Rift it forward HC - důležité info

Diskuze týkající se Hardcore způsobu hry.
Kubizek
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Kubizek#2781
Rift it forward HC - důležité info

Příspěvek od Kubizek » 03.06.2014, 12:07 hod.

Zdravím,
všichni jste jistě občas čekali, až někdo zahlásí tolik požadované RG@Tx - x open...ale ono se dlouho nic nedělo. Nebo jste narazili na opačný problém. Dojeli jste solo rift na Tx, chtěli jste, aby se k vám přidali lidé, tak jste poslali nabídku a nikdo se nepřihlásil, nebo to trvalo dlouho, než jste naplnili partu. Pokud se vám to nestává, nebo pokud víte, oč jde, nečtěte dále. Všichni ostatní určitě čtěte.

Co to tedy způsobuje, proč se to děje pravděpodobně jen na HC a dá se s tím vůbec něco dělat? Odpověď zní ano, dá. Nejprve mi však dovolte popsat, proč se občas výše uvedené skutešnosti dějí a pak si řekneme, co s tím.

Komunitní chat kanály jsou rozděleny do, budu říkat instancí, které pojmou maximálně cca 100 osob. Je to z toho důvodu, aby když by komunita měla 2000 osob v chatu, tak aby nedocházelo k overflow, aby to vůbec lidi stíhali číst. Rift it forward SC komunita má cca 14000 členů, z toho je často přes 800 členů online. Naproti tomu námi oblíbená RiF HC komunita má členů pouze 6000, z toho je často online pouze 220 - 450 členů. Když se připojíte do community chatu, systém vás připojí do náhodné instance, která může být plná z 95%, ale také pouze třeba z 20%. Na softech mají instancí plno a jsou často tučně naplněné, jen jedna je vždy poloprázdná. My na hc oproti tomu máme často instance jen 3, nebo možná 4 a z toho je minimálně jedna poloprázdná. Co teď s tím?

Odpověď zní - chat rejoin. Prostě leavněte community chat a znovu se připojte. Jak zjistíte, že vás to nehodilo zpět do té samé poloprázdné instance? Příkazem "/who", který napíšete do community chat řádku a který vám vypíše seznam osob, které se ve vaší instanci nacházejí. Měli byste jich mít více než jednu chat stránku, ideálně cca stránku a půl. Pokud vás to hodí zpět do špatné instance, znovu se rejoinněte a příkazem /who ověřte, zda jste tam, kde chcete být.

edit: od patche 2.0.6. je změna: Blizzard vás po leave/ join channel hodí vždy zpět do toho samého kanálu. Takže je to trošku namáhavější - je potřeba vypnout/ zapnout celé Diablo. Pak pomocí /who provést kontrolu, ve kterém channelu se nacházíte. Za toto info děkuji Shadouovi. GJ.

To je odemě vše. Hodně štěstí a neripněte :)
Naposledy upravil(a) Kubizek dne 16.06.2014, 09:08 hod., celkem upraveno 2 x.
Obrázek

Shadou
Minion of Destruction
BattleTag:Shadou#2399

Re: Rift it forward HC - důležité info

Příspěvek od Shadou » 03.06.2014, 12:37 hod.

Hm to vše vysvětluje :) Díky za tip
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

hulkxxxl
Ancient
BattleTag:Hulkxxxl#2541

Příspěvek od hulkxxxl » 16.06.2014, 06:40 hod.

nebudu zakládat nové tak jen něco ze skušenstí a třeba pro zasmání:

a) docela byl problém občas sehnat lidi do party, nevím jestli každej chce jít t4 a víc ale musel sjem se často i 5x přehlásit do jinýho kanálu než jsem poskládal partu, občas někdo leavnul dřív zak zase nanovo :(
b) po cestě k rg jsem viděl že jeden týpek si běží otevřít truhlu kterou jsem tam nechal (malou) rg byl dole raz dva a ptám se že kdo to byl a jestli dostal loot, nikdo nepsal, no a borec co měl otevírat (paragon asi 430) leavnul a já že co je máš otevřít a on že nedostal jsem loot :D, hezky jsem mu vysvětlil že je to jeho vlastní blbost že si šel otevřít truhličku - poučení prvně rg a pak si sbírejte šrot po mapě
c) bacha na toho skákacího rg umí se sviňa portit, byl jsem u vchodu, rg uprostřed mapy blikal, píšu safe a než se portli klucí z klanu + 1 z venku tak rg udělal hop a byl unás... nebyla to prd*l teda
d) úplně nejlepší nakonec: připojil se klasickej leecher se strašně nízkým lvl myslím že 15, port dolu píšu safe, port vchodem do dalšího patra a koukám jak puk borec jde s náma suveréně na kuleho :D, píšu mu co blbne že ripne a on že však jsi psal že safe :D vysvětlil jsem mu že se čáká ve městě a dostane pak expy, no naštěstí to přežil, pak že jestli muže chodit semnou a expit, říkám že si dělá srandu a on že chce bejt co nejdřív lvl 20 :), tak já že ok np ale ripneš a varoval jsem tě tvuj problém, trvalo asi 4 minuty než ho něco trefilo a byl dole, pak založil ještě asi další 3 postavy nevzdával to ale vždy ho něco sejmulo nenechal si vysvětlit že jsou jiné cesty jak expit.... nakonec šel off

