CFD jsou pro děcka.
My dospělí si přivyděláváme bokem na futures např. na 10y US Tnotes nebo 10y EU bondech to stačí. Není nutno machrovat na S&P500, ropě, zlatu. Natož si rozbít hubu na zemním plynu a stříbru. Opravdový šílenci obchodují vepřové pupky apod.

Někdo to v nich pozičně jede - nutno mít tzv. plechovou hlavu. Poziční účet už nemám - holt mi ho zničil krach MFGlobal. Skoro 2 roky mi přes správce konkursu z rozkazu New York soudu Jih chodily navrácované penízky pěkně po kousínkách, než mi vrátili vše. Holt idiot bývalý šéf Goldman Sachs jako řídil největší borokerskou fiirmu jako za zásluhy a bez povolení klientů nakooupil dluhopisy Řecka, jež poté ztratily restrukt. v roce 2012 70% hodnoty. Blejt se mi chtělo vzteky v to pondělí když jsem viděl email. Ještě jsem patřil mezi ty šťastlivce co neměli zrovna otevřený žádný poziční trade - ani stoploss by tě nemusel zachránit - pozice byly zmraženy. Pro některé to tehdy bylo jako by zařvaly naráz všechny jejich HC postavy v Diablu během 1 delšího lagu, které předtím vypiplali na paragon 100 000 poctivým hraním 50 let.