Garn:
Jj s těma teleskopama je to složité - člověk musí fakt hodně rychle zhodnotit situaci a pak jednat. Ovšem nepřiměřené by to bylo, kdybys toho chlápka s boxerem zabil. Pokud to trefíš do měkké tkáně a utečeš, je to v pořádku

A pepřák je na dvě věci už sám o sobě...Ono v podstatě každá takováto zbraň vyvolává v člověku někdy falešný pocit bezpečí a odhodlání riskovat - je třeba mít na vědomí, že VŽDYCKY by měl být, pokud možno, na prvním místě útěk.
Gladiator91 píše:To sice jo ale už se mi párkrát stalo, že kamarádovi stačilo ten teleskop vytáhnout a bylo po problémech a bez toho aby s tím někoho majznul
A tohle je ta největší BLBOST! Princip teleskopu (a také jeho největší výhoda) je v jeho utajení (do poslední chvíle) a poté rychlá akce. Největší kravina, co můžeš udělat je ho vytáhnout a začít s ním vyhrožovat - to už si pak ten útočník může v klidu promyslet, jak ti ho vytrhne z ruky, nebo odkopne

Kamarád tedy může být rád, že po něm šli jen nějací amatéři...
A teď k tématu: Též miluju katany, proto mám taky doma dva bokkeny (jeden ze světlého dřeva a druhý tmavý) Ale i tak celkově mě tyto záležitosti baví a zajímají, líbí se mi i různé nože a dýky...z těch novějších reálných bych volila asi tomíka nebo deserta, z nových vymyšlených jednoznačně Bozar, Gaussovku a BFG 9000