k bodu d) snad si to nějakej admin přečte:

existuje komunita která využívá cruseed chesty - úkol v bounty, je tam takovej hezkej roh v celalru kde se expení lidi schovají a jeden dmg dealer odstartuje event a vyzabíjí to. Dá se podle mě vyexpit za hodinku, chtělo by to pro lidi co to neznají udělat nějakej článek tak jako byl k rift it forward
Obrázek Obrázek

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 16.06.2014, 07:07 hod.

Takhle expime a občas někoho z publicu infnu.
Clear hell rift a jeste kazhra den a dvě bounty ve třetím aktu.
Až to je skoro čistý tak invuju a počkaj někde v rohu. Je za to víc jak za tu truhlu.

Ale dobrý story. ☺

Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk

Shadou
Minion of Destruction

Příspěvek od Shadou » 16.06.2014, 07:13 hod.

Já myslím,ž e taková komunita už existuje, je tam dost lidí a právě v tom celaru a pak ještě druhý patro hell rift, kyž tam je správnej quest se točí :)

jinak k tématu, s kubizkem jsme se bavili, že po patchi už to nefunguje jak má, když se channel leavne a pak se opět přihlásí, tak to hodí do stejný skupinky lidí, kteří třeba rifty neběhaj a jen číhaj a tudíž člověk se na RG ani nedostane, nebo naopak všichni běhaj a člověk nesežene lidi, když se k RG dostane. Před patchem to fungovalo tak, že člověk leavnul dal /who a byl jinde a tudíž se to dalo, po patchi to nějak pos... a už to nešlo.
Včera sem to jen tak cvičně zkusil a jak to poladit, asi sem objevil ameriku tu každý napíše, ale já měl radost, že sem to očůral, sice je to otročina, ale funguje to. Zas sem jako blbec stál v menu a číhal, až někdo napíše a když napsal, tak ještě než sem kliknul, byla parta plná a pak zas deset minut nic, tak sem si říkal, že skočím do jiný "skupiny" a pořád mě to vracelo do tý stejný, tak sem jednoduše vypnul dia a zase zapnul, zapnul sem channel a hop, byl sem jinde a už to zas běželo jak má :)

jinak o expení by se taky mohl založit topic, občas se sejdou pěkný story, já jednou expil týpka, kterýmu říkam, at jen chodi za mnou, dává pozor a brzy bude 70ka, on to vydržel dva runy a pak začal mlátit do každý bedny a běhat po mapě a tím lákat na sebe mobky který občas z těch sudů vylezou a za chvíli byl kaput....ale nepoučil se, s další postavou to samé, pak i s další a pak offline :D
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

hulkxxxl
Ancient

Příspěvek od hulkxxxl » 16.06.2014, 08:27 hod.

jo myslel jsem tu komunitu co vysloveně jezdí celar, občas tak někdo na streamu expí tak je vidět jak se to dělá, jde to velmi rychle

nějaké info k ní:
We have a boosting community in EU HC , called "got boosted" , we have few methods for fast safe boosting from level 1 to 70 in a matter of an hour and a half or 2 hours.

What we do is the bounty Cursed Chest in Damp Cellar in the Old Ruins , simply have a group of 3 level 1 split each creating their own Torment 6 games in Adventure Mode and whoever spawns the bounty invites the other 2 guys to his game , then they announce in the chat that they need a booster for ccor(cursed chest old ruins) and they state the level because not all boosters can handle any level T6 , a booster hops in and runs to the Damp Cellar and they all teleport to him and they wait at the entrance while he goes through and activates the chest and kills as many mobs as he can , this can be repeated all the way to 70 , at level 60+ it gets alittle bit harder for the booster and gear is required , I usually boost from 1 to 65 at T6 and then from 66 to 70 at T4 , boosters should be wary of the game scaling up , if you join level 67 and you are level 70 the game will scale up at level 70 , so the booster should be able to handle level 70 T3-4 from 67 and up.

Hell Rift is now not a good place to boost because the XP was nerfed from the bounty itself and there is a pack spawning and it can be dangerous , Loyal Hermit is also dead now because blizzard added spider eggs and spiders before the caverns so it can't be used for easy xp and gold anymore.

jinak souhlas že občas se expený chodá jako idiot a zdechne, je to pak totální ztráta času a na takového člověka pak už kašlu (klasika pootvírat všechno, porozbíjet atd)
Obrázek Obrázek

Kubizek
Doom Knight

Příspěvek od Kubizek » 16.06.2014, 09:04 hod.

Jojo, expit lidi, co se jen nudí a je jim jedno, jestli ripnou a že je to pro vás ztráta času, není velká zábava.

Shadou: Díky, dobrý postřeh. Opravím to v prvním příspěvku.

Jinak jo, dobrý storky :D
Obrázek

Shadou
Minion of Destruction

Příspěvek od Shadou » 16.06.2014, 09:28 hod.

Tak já expim jen lidi z klanu a jelikož jsme jen dva, tak vlastně jen jednoho :D A to pak neberu jako ztrátu času, když třeba ripne. Jen občas povolím a expím někoho jiného, ale to vždy už dopředu říkám, že mu dám pět runů a pak zas někdy. Někdo těch pět runů přežije a o těch xy levelů má víc a někdo je holt moc velkej sudo bouchač a nepřežije no :)
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

Kubizek
Doom Knight

Příspěvek od Kubizek » 16.06.2014, 09:29 hod.

:D
Obrázek

moon
Wraith
BattleTag:moonwraith#1913

Příspěvek od moon » 16.06.2014, 09:30 hod.

komunitu na expení můžu jen doporučit. už jsem si tam takle udělal několik postav na 70 lvl. 60 lvl uděláte během půl hodky a do 70 lvl to taky netrvá nijak dlouho když seženete dobrou grůpu a hlavně hodně dobrýho boostera :-)

když mě třeba nebaví bounty a rifty tak si tam skočim a trochu pofarmim goldy a expy za protahování. prostě jinej typ brainwashe :-D

Kubizek
Doom Knight

Příspěvek od Kubizek » 16.06.2014, 09:41 hod.

Určitě vyzkouším. Mám připravené WD č.2 na jade a plánuju ještě barbara č.2 na tankování T5-6
Obrázek

An7yk
Gorebelly
BattleTag:An7yk#2127

Příspěvek od An7yk » 16.06.2014, 09:58 hod.

kdeže to tam je? zkuste napsat trochu nějakej návod prosim :-D

Kubizek, můžeme to zkusit tam pak, rád tě píchnu :D

Shadou, nespojíme klany? Nás poslední dobou je taky jen dva :D

a to expení, mě fascinou lidi, kteří lezou na rift it forward s lvl třeba 5, takové zbtečné vyhazování klíčů, 5 lvl se udělá za pár vteřin ... asi nemají kamarády kteří by je expili no

Obrázek

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 16.06.2014, 10:14 hod.

Přitom když někdo expi, tak s červem chystáme kazdej sólo ty 80m xp bounty (hell rift a jednopatrový clear....) a dotyčnej má xp a i goldy a mi taky nevyjdem na prázdno.

Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk

hulkxxxl
Ancient

Příspěvek od hulkxxxl » 16.06.2014, 10:20 hod.

stačí si najít tu komunitu got boosted, docela to bylo aktivní, v podstatě je to otom že najdeš tu bounty podle levelu ji hledáš na t6 nebo míň, pak napíšeš do chatu že jsi ji našel máš 2 místa a hledáš boostera a jakej jsi lvl, booster to proběhne do cellaru, všichni počkáte u vchodu je tam takovej výklenek, booster odstartuje event vše povraždí a máte expy jak z mobek tak z chesty/ bounty, levely letí jako blázen je to strašně rychlé a hlavně bezpečný

mělo by to bejt i rychlejší než hellrift, chtěl jsem zkusit dělat boostera protože mi přišlo líto toho chudáka co asi 4x ripl :D
Obrázek Obrázek

Shadou
Minion of Destruction

Příspěvek od Shadou » 16.06.2014, 10:27 hod.

jj je to jak píše hulk, jen je vtipný a nevím jestli je to bug, nebo jestli to tak blizz udělal, že když má někdo postavu 67+ a založí hru, tak stejně jedeš hru pro 70lv, takže tam pak ta T6ka kort v tom cellaru je o smrt :) ale expy skáčou i na T4 pro 70lv i jim, odzkoušené..

to An7yk : to bychom i mohli, aspon budem čtyři akorát do party :P
to Kubizek : na tom chanellu je to fajne do nějakýho toho 60lv, ale pak už je ořech sehnat někoho s pořádnou dmgí , aby to potáhl na 60+ mám to teda z doslechu, já si postavy nechám tahat jen od boilera nebo dejva, pač je to bezpečný, než od někoho cizího...každopádně na tý komunitě jsi na šedesátce za chvíli a pak napiš ve hře, pět runů ti rád věnuju :)
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

hulkxxxl
Ancient

Příspěvek od hulkxxxl » 16.06.2014, 10:38 hod.

dřív to tak fungovalo že kdo založil tak ten lvl hra byla už to změnili, no takže hledat asi tak t3/4 ať to rychle padá ono zase je to hromada mobek bez elity ne?

jako je jich hodně :) včera jsem jich stihl sejmout na t3 myslím 180 :D už to bylo docela hustý
Obrázek Obrázek

Shadou
Minion of Destruction

Příspěvek od Shadou » 16.06.2014, 10:53 hod.

no v tom cellaru jedna elitka je, ale nic nedělá :) ono je blbý, že když hraju solo, tak jich sejmu taky přes 170 každou truhlu co najdu a je to tam, tuším, že ve fields je to taky a pak v katedrále...ale v partě, kdy za každýho dalšího člena mobci mají + nějaký procento HP už to nejde tak pěkně dolu. Sice dál nic moc nedělaj, ale když se na vás sesypou jako cikáni ze všech stran, tak bez WW, nebo fire batů je to blbý :D
==========
Poison fetish WD
-------------------
Seasonal DH Fire
Seasonal DH Cold

Darkness
The Butcher
BattleTag:LeonardoCA#1772

Příspěvek od Darkness » 16.06.2014, 14:02 hod.

hmm, to je zajimavy napad, kdyby chtel nekdo protahnout tak muzu zkusit s arcane wizem, ale jeste musim doladit novou vybavu, s predchozi carodejkou jsem v pohode protahoval na T6 az do lvl 60-62 vetsinou v keeps 2-3 + Ghom, podle nalady

naposled co jsem levelil carodejku tak s reduced vybavou jsem jel solo T4 bounties a jedno kolo a1 + hellrift bylo lvl 54-62 zhruba za 20 min

pro muj arcane WoF+AT build je vyhoda, ze cim vic mobu tim lip to pada:
- staci se dobijet AP pres APoC a muzu pak nekonecne spamovat WoF
- navic s runou Arcane Attunement za kazdeho trefeneho moba 2% dmg navic ....
- mivam jen problem s tim, ze cekam nez se objevi novi .... a nebo dobihat za zbytky po okraji ... to pak prichazim o AP :( a pak musim az se objevi nova varka 1-2s pockat nez je sejmu - probehnout se mezi nimi, az se mi AP dobije jak hituje frozen storm aromor
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Kubizek
Doom Knight

Příspěvek od Kubizek » 16.06.2014, 14:16 hod.

Jo, tak určitě se toho dá použít víc. Skokan barb, pet wd, arcane wof, jak psal Leo, ale určitě i fire wof, crus s kladívky, crus s haven´s fury, bude toho určitě dost a dost. Sustain a silné AOE budou předpokládám klíčem k úspěchu.
Obrázek

Kolmen1
Doom Knight

Příspěvek od Kolmen1 » 17.06.2014, 14:20 hod.

Myslíte že by sem šlo hodit nějakej stručnej návod co do chatu psát když chcete aby se k vám někdo připojil na bosse? Nebo co očekávat za zprávy když chcete jen otevřít dalši rift? Jak to chodí když jdu sám, dojdu rift k bossoj a připojej se 3 lidi, kdo pak otvírá? Jakým systémem to funguje?

Odpovědět

Zpět na „Hardcore“