, kdo si vycraftí cokoliv, co má charges na teleport), výše se diskutovalo, jak to bude s používáním itemů. A když by byly crafty, tak vzhledem k tomu, že bude povoleno pár nájezdů opakovaně a to do jakékoliv lokace, tedy např. celej akt vyčistit 5x, tak materiálu na craft bude dostatek, a teoreticky bys první craft mohl mít už v 1. aktu normal. A takovej magickej meč by nemusel mnohdy být k zahození, sehnat se dá prakticky kdykoliv u obchodníka nebo z gamblu, a když bys měl nízké nebo malé MF, tak z truhel a potvor. Viz https://www.diablofans.cz/diablo2lod/mag ... words.html

Dark_Deamon: Jak jsem už říkal, na castění nepotřebuješ jen sorcku...ale byla by prča, kdyby sem nalosoval barbara throwera. :green:

JINAK:
Bude už potřeba uzavřít číslo, podle kterého budu losovat a které bude znamenat povolený počet nájezdů.
Máme tu čísla 3,4 a 5, která mají po dvou hlasech. Které z nich byste tedy chtěli?
...Ancients, go, go go!

Attia
The Butcher

Příspěvek od Attia » 24.04.2014, 08:38 hod.

@ Fraxinus: tak to jsem asi uplnej trololo...:-D celou dobu jsem to bral tak že každýmu hráči budeš losovat spešl build jako u minulýho turnaje...to, že všichni pojednou stejnej class i build jsem musel asi hustě přehlídnout...v tom případě je samozřejmě jedno co se vylosuje pokud to budou mít všichni a řádky výše mnou napsané postrádají smysl :-D

pak tedy mi dává smysl už i losování itemů :-D jsem to celý asi nějak divně přečetl...:-D

sry...:-D

jinak já se držím svý volby...3 *A*

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 24.04.2014, 08:48 hod.

V pohodě.

Jinak jsem upravil pravidlo ohledně předmětů, odteď natvrdo POUZE crafty. Jsem zvědav, co se komu bude dařit. :) Každopádně se těším, že ne každý bude dělat jen blood nebo caster...občas je nutná i redukce škod a tak. :)

Do pravidel zaneseno to, že se teď zvolí mezi 3,4 a 5. Tak hlasujte, jinak definitivní číslo direktivně nařídím. :P
...Ancients, go, go go!

Dark_Deamon
Archangel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark_Deamon » 24.04.2014, 12:22 hod.

Osobně bych to číslo poladil takto: když sečteš ty čísla od nás, tak je to rovných 40, no a je nás 8 hrajích, takže jasně čistokrevná pětka.

Co se týče losu, tak doufám, že z toho vyleze něco, co se vůbec nehraje. Když by z něj vzešla nějaká ta klasika, tak by to asi bylo zklamání.

Fraxinus
Adviser
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fraxinus » 24.04.2014, 13:01 hod.

Dark_Deamon: Také jsem nad tímto postupem už přemýšlel, možná to tak dopadne.

Jinak provedeno pár cvičných losů, takže se podívejte, když by se vylosovalo něco takového, jak zhruba by se to jelo:

1/ Amazon - Lightning Strike (20), Power Strike (20) - Pierce (10), Inner Sight (10) - Act3 Iron Wolf Lightning
2/ Amazon - Jab (20), Magic Arrow (20) - Exploding Arrow (10), Decoy (10) - Act5 Barbar
3/ Paladin - Blessed Hammer (20), Holy Shock (20) - Cleansing (10), Redemption (10) - Act5 Barbar
4/ Paladin - Blessed Hammer (20), Holy Bolt (20) - Conversion (10), Meditation (10) - Act1 Rogue Cold
5/ Assassin - Lightning Sentry (20), Fire Blast (20) - Cloak of Shadows (10), Weapon Block (10) - Act3 Iron Wolf Fire
6/ Druid - Rabies (20), Hurricane (20) - Shock Wave (10), Raven (10) - Act5 Barbar
7/ Barbarian - Whirlwind (20), Double Throw (20) - Axe Mastery (10), Natural Resistance (10) - Act5 Barbar
8/ Paladin - Holy Bolt (20), Vengeance (20) - Prayer (10), Salvation (10) - Act2 Desert Might
9/ Druid - Fury (20), Rabies (20) - Feral rage (10), Poison Creeper (10) - Act5 Barbar
10/ Amazon - Lightning Fury (20), Valkyrie (20) - Ice Arrow (10), Dodge (10) - Act5 Barbar
11/ Druid - Fury (20), Tornado (20) - Cyclone Armor (10), Lycantrophy (10) - Act2 Desert Thorns
12/ Barbarian - Iron Skin (20), Battle Orders (20) - Axe Mastery (10), Increased Stamina (10) - Act3 Iron Wolf Fire
13/ Druid - Oak Sage (20), Rabies (20) - Twister (10), Spirit of Barbs (10) - Act2 Desert Defiance
14/ Paladin - Concentration (20), Vengeance (20) - Blessed Aim (10), Thorns (10) - Act3 Iron Wolf Fire
15/ Assassin - Cobra Strike (20), Blade Fury (20) - Wake of Fire (10), Dragon Claw (10) - Act2 Desert Defiance
16/ Necromancer - Corpse Explotion (20), Blood Golem (20) - Revive (10), Terror (10) - Act1 Rogue Cold
17/ Sorceress - Fireball (20), Frozen Orb (20) - Energy Shield (10), Lightning Mastery (10) - Act3 Iron Wolf Fire

Nicméně tady to bude asi jako ve sportce...je velice nepravděpodobné, že by se znovu v momentě oficiálního losu objevila stejná varianta jako tadytěch 17.
...Ancients, go, go go!

Odpovědět

Zpět na „Turnaje